Kolesarstvo
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 6 glasov Ocenite to novico!
Marko Kump
Marko Kump je presenetil z drugim mestom. Foto: www.alesfevzer.com
       Bil je nor dan s številnimi zavoji, nekateri so bili res tesni, vse skupaj so otežile še mokre ceste. Kot ekipa smo bili vselej v dobrem položaju. To je bilo na tako zahtevni trasi pomembno in zaradi tega sem lahko prihranil nekaj moči za sprint. Na začetku sprinta sem bil sprva malo zaprt, toda ujel sem kolo Theunsa, mogoče malo prepozno, da bi ga lahko prehitel.       
 Marko Kump

Dodaj v

Kump v ciljnem šprintu le za Theunsom

Küng zadržal skupno vodstvo
10. avgust 2017 ob 16:41
Lanaken - MMC RTV SLO, STA

Slovenski kolesar Marko Kump se je v četrti etapi dirke BinckBank Tour na Nizozemskem in v Belgiji izkazal z drugim mestom. Dolenjec je po 154,2 kilometra v Lanakenu zaostal le za Belgijcem Edwardom Theunsom.

Tretji je bil še en Belgijec, Tim Merlier. Omenjena trojica je v zadnjem delu šprintu pokvarila načrte Slovaku Petru Saganu, ki je na etapi veljal za prvega favorita, a se je na koncu moral zadovoljiti s četrtim mestom. Sagan lovi jubilejno stoto profesionalno zmago.

28-letni Kump na dirkah svetovne serije tako visoko še ni bil. Pred tem je najboljši rezultat dosegel letos na uvodu sezone v Avstraliji, kjer je bil tretji. V tej sezoni je bil drugi na Veliki nagradi Izole, ki pa je nižjerangirana dirka.

Etapo zaznamoval dež
Četrti dan dirkanja na BinckBank Touru, še lani dirki, ki je nosila ime Eneco Tour, je spet zaznamoval dež. Beg z začetka dirke je imela glavnina pod nadzorom, nekaj več stresa sta v zadnjih 20 kilometrih vanjo vnesla Dion Smith in Alex Dowsett, ki sta hitro prišla do prednosti dobrih 20 sekund, a so ju ekipe na čelu z Boro ulovile kakšnih pet kilometrov pred ciljno črto. Nato je "skočil" še Yves Lampaert, ki so ga ujeli tik pred ciljno črto. Naslednji Slovenec na cilju je bil Pibernik na 29. mestu. Grega Bole (oba Bahrain-Merida) je bil 44., oba sta etapo končala v času zmagovalca. David Per (Bahrain-Merida) je bil z zaostankom 1:12 minute 134., Jan Polanc (UAE Emirates) je bil 160. Kristijan Koren je padel, njegova ekipa Cannondale-Drapac je sporočila, da si je izpahnil ramo. "Težko je reči, kako dolgo bo okreval. Vse je odvisno od tega, kako mu bo šlo v naslednjih nekaj dneh," je povedal zdravnik ekipe Prentice Steffen.

V skupnem seštevku je prednost zadržal Küng, ki ima štiri sekunde prednosti pred Poljakom Maciejem Bodnarjem in pet pred Nizozemcem Tomom Dumoulinom in Saganom. Najboljši Slovenec v skupni razvrstitvi je Pibernik na 81. mestu.

Prepozno ujel Theunsa, da bi ga prehitel
"Bil je nor dan s številnimi zavoji, nekateri so bili res tesni, vse skupaj so otežile še mokre ceste. Kot ekipa smo bili vselej v dobrem položaju. To je bilo na tako zahtevni trasi pomembno in zaradi tega sem lahko prihranil nekaj moči za sprint. Na začetku sprinta sem bil sprva malo zaprt, toda ujel sem kolo Theunsa, mogoče malo prepozno, da bi ga lahko prehitel," je za spletno stran ekipe UAE Emirates povedal Kump.

Binckbank Tour, 4. etapa

Lanaken-Lanaken, 154 km:       
 1. E. THEUNS    BEL   3:24:23
 2. M. KUMP     SLO     vsi
 3. T. MERLIER    BEL       
 4. P. SAGAN     SLK     isti
 ...                 
 29. L. PIBERNIK   SLO       
 44. G. BOLE     SLO     čas
134. D. PER      SLO    +1:12
150. J. POLANC    SLO     6:02
                   
Kristjan Koren je med etapo padel in 
odstopil.               
                   
Skupni vrstni red po 4. etapi:    
 1. S. KÜNG     ŠVI   11:39:31
 2. M. BODNAR    POL    +0:04
 3. T. DUMOULIN   NIZ     0:05
 4. P. SAGAN     SLK   isti čas
 ...                 
 81. L. PIBERNIK   SLO     1:02
 93. G. BO E     SLO     1:10
 98. M. KUMP     SLO     1:13
125. D. PER      SLO     2:00
145. J. POLANC    SLO     6:43
                   
M. L.
Prijavi napako
Komentarji
the magician
# 10.08.2017 ob 19:19
En je Theuns (Edward), ki je sprinter oz. specialist za ravninske klasike, drugi pa je Teuns (Dylan), brez h-ja, ki je t.i. puncher oz. specialist za eksplozivne in kratke vzpone. Dylan je dobil Dirko po Poljski in bil 3. na Valonski puščici. Zanimivo, da sta danes oba dosegla zmago. Theuns je dobil etapo omenjeno v novici, Teuns pa je dobil prvo etapo dirke Arctic Race of Norway.

Drugače čestitke Kumpu. Kar prijetno presenečenje tole danes. Upam, da je s Korenom vse v redu. Se pa v naslednjih etapah obeta zanimiv boj za zmago med specialisti za klasike (in Dumoulinom).
infostriker
# 10.08.2017 ob 17:58
Čestitke!
bojanko
# 10.08.2017 ob 18:33
@aufzic
Sta dva Teunsa. Tukaj je zmagal Edward Teuns. Poljsko je pa dobil Dylan, ki je tudi danes dobil etapo v Narviku.
bojanko
# 11.08.2017 ob 08:53
Ja podobni priimki ali bratje hitro zavedejo. Tak primer se spomnim pri Chavanelih. Oba brata imata ime na S: Sylvain in Sebastien. Zdaj vozi le še starejši, Sylvain.
aufzic
# 10.08.2017 ob 19:46
Pa res fantje, nisem bil pozoren na ta Teunse. Hvala za opozorilo.
aufzic
# 10.08.2017 ob 16:55
Lepo presenečenje, bravo Marko. Še raje bi videl, da bi zmagal, ampak zmage niso samoumevne. Ugnal je Sagana, Theuns pa je zgleda na vrhuncu forme od Poljske dalje.
Henry
# 10.08.2017 ob 17:44
Imamo pa kar precej telih občasnih nabiralcev drugih mest (katerih se že naslednji dan nihče več ne spomne), to je pa treba priznat!
Kazalo