Aleš Pipan se je zaman razburjal na svoje košarkarje. Foto: EPA
Aleš Pipan se je zaman razburjal na svoje košarkarje. Foto: EPA
Panagiotis Giannakis
Panagiotis Giannakis je zmagovalec nove šokantne končnice. Foto: EPA

Slovenski košarkarji so po porazu proti Grkom pošteno priznali, da so za poraz krivi sami. Nesterovič je nekaj krivde našel tudi pri sodnikih.
Aleš Pipan:
"Težko je kar koli povedati. Res smo nadigrali Grke do zadnjih treh minut, nato pa smo začeli igrati košarko, ki za nas na tem prvenstvu ni bila značilna. Prosim, pustite igralce pri miru, to prvenstvo so res garali. Zdaj imamo še dve tekmi, za poraz pa smo seveda krivi sami. Krivdo prevzemam nase. Ob koncu smo tudi zaradi padca koncentracije izgubili nekaj žog. Lakovič in Dragič sta bila utrujena, tako da bi kakšen dodaten igralec prišel prav. Bila je to izredna priložnost, ki je nismo izkoristili, a življenje teče dalje. Čim prej moramo pozabiti, kar se je zgodilo na parketu in zmagati vsaj še eno tekmo, da osvojimo sedmo mesto."



Rašo Nesterovič:
"Sodniki so na koncu pustili maksimalno grobo igro. Sami smo krivi, do jutri se moramo zbrati in zmagati. Z Nemčijo bo veliko težje kot prvič. Poskusiti se moramo zbrati, to tekmo odigrati in si zagotoviti uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre."
Panagiotis Giannakis: "Nismo odigrali dobre tekme, saj smo bili pod hudim pritiskom. Naredili smo veliko napak, vendar se nismo predali. Verjeli smo v zmago in po zaslugi izkušenih igralcev prišli nazaj v igro. Igralci so pokazali, da imajo karakter in kakovost. Hvala jim, da smo dobili to neverjetno tekmo."
Nikolaos Zisis: "Pokazali smo pogum in srce. Ponosem sem na soigralce in vso klop. Dobili smo neverjetno tekmo."

M. R.