Foto: EPA
Foto: EPA

Na krožni trasi s številnimi kratkimi vzponi se je Pogačar 50 km pred ciljem znašel v ospredju z najmočnejšimi kolesarji na dirki, ritem skupini pa je narekovalo njegovo moštvo. Dobrih 37 km do konca je napadel Hirschi in s sabo odpeljal le srednega zmagovalca Dirke po Toskani Sivakova. Skupina s Pogačarjem, ki znova ni mogel slediti vodilnima, je bila vse bolj razredčena, hitro pa je postalo jasno, da imata kolesarja na čelu dovolj veliko prednost pred zasledovalci.

Pogačar zaradi moštvenega kolega v ospredju ni imel motiva, da bi skupaj s štirimi kolesarji lovil vodilna, tudi drugi pa niso zarezali v njuno prednost, zaradi česar sta se Švicar in Francoz v zadnjih dveh krogih pomerila za zmago. V sprintu navkreber do cilja Sivakov ni imel možnosti proti eksplozivnemu Švicarju, ki je slavil 13. zmago v karieri. Francoz ruskih korenin je zaostal tri sekunde. Pogačar je dobil sprint za tretje mesto, zaostal pa 18 sekund. Na stopničkah je letos stal že 25.

24-letni kolesar s Klanca pri Komendi, ki je bil v sredo na Dirki po Toskani četrti, ima na programu še tri enodnevne dirke do konca sezone. Najprej Dirko po Emiliji (30. 9.), nato preizkušnjo treh dolin Vareseja (3. 10.) in za konec še spomenik po Lombardiji, ki bo na sporedu 7. oktobra. Tam je slavil v letih 2021 in 2022.