Jaka Lakovič bo eden nosilcev igre v Španiji, zato je previdnost selektorja Pipana razumljiva. Foto: KZS
Jaka Lakovič bo eden nosilcev igre v Španiji, zato je previdnost selektorja Pipana razumljiva. Foto: KZS

29-letni košarkar Barcelone je pri reprezentančnem zdravniku Slobodanu Macuri takoj po vrnitvi iz Francije opravil pregled. Vodstvo izbrane vrste je odločilo, da bo organizator igre 10 dni delal po posebnem programu.

Pipan je previden
"Odločili smo se, da ne bomo tvegali. Zdravljenje take poškodbe po besedah zdravnika traja slabih 10 dni, zato smo sklenili, da bo Lakovič ob posebnih terapijah vadil vse do našega prihoda v Maribor 25. avgusta," je povedal selektor Aleš Pipan in dodal: "Kljub vsemu bo Jaka ves čas z nami, saj bomo medtem nadgrajevali uigravanje napadalne in obrambne taktike. Ob taki poškodbi previdnost ni odveč, še posebej, ker po izvidih sodeč ni dvoma o tem, da bo Lakovič lahko nastopil na evropskem prvenstvu. Tako lahko zatrdim, da v reprezentanco ne bom vpoklical nobenega novega košarkarja."

V ponedeljek se začenja pokal Akropolis
Jaka se bo skupaj z ostalimi reprezentanti v sredo popoldne zbral v Kranjski Gori, kjer bo slovensko moštvo pililo formo do sobote. V nedeljo bodo Slovenci že odpotovali na pripravljalni turnir v Atene. Na pokalu Akropolis se bodo v ponedeljek, torek in sredo po vrsti pomerili z Italijo, Litvo in Grčijo.

A. G.