Nova ptujska dvorana bo za zdaj ostala le na papirju. Foto: www.ptuj.si
Nova ptujska dvorana bo za zdaj ostala le na papirju. Foto: www.ptuj.si

Ptujski mestni svet je sicer že 18. junija sklenil, da mesto ne bo gostilo enega od predtekmovalnih turnirjev na košarkarskem evropskem prvenstvu, ki ga bo prihodnje leto gostila Slovenija, saj ne morejo zagotoviti 10 milijonov evrov, kolikor bi stala nova dvorana.

Ptuju manjka pet milijonov evrov
Mestna občina je namreč načrtovala nekaj manj kot dva milijona evrov lastnih sredstev in 2,5 milijona evrov državnega denarja, preostalih pet milijonov evrov pa so si obetali s sklenitvijo koncesijske pogodbe s podjetjem, ki bi novi športni dvorani 20 let zagotavljalo električno in toplotno energijo, v zameno za to pa bi bilo pripravljeno plačati razliko do polne vrednosti projekta.

Škrinjarjeva: Država ni organizator prvenstva
Toda na razpisano koncesijo se ni prijavil nihče, tako da je ta možnost padla v vodo. Predstavniki ptujske občine so zato poskušali na pristojnem ministrstvu preveriti, ali bi bila država pripravljena pokriti več kot 2,5 milijona evrov, a jim je državna sekretarka Mojca Škrinjar pojasnila, da država ni organizator tega tekmovanja, zato večji vložek ni mogoč.

Po odpovedi Novega mesta in Ptuja mora Košarkarska zveza Slovenije (KZS) zdaj poiskati nadomestna prizorišča. V igri so Celje, Maribor in ljubljanska Hala Tivoli. Zamenjave bo KZS določil kmalu.