Jaka Lakovič je bil proti Srbiji prvi strelec slovenske ekipe, tokrat pa reprezentanci zaradi poškodbe ni mogel pomagati. Foto: Reuters
Jaka Lakovič je bil proti Srbiji prvi strelec slovenske ekipe, tokrat pa reprezentanci zaradi poškodbe ni mogel pomagati. Foto: Reuters
Rašo Nesterovič
Rašo Nesterovič: Prava vrednost se bo videla na turnirju Akropolis. Foto: EPA

Brez Jake Lakoviča, ki si je proti Srbiji poškodoval stegensko mišico, so Slovenci držali priključek do sredine 3. četrtine. Ob polčasu so zaostajali 44:40, v 26. minuti 49:47, nato pa so galski petelini pod vodstvom Tonyja Parkerja (9) stopili na plin.

Do konca 3. četrtine je razlika narasla na 8, v 34. minuti pa je bilo že 69:52 in tekma je bila odločena. Najboljši strelec pri Slovencih je bil Matjaž Smodiš z 11 točkami, pri Francozih pa Papa Badiane s 16.

Na zadnji tekmi turnirja je Srbija visoko s 93:62 premagala Grčijo. Zmagovalka turnirja je Francija, ki je tako kot Slovenija osvojila 5 točk. Srbija in Grčija sta jih zbrala po 4.

Smodiš: Poznala se nam bo vsaka odsotnost
Oceno turnirja in vzdušje v reprezentanci je Smodiš ocenil takole: "Bilo je kar dobro. Tretja tekma je pokazala, da nam manjka še fizična pripravljenost. Igra je bila solidna, videlo se je, da smo na parketu prava ekipa. Poznala pa se nam bo vsaka odsotnost, kar je lepo pokazal primer Lakoviča. Največji poudarek je na obrambi. Če je obramba dobra, potem steče tudi v napadu. Pred šestimi leti sem bil v reprezenatnci mlad igralec, zdaj sem eden izmed vodilnih. Čutim pozitivno energijo. Vem, da nimamo kaj izgubiti."

Pipan: Francozi boljši v vseh elementih
Selektor Aleš Pipan pa je povedal: "Proti Francozom smo igrali slabo tako v obrambi kot v napadu. Tekmeci so bili od nas boljši v vseh elementih košarkarske igre in nazadnje zasluženo zmagali. Fantje tudi tokrat kljub visoki končni razliki niso razočarali. Na turnirju so pokazali, da znajo igrati, da so dobro pripravljeni, a tokrat jim pač ni šlo. Glavni cilj v Franciji je bil ekipo dodatno uigrati s štirimi igralci, ki jih na Stankovićevem pokalu na Kitajskem ni bilo, in to nam je odlično uspelo. Za zdaj je v napadu preveč napak in zgrešenih metov, kar pa je za to obdobje priprav tudi povsem normalno."

Nesterovič: Brez dvoma smo na pravi poti
Kapetan Rašo Nesterovič je po turnirju zadovoljen: "Po tem turnirju dajati ocene naše igre, je zagotovo še prezgodaj. Precej več bo jasno po naslednjem preizkusu, pokalu Akropolis v Atenah, ki nas čaka čez teden dni. Čaka nas še veliko dela, smo pa brez kančka dvoma na dobri poti. Izjemno sem zadovoljen predvsem s pristopom vseh igralcev, ki so izjemno motivirani in željni dobrega rezultata na evropskem prvenstvu."

Zadnji krog:
FRANCIJA
- SLOVENIJA 80:60 (20:16, 17:17, 23:19, 20:8)
Badiane 16, Gomis 13, ..., Parker 8; Smodiš 11, Nesterovič 10, E. Lorbek 9, Jagodnik 8, Čapin 7, Čebular 6, Slokar in Klobučar po 3, Dragič 2, D. Lorbek 1

GRČIJA - SRBIJA 62:93

R. K.