Mark Cavendish ima na Dirki po Franciji kar 30 etapnih zmag. Foto: EPA
Mark Cavendish ima na Dirki po Franciji kar 30 etapnih zmag. Foto: EPA

Cavendish je imel letos veliko težav z zdravjem, tekmovalni ritem pa je lovil prav po slovenskih cestah. Etapne zmage ni dosegel, tako da ostaja vprašanje, ali bo prvi teden Toura, ko bodo na svoj račun prišli šprinterji, sposoben ponoviti lanske uspehe z Dirke po Franciji, ko je dobil štiri etape. Britanec priznava, da verjetno letos sploh ne bi nastopil, če ne bi šlo za tako pomembno dirko.

V ekipi Dimension Data je pričakovano dobil priložnost tudi Steve Cummings, ki je zadnji konec tedna dobil cestno dirko za britansko državno prvenstvo, že prej pa je postal tudi državni prvak v kronometru. Zadnji Britanec, ki mu je to uspelo, je bil leta 2007 David Millar.

36-letni Avstrijec Bernhard Eisel bo že enajstič nastopil na Touru, v ekipi pa so še Mark Renshaw, Edvald Boasson Hagen, Reinardt Janse van Rensburg, Jaco Venter, Scott Thwaites in Serge Pauwels.

Tudi Astana je določila še svoje zadnje kolesarje, ki bodo v soboto na štartu Dirke po Franciji v Düsseldorfu. Kapetana bosta vsaj na začetku dva, Fabio Aru in zmagovalec letošnjega kriterija Dauphine Jakob Fuglsang. Za Miguela Ángela Lopeza, ki se je vrnil po poškodbi, v ekipi ni prostora.