Jeseničan Jure Kocjan je svojo prvo odmevno mednarodno zmago dosegel leta 2008 na Kubi. Foto: EPA
Jeseničan Jure Kocjan je svojo prvo odmevno mednarodno zmago dosegel leta 2008 na Kubi. Foto: EPA

Moštvo ProToura Euskaltel-Euskadi je po letošnji sezoni zaradi finančnih težav razpadlo, zaradi česar si je morala kopica kolesarjev najti nove delodajalce. V ameriški ekipi SmartStop imajo o 29-letnem Slovencu, ki je v karieri zbral 11 zmag, dobro mnenje.

Kocjana čakajo dirke po Ameriki
"Že do zdaj ima nekaj fantastičnih rezultatov; verjamem, da jih bo ponovil tudi v naši ekipi in da se bo z njim ugled naše ekipe povečal. Ponudili smo mu priložnost, da se dokaže, da spet pade v oko kakšni izmed boljših ekip in se vrne tja, kamor spada,"
je dejal direktor ekipe Michael Creed.

Zadnji je za Cycling News tudi pojasnil, kako je prišel v stik s Kocjanom: "Ker sem hotel igrati golf s Tigerjem Woodsom, sem že drugič v življenju odprl svoj račun na Facebooku. Na njem je bilo nekaj sporočil, eno izmed njih tudi od Jureta. Čeprav smo imeli ekipo za prihodnjo sezono že zapolnjeno, smo se vendarle odločili, da Slovenca pripeljemo." Ekipa bo večinoma dirkala v Severni Ameriki, sezono pa naj bi začela v Dominikanski republiki in Mehiki.

Vrečarjev cilj dirka po Avstriji
Kocjanov zdaj že nekdanji moštveni kolega Robert Vrečer se vrača k avstrijski ekipi Vorarlberg, za katero je vozil že leta 2012. "Zelo sem vesel, da sem spet v tej ekipi. Motiviran sem za njen razvoj in dobre rezultate, ki jih želim prispevati. Glavni cilj sezone zame bo uspešen nastop na dirki po Avstriji," je za spletno stran moštva povedal Vrečar.