V dokumentarec o mehanskem dopingu so obtožili Primoža Rogliča uporabe motorja pri vožnji na kronometer. Foto: EPA
V dokumentarec o mehanskem dopingu so obtožili Primoža Rogliča uporabe motorja pri vožnji na kronometer. Foto: EPA

Francoska televizija Stade 2 je v drugem delu dokumentarnega filma o mehanskem dopingu omenila tudi zmagovalca vožnje na čas Rogliča, ki pa obtožb še ne želi komentirati, bo pa podal skupno izjavo s svojo ekipo.

"Težko kar koli rečem. Naše sem poklical, bomo skupaj dali izjavo. Meni je smešno," je bil za STA kratek Roglič, ki več ni želel povedati, bo pa skupaj z ekipo LottoNL-Jumbo dal izjavo, vendar ni vedel, kdaj bo to. Predstavniki moštva so sicer zavrnili izjavo za dokumentarec, ko jih je poklical Stade 2.
Z goljufijo zaostal 24 minut?
Roglič naj bi si na prepovedani način, z motorjem v kolesu, pomagal že na dirki Strade Bianche, pred dirko po Italiji. V dokumentarcu so predvajali analizo posnetka Rogličeve vožnje s termovizijsko kamero, pri čemer je v osovini zadnjega kolesa opazna višja temperatura. Roglič je sicer na omenjeni dirki osvojil samo 74. mesto z več kot 24-minutnim zaostankom. Kot pravijo Francozi, pa je vse več govoric tudi o tem, z Rogličevim kolesom ni bilo vse v redu tudi med zmagovito vožnjo 9. etape slovite Dirke po Italiji.

Mehanski doping nova grožnja kolesarstvu
Pred kratkim so zaradi mehanskega dopinga s šestletnim suspenzom kaznovali 18-letno Belgijko Femke van den Driessche, ki si je z elektromotorjem pomagala na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu. Več o mehanskem dopingu v kolesarstvu si preberite v članku Mateja Rijavca: "Potrebovali so 10 let, da so začeli verjeti v EPO. Enako je z motorji."

Obtužujoči izsek iz francoskega dokumentarca

Mehanski doping v kolesarstvu
Mehanski doping v kolesarstvu