Arnaud De Lie se je veselil uspeha kariere v Quebecu. Foto: EPA
Arnaud De Lie se je veselil uspeha kariere v Quebecu. Foto: EPA

21-letni Belgijec je bil najboljši po 16 krogih in skupno 3000 višinskih metrih, dobil pa je sploh prvo preizkušnjo svetovne serije v karieri, skupno pa 17. po le dveh letih med poklicnimi kolesarji.

Odločitev je pričakovano padla v zadnjem krogu. Najprej je napadel lanski zmagovalec Benoit Cosnefroy (AG2R Citroen), a tokrat mu ni uspelo prelisičiti tekmecev. Številni so v drugem delu najtežjega vzpona švignili mimo njega, na dolgi zadnji ravnini pa obračunali za zmago.

Zelo dolg sprint, ki je potekal nekoliko navkreber, je dobro zastavil Novozelandec Corbin Strong (Israel Premier Tech), a ga je v zadnjih nekaj metrih z veliko hitrostjo prehitel De Lie. Tretje mesto je pripadlo dvakratnemu zmagovalcu (2018 in 2019) te dirke, Avstralcu Michaelu Matthewsu (Jayco AlUla).

Edini Slovenec na dirki Mohorič je bil ves čas dobro postavljen v skupini najboljših, a ni posegel v boj za zmago proti hitrejšim sprinterjem. Kljub temu je zasedel peto mesto in s tem dosegel najboljšo slovensko uvrstitev na tej preizkušnji. Predtem je ta pripadala Janu Tratniku, ki je bil lani 16.

Pogačar v nedeljo v Montrealu ne bo branil zmage
V Kanadi bo na sporedu še ena preizkušnja svetovne serije. V nedeljo bo še velika nagrada Montreala (221,4 km), kjer pa lanske zmage ne bo branil Tadej Pogačar.