Kolesarstvo

Poudarki

  • Osem Wyssovih "grehov" po Robičevo
  • Do Wyssa ne goji nobene zamere
Jure Robič
Jure Robič je bil vidno prizadet ob ravnanju sodnikov RAAM-a, ki so po njegovem mnenju želeli, da zmaga Dani Wyss. Foto: Iztok Novak
Jure Robič
Kot kaže, bo Dirka po Ameriki ostala brez nastopov najboljšega v zgodovini. Jure Robič na njej ne bo več nastopil. Foto: Iztok Novak
Uroš Velepec, Jakov Fak,
Uroš Velepec (levo) je zatrdil, da je bila odločitev, ki so jo sprejeli, zelo težka. Foto: EPA
       Nobena izmed kršitev, ki je očitno pomagala Daniju Wyssu pridobivati čas, ni rezultirala v niti eni dodeljeni kazni. Večina teh relativno majhnih prekrškov se lahko sešteje v več ur pridobljenega časa, če se redno dogajajo prek vseh 8 dni dirke na vseh 3.000 miljah. Organizator dirke se ni odzval in s tem onemogočil pošteno dirko.       
 Uroš Velepec o prekrških Danija Wyssa.
Navijača Jureta Robiča
Slovenski ultramaratonec ima veliko navijačev, ki stojijo za njegovo odločitvijo. Foto: Iztok Novak

Dodaj v

Robič: "Ponižali so nas, kot da nismo nič vredni!"

Na Raamu ne bo več nastopil
26. junij 2009 ob 21:19
Annapolis - MMC RTV SLO

Slovenski ultramaratonec je spregovoril po končanem Raamu. Zavedajoč se, da je najboljši kolesar v zgodovini dirke, je pojasnil svojo odločitev o odstopu.

"Na RAAM-u sem zmagal štirikrat in vedno sem sledil vsem pravilom in dolžnostim. Ponosem sem na to in vem, da sem najboljši kolesar v zgodovini RAAM-a," je dejal Robič po (ne)prespani noči. "Med samo dirko je do mene prišel tiskovni predstavnik dirke Perry Stone in mi dejal, kaj pa če bi bil letos drugi, saj sem že vse osvojil. Pozneje je spregovorila tudi njegova asistentka, ki me je nagovorila drugače, naj ne poslušam srca (in Perryja), temveč svoje noge. Takoj sem vedel, kam pes taco moli."

Niti eden izmed prekrškov ni vplival na potek RAAM-a
Jure Robič
, ki je na RAAM-u slavil štirikrat, se je na 51. časovni točki skupaj s svojo ekipo, katere vodja je trener biatloncev Uroš Velepec, odločil, da zaradi nepravičnih kazni odstopi. Eno časovno postajo predtem je imel enak čas kot zmagovalec Dani Wyss, a bi moral "odsedeti" eno uro kazni. "Organizatorji dirke so meni in ekipi prisodili tri kazni v skupni vrednosti 60 minut. Niti eden izmed prekrškov mi ni prinesel nikakršne nepoštene prednosti na progi."

Kazni Jureta Robiča:

1 - 15 min (pred začetkom dirke): Jure Robič je namesto na stranišču "malo potrebo" opravil v grmovju. Videl ga je policist, ki je prekršek prijavil organizatorjem.

2 - 15 min: Jureta je 30 milj zadrževal počasnejši kolesar na avtocesti, kjer se ne sme prehitevati. Medtem je prišel sodnik v svojem avtu in vozil vzporedno z ekipo počasnejšega kolesarja ter očitno govoril z njimi. Njegova ekipa je opazila vizualne signale, ki jih je razumela kot dovoljenje za prehitevanje. To so storili in dobili novo 15-minutno kazen dve uri pozneje.

3 - 30 min: Rezultat navigacijske napake Juretove ekipe blizu Boomingtona v Indiani. Sledili so progi iz leta 2008, ki je 6 milj daljša, težja in z več prometa. Ta del ga je upočasnil in izgubil je eno uro. Po vrhu vsega je dobil še 30-minutno kazen.

"Drugi lahko počnejo vse"
"Očitno imajo nekateri ljudje dovolj Jureta Robiča, ki prihaja iz majhne Slovenije in je RAAM osvojil že štirikrat. Iz te dirke so hoteli narediti veliko zgodbo, kako je Dani Wyss premagal favorita Robiča," je vidno jezen in razočaran dejal Robič, ki je tudi zatrdil, da prihodnje leto na dirki zagotovo ne bo nastopil. "Vsako leto rečem, da ne bom več nastopil, ker si vsakič na cilju mislim, da tega nočem več prenašati. Čas prinese druge odločitve, ampak letos je drugače, našo ekipo so ponižali, kot da nismo nič vredni. In potem nas kaznujejo za stvari, za katere nas ne bi smeli, kot je denimo opravljanje osnovne potrebe nekje v grmovju namesto na stranišču. Drugi pa lahko počnejo vse."

Kako bi bilo v drugačni situaciji?
Če bi imel Wyss take kazni, bi se po Juretovih besedah on ustavil in ga verjetno počakal, potem pa bi dirko ob pravičnem boju nadaljevala skupaj. Je pa ekipa razmišljala tudi o tem, da 44-letnik sploh ne bi počival, temveč da bi v cilj prišel brez prestajanja kazni: "Tudi to možnost smo pretehtali, a bi se potem zgodilo, da bi bil diskvalificiran in ne bi hoteli vpisati njegovega časa, kar bi bilo še slabše," je dejal Velepec.

Zavrteli so mu tudi film o sinu
Robič je imel na začetku dirke nekaj težav z vnetjem grla, kar se je zgodilo zaradi puščavskega peska in dolgo časa se je moral izkašljevati. Pozneje je imel zaradi vročine tudi zelo zatečene noge in roke, težavo, s katero se je pred štirimi leti srečal tudi Marko Baloh. "Odločil sem se, da vseeno nadaljujem. Izredno dobro se počutim, kot da sploh ne bi dirkal. Razen podplatov in zadnje plati, ki sta v stalnem stiku, je vse dobro," je priznal Robič, ki so mu med dirko predvajali tudi film o njegovem sinu, ki so imeli pripravljenega za najtežje trenutke: "To je bilo presenečenje in zame kot doping. Začel sem leteti, nič me ni bolelo. Predstavljal sem si, da se igram z njim, in to mi je zelo pomagalo."

Kakšne napake je po mnenju Robičeve ekipe storil Dani Wyss?

1 - Vožnja skozi rdečo luč.
2 -
Zavijanje desno ob rdeči luči in takojšnje vračanje na progo.
3- Vožnja skozi 'stopznake'.
4 -
Neustavljanje na TS51, čeprav so pravila jasna.
5 - Dodajanje hrane in pijače ob rdeči luči.
6 - Nevarno visenje skozi okno med dodajanjem hrane kolesarju.
7 - Neprimerno vedenje ekipe.
8 - Karavaning.

Čeprav so ga sodniki oškodovali na pohodu do petega uspeha na RAAM-u, pa bo Wyssu čestital, ko se vidita: "Vsakega kolesarja izredno visoko cenim in tudi Dani me je izredno presenetil kot športnik in mu iskreno ter iz srca čestitam. Do nobenega kolesarja ne gojim nobene zamere."

Anže Blažič
Prijavi napako
Komentarji
AgentDogget
# 30.06.2009 ob 15:33
..namest, da se v vojski šlepa za naš denar, naj si službo najde!:P..
kass
# 30.06.2009 ob 13:01
tetka,
lahko se spomniš kako so Robiča zajebaval pred leti na enem RAAMu in mu tudi dajali vse žive kazni za rdeče luči in podobno, vendar če se ne motim, se mu je ravno takrat vse kljub temu izšlo, pa tudi kakšne pritožbe so vsaj obravnaval in je vsaj zgledal da tako delajo z vsemi, kot se pa sedaj vidi so se pa spravl predvsem nanj od "taboljših"! Prav nič ni smešno, da je odstopu in tvoja primerjava ne vzdrži, saj mu je verjeti ko je izjavu da bi on v taki situaciji počakal Švicarja in bi se pač z ramo ob rami pomerla do konca in bi res videli kdo je močnejši, kar ni dvoma da bi kljub vsemu Robiču uspelo...., je pa res precej zatajila prav ekipa, ki ji je verjetno ostalo v glavi, da so nezmotljivi, pol pa zajebajo z navigacijo....Robič se jim lahko zahvali!!!
kass
# 30.06.2009 ob 12:53
Imel je na voljo pač slabe rešitve in menim da je izbral najboljšo od teh, saj je potrebno američanom pokazat, da bi morala pravila veljati za vse enako in ne na vsak način preprečiti zmago legendi štirikratnemu zmagovalcu te dirke!!!...sramota da je tudi v ameriki doživiš tako šlampasto organizacijo!!
Andrej52
# 29.06.2009 ob 13:39
S svojim odstopom je Robič jasno dokazal kje kaj ima ( beri prispevek tetke), da pa je izključno njegova ekipa edini krivec za prejete kazni ( 15 min za lulanje bi tak heroj, kot je baje Robič zlahka nadoknadil) mu nekako ni prišlo!!!
Lea5G
# 28.06.2009 ob 20:46
Robič bi bil najhitrejši in bi zmagu tud letos, če ne bi dobival raznih kazni. če so pa letos tok poostril pravila na RAAMu, pol bi jih pa lahko javno objavil in s tem dal vsaj mau občutka za kaj vse kaznujejo! ne pa da si sprot zmišlujejo ene svoje bedne samo zato, ker jim Robič ni všeč! to je isto, kt če bi pri npr. slalomu bli eni sodniki in prišteval čas zato, ker smučar pr kašnih vratih ne pelje v idealni liniji.
po mojem mnenju se je odloču prav.
bravo Robič.
man. united 13
# 28.06.2009 ob 19:47
tetka ti si cepec
tetka
# 28.06.2009 ob 17:49
se strinjam s komentarjem 57 ...dejansko je robič vse skupaj vzel, kot da gre za olimpijsko finale na 100 m ...pritožuje se, ker je Wyss nekje zavil čez dvojno črto ??, pa daje prevozil rdečo....??, prosim vas lepo, gre za vzdržljivostni test, kjer zmaga bolj kot ne tisti, ki manj spi, ne pa tisti, ki je nevem boljši kolesar...če daste Phelpsa in Strela v Missisipi je velika verjetnost, da ga v 1 mesečni preizkušnji zlahka užene..in ....v čem je fora....dejansko se dela prevelika pozornost tej panogi, kjer če mal pretiravam zmaga tisti, ki manj spi, tisti, ki ima debelejšo kožo na riti in se bolje spopada z žulji na nogah, ognojki na riti in odpadlimi nohti ...in takih junakov, ki se jim to zdi smiselno početje je tkole ene 30 na svetu...Najbolj je pa smešno da razni navijači in tudi Robič trdijo, da je bil Najhitrejši tudi letos !!!!, ker je na TS 51 prišel ene par minut pred Švicarjem,..mislim, to je nekako tko, kot bi nekdo na maratonu odstopil na 40km in bil tam 1 sekundo hitrejši od konkurenta in se hvalil, da je bil najhitrejši...mislim, smešno, če ne bi bilo žalostno..
Optimist99
# 27.06.2009 ob 23:37
v zda imajo prometno politiko večje prepustnosti, imajo dvojni left turn pas(srednji pas), pas HOW( ali TOW).. dovoljeno je tudi zavijanje desno pri rdeči.. s tem nikogar ne oviraš!
petert99
# 27.06.2009 ob 21:40
HeMeRold - se čisto strinjam...za foro iskal kaj o Wysuu na netu - poleg uradne strani in njegovega home-page-a vrže Google ven skoraj samo slovenske zadetke....mimogrede: 3 ali 4 leta nazaj sem bil kak teden hkrati z RAAM (slučajno) v par zveznih državah ZDA, pa ni noben vedel, kaj je to....
Lluka
# 27.06.2009 ob 20:26
SLOVENIJA bi lahko sestavila ekipo za tedenski TRIATLON. Imamo Strela,Mravljeta in Robiča. Bili bi daleč NAJBOLŠI.

Čestitke Robiču za (Slovencem) osvojen RAAM
kravatar
# 27.06.2009 ob 19:40
čestitke baloh markotu za osvojeno 3 .mesto
HeMeRoId
# 27.06.2009 ob 16:13
peter99
ne trudi se športnim analfabetom kaj dopovedat. Ljudje pač ne razumejo, da je športni rezultat odvisen od konkurenece, ki je v tem Robičevem "kao" športu ni. On je verjetno edini profesionalec, ki je lepo plačan od vojske, med tem, ko so ostali večinoma amaterji, ki to jemljjo bolj ko osebni izziv. (druge države pač delijo državne službe tistim, ki lahko prinesejo olimpijsko medaljo ali kakšen uspeh, ki je odmeven tudi izven vasi zmagovlaca...). Saj vidiš celoten cirkus, od organizatorjev do tekmovalcev je na ravni sindikalnih iger, ko se proti večeru tekmovalci pod ulivom utrujenosti, vročine in alkohola prično na smrt kregat kdo bo najboljši v svojem tozdu...Robič je pač preveč resno vzel neresen šport.
Ali je kdo v kakšnem tujem mediju zasledil kaj o Raam-u. Ali je kdo v Sloveniji pred Robičevo reklamo vedel, da to obstaja...
Pač v Sloveniji se dva novinarja zmenita in proglasita vsak eksotični šport za nacijonalno bogastvo...bodite objetivni imate to dolžnost posebno nacijonalka in STA. Vsa ta pozornost RAAM-u gre na račun resnih kolesarjev in ostalih športnikov, ki morajo premagat milijonsko konkurenco ne pa slabih 50 ljudi, ki si lahko to privošči...navadno na stara leta
liliputput
# 27.06.2009 ob 16:02
Jure Robič je legenda!!!!!!!!!!!!!
petert99
# 27.06.2009 ob 13:18
Dejte no, zaradi enega rekreativnega dogodka toliko vznemirjanja?
Razumeti morate, da ta stvar izven Slovenije redkokoga zanima in da so organizatorji pač entuziasti, ki furajo velik projekt za majhne pare. Da se zato napake pač dogajajo...
taubi
# 27.06.2009 ob 12:55
Vsaj en slovenec, ki da nekaj nase. Če pomislim na naše zveze (rokomet, nogomet, košarka,...) oni bi se ponižali takoj ko bi kaki nemci, američani, francozi to hteli.
To bi morali včasih storiti tudi recimo v rokometu. Kjer morajo priti v zaključne boje nekatere države. Ne vem zakaj se tam kaka naša ekipa ne odloči in odkoraka dol. Pa ne govorit da to ni športno. Saj ne more bit če je vse zrežirano.
-mclaren-
# 27.06.2009 ob 10:04
To jure POKONČEN MOŽ SI!!!!
fakin
# 27.06.2009 ob 09:31
Seveda jih moti,da zmaguje nekdo iz neke banana državice,kjer vladajo oligarhi in ne spoštujejo človekovih pravic.
bullshit_
# 27.06.2009 ob 09:16
Strinjam se, da bi bila po eni strani boljša odločitev, da bi šel do cilja. Vsi, ki ste zdejle prvič slišali za RAAM pa nimate nobene pravice komentirat. Jureta spremljam prek neta vse dni raama zadnja 4, mogoče 5 let. V tem času sem preko prispevkov spoznal, kaj vse človek pretrpi na taki preizkušnji. Letos je spal 6 ur v osmih dnevih, preostanek časa je gonu. Ekipa je v avtu po 22 ur na dan, spijo mogoče po 4 ure na dan. To je bitka s samim s sabo, z izrednim Wyssom in na koncu te na tako nizkoten način pre**kajo še organizatorji. Povsem jih razumem, da se niso podredili in spustili na kolena. Konec koncev so vsi vojaki in njihova podzavestna mentaliteta (ki pride na plan v času popolne izčrpanosti) jim ne dopušča podrejanju drugim. Še enkrat: podpiram njihovo odločitev, je pa večina sveta in razni komentatorji tu gor, ki nimajo pojma o RAAMu, ne bojo nikoli razumeli. Stvar je namreč precej bolj komplicirana kot te kazni.
Iskrene čestitke pa Wyssu, ki je vseskozi držal izjemen Robičev tempo. Izjemna predstava!
komplikator
# 27.06.2009 ob 08:28
Fuck the damn yankees!
jebiga007
# 27.06.2009 ob 08:02
JURE ROBIČ ti si kralj raam-a in si kot Lance Armstrong na touru.Tudi njega jebajo že sedem let zaradi dopinga pa nimajo ni,tako so očitno zjebali tudi tebe.Samo MArtin Strel jih je hvalil na vse načine,kako so pošteni in sedaj vidim zakaj.Ker so ga verjetno vozili čez plavanjem po tisti njihovi reki on pa tuli,kako je plaval.
sebastjan
# 27.06.2009 ob 07:55
Jure, Kapo dol pred tabo
Skocjanski
# 27.06.2009 ob 03:52
JURE ROBIČ-KING OF RAAM

Jure,za nas,ki smo te spremljali na tvoji strani dneve in noči , si ZMAGOVALEC. Vedeli smo za vse,kar se sedaj tukaj piše,ukrepal pa ni nihče ,žal se je zaključilo tako kot se je...Da si odstopil je pa edino pravilno,BRAVO,si jim vsaj pokazal,kdo ma jajca :-))

Želim ti še naprej veliko kilometrov in še več zmag,mi smo s teboj .
Latex
# 27.06.2009 ob 01:32
Za 5 minut zapret avtoceto?? LOL
A si že slišu kdej za Butterfly effect??
melhior
# 27.06.2009 ob 01:14
prepovedano je zato, ker bi s tem kolesar in spremljevalni kombi morali zapeljati iz odstavnega na vozni pas
čeprav je to upoštevanje prometa res bedno, recimo ti goniš ko majmun in potem morš na semaforju čakat kt da ne morjo za 5 sekund ustavt promet
organizacija v k****
hockeymaster
# 27.06.2009 ob 00:53
Pa še: to pa še nikjer nisem slišal, da na dirki, kjer tekmujejo kdo je hitrejši, ne bi dovolili prehitevanja. Sigurno nek butast razlog za to jao jao...

Kot da bi blo v formuli 1 prepovedano prehitevanje na ravninah...
hockeymaster
# 27.06.2009 ob 00:49
Mislm to glede scanja pa sigurno ni opisano v pravilniku...
Sigurno niso meli dixijev postavlenih haha

Local sherif, k ga je vidu, je celo tekmo zasral haha. Upam da bo vsaj un gmrček rastu kej bol...

Kot da bi na fuzbal tekmi se nekdo PRED tekmo uscal za ograjo pa dobil rdeči karton. Torej bi že pred tekmo začeli z 10 igralci... beda od bede....
tomtom
# 27.06.2009 ob 00:41
To ni šport, ampak moderno gladiatorstvo.
Kakšni denarji neki. Koliko je že nagrada?
Naj mi nekdo da en medij v tujini ki je o tem kaj pisal. Pa ne reč tistim 15 min prispevkom da so kaj? Žal to je pomembno za nekaj ljudi. Smo eni redki ki so to prenašal z novicami.
škoda da ni peljal naprej do cilja in nato se pred ciljem obrnil in šel dam. Saj je v normalnem prometu brez zapore dirka, torej ga ni nihče ustavljal.
izo
# 27.06.2009 ob 00:27
prider, bušmanci itak po svoje izgovarjajo vse, kar je tujega, pa ni važno al so to šumniki al kaj drugega. lahko bi (čeprav skoraj misija nemogoče), ,ampak gre spet za ponos. in potem se folk, ki se preseli gor, tudi priimke spreminja zarat tega ipd.
po domače, zhebali so ga, očitno je nekdo preveč invsetiral v nekoga, da bi mu en slovenc sivil lase. če to pomeni tudi razne kazni za uriniranje ipd, tudi ok, vse prav pride. osebno robiču ne bi nič zameril, če bi komu zobe preštel tam, bi imeli vsaj res špravi izgovor, da ga kaznujejo, pa vsaj enkrat si bi ga tako zapomnili, kot treba, ker do zdej mu ni še nobene stran (tako naša, kot njihova) izkazala take podpore in časti, kot si jo ta človek zasluži.
Zufer
# 27.06.2009 ob 00:25
Kakšno sranje od športa. Kdo to spremlja sploh?
prider
# 27.06.2009 ob 00:18
Res je, uporabnik if, a ostaja grenak priokus, ki bo za vedno ostal. Toda kaj ko po 4 in več letih dirkanja na RAAM-u še vedno ne znajo izgovoriti imena in priimka Jure Robiča. Izgovarjajo ga kot Jurij Rovbik.
resist
# 27.06.2009 ob 00:17
Prav je naredu. Kaj zdej človk še scat ne bo smeu.
Kobelco
# 27.06.2009 ob 00:09
ja tko je, kdaj je treba rečt tud ne, hvala fantje, ampak j***** se. smo pač majhni, ampak zato pa tud ni treba da nas bo zdaj vsak ki ima 5min cajta vodil okrog kot pse.
if
# 27.06.2009 ob 00:05
Če bi natančno poznal prekrške enega in drugega, bi lahko komentiral.
zavedni9d
# 26.06.2009 ob 23:56
Slovenske športnike vedno kradejo. Nič novega.
ghostrecon
# 26.06.2009 ob 23:51
kaj ti bo cilj, če veš da ne boš prvi, drugo mesto je mesto poraženca, zato ni peljal do konca, razumete?
izo
# 26.06.2009 ob 23:22
že pred tekmo je bilo možno videt v nekaterih am. člankih na netu, kam pes taco moli. čist enostavno, en hribovc iz slovenije ne bo hebal bušlandije, razen če pod njihovo zastavo goni. samo to je po mojem finta pri vsem skupaj..
ofsajders
# 26.06.2009 ob 23:21
Jure je dokazal, da je lahko tudi Slovenec ponosen in s ene bo pustil zahebavat.
Kapo dol Jure, za nas si zmagovalec!
b7
# 26.06.2009 ob 23:17
@CharltonHeston dobro povedano...če bi bil res tak borec bi vztrajal če mu nekdo diha za ovratnik...lahko je pametovat če si 1 dan pred drugim ko se zaostri pa hitro odneha. do sedaj se je še vsakič pritožil pa so potem kazni spisali ker je robič zagrozil da bo odstopil. V čem je pol tokrat problem če imajo celo video posnetke?
CharltonHeston
# 26.06.2009 ob 23:17
"Od Charltonhestona naprej komentirate sami pametnjakoviči, ki ste ga do zdaj pili u gostilni in ste se zdaj za računalnik usedli in bi se radi kregali! Lahko noč!"
Lahko noč...
marko28
# 26.06.2009 ob 23:14
Od Charltonhestona naprej komentirate sami pametnjakoviči, ki ste ga do zdaj pili u gostilni in ste se zdaj za računalnik usedli in bi se radi kregali! Lahko noč!
Ocelot
# 26.06.2009 ob 23:11
Žal se tudi jaz strinjam s predhodnikoma... Če se je nameraval upreti odločitvi organizatorjev in če je imel še moči, da bi prišel (brez kazni) na cilj pred Wyssom, bi to moral narediti. Pravi, da tega ni naredil, ker bi ga v tem primeru diskvalificirali?!?! Je sedaj kaj na boljšem. Menim, da bi bil večji moralni zmagovalec, če bi zmagal, pa tudi če ga nato diskvalificirajo.
Latex
# 26.06.2009 ob 23:04
Se strinjam. Kot sem že ničkolikokrat povedu kriva je Robičeva nesposobna ekipa in nihče drug.
Čestitke vsem raamovcem.
CharltonHeston
# 26.06.2009 ob 22:55
"bravo robič, jaz bi isto naredil."
Kaj bi isto naredil?
1) se obremenjeval z nasprotnikom?
2) se obremenjeval z nasprotnikom ter štel njegove navidezne kazni?
3) odstopil, ker ne bi bil več tako dominanten kot nekoč?
4) bil zadovoljen s svojo ekipo, ki mu je pridelala 30min kazni?

?
Katolik!
# 26.06.2009 ob 22:43
bravo robič, jaz bi isto naredil.
tod112
# 26.06.2009 ob 22:39
končno se je nekdo pač izpostavil in dal vedeti da slovenci nismo podložniki da se bi podrejali drugim !
Upam samo da nebo preveč stala njegovo denarnico ...
kasilnca
# 26.06.2009 ob 22:36
banda jehovska!
hockeymaster
# 26.06.2009 ob 22:36
Vsi ste lahko tiho. Očitno je, da vi niste bili na tekmi in tako ne morete vedeti kaj se je dogajalo. Osebno menim, da bi glede na vse kar se je dogajalo, ravnal enako... Lahko je reči, da veliki športniki priznajo poraz itd., vendar ko se tam sam se sabo jebeš, pol te pa še ostali jebejo, ni lahko prenesti. Zgleda, da je Robiču prekipelo.
SsDrag
# 26.06.2009 ob 22:35
vse je v denarju! organizatorji so hoteli narediti senzacijo in pridobiti čimveč gledalcev. saj ste videli reporterja iz YouTube, kako se je slinil, češ kako je zanimivo.
erx_61
# 26.06.2009 ob 22:33
Jure bo u švici u Shoetchu ne vem ko se napise...pokazu svoje, tm bo Dany odstopu kakor lansko leto....
Beavis
# 26.06.2009 ob 22:32
Jure in ekipa so storili prav!Pokazali so svoj ponos in se niso pustili ponižati!Bravo!!!
Kazalo