Primož Roglič in Jan Tratnik sta pripravljena na Dirko po Burgosu. Foto: Instagram
Primož Roglič in Jan Tratnik sta pripravljena na Dirko po Burgosu. Foto: Instagram

Gre za petdnevno dirko na severu Španije, kjer je lani zmagal Pavel Sivakov, nase pa je opozoril tudi Matevž Govekar, ki je dobil četrto etapo, za zdaj edino med profesionalci.

Sorodna novica Roglič in Tratnik pred Vuelto še po Burgosu

Roglič, Tratnik ...
Ekipa Jumbo Visma je na 45. dirko po tej pokrajini prišla z relativno močno ekipo, kapetan je seveda Primož Roglič, na startni listi pa so še Jan Tratnik, Koen Bouwman, Attila Valter, Gijs Leemreize, Edoardo Affini in Robert Gesink. Zmagovalec Toura Jonas Vingegaard bo v Barcelono prišel brez pripravljalne dirke.

... in Novak
Omenimo še nekaj kakovostnih kolesarjev, ki se bodo udeležili generalke pred Vuelto, to so Damiano Caruso (Bahrain), Lennard Kämna, Aleksandr Vlasov (oba Bora hansgroe), Hugh Carthy (EF), Adam Yates, Jay Vine (UAE) ... V slednji ekipi bo vozil še tretji Slovenec Domen Novak.

V sredo ekipni kronometer
Prva etapa je ravninska, v sredo je na sporedu ekipni kronometer, ki je daleč od položnega (13 km, dobrih 200 metrov višinske razlike). Četrtkova etapa ponuja največ višinskih metrov (dobrih 3000), kar šest kategoriziranih vzponov (pet tretje kategorije, dobrih 35 km pred ciljem se bodo vzpeli na Picon Blanco (zunajkategorizirani vzpon; 1498 mnv; dolžine 7,9 km; povprečni naklon 9,2 odstotka).

Dirka se konča z brutalnim vzponom
Četrta etapa bo nekoliko lažja, zadnja sobotna pa se konča na zelo zahteven vzpon zunaj kategorije na Lagunas de Neilo (1866 mnv; dolžine 7 km; povprečni naklon 8,5 odstotka).

Reef si obeta (vsaj) etapne zmage
"Dirke se udeležujemo tudi zaradi pomena ekipnega kronometra, ki bo na sporedu prav v uvodni etapi Vuelte. Dobro je, da pred to etapo osvežimo avtomatizme. Že v tretji etapi Vuelte bo strm ciljni vzpon, zato je treba dobro pripraviti noge. Za naše kolesarje bo Burgos predstavljal dobro pripravo. Naš favorit je seveda Primož Roglič, ki že od leta 2019 ni imel tako dobrih priprav na Vuelto. Lahko je počival in imel višinske priprave. Naš cilj ta teden je etapna zmaga in visoko mesto v skupni razvrstitvi," je povedal športni direktor Marc Reef.