Turnir Akropolis je predzadnja preizkušnja slovenske reprezentance pred evropskim prvenstvom. V soboto in nedeljo jo v Mariboru čakata še obračuna s Francijo. Foto: KZS
Turnir Akropolis je predzadnja preizkušnja slovenske reprezentance pred evropskim prvenstvom. V soboto in nedeljo jo v Mariboru čakata še obračuna s Francijo. Foto: KZS

V slovenskem taboru so se odločili, da s prvim organizatorjem igre Jako Lakovičem še ne bodo tvegali, čeprav bi po poškodbi zadnje stegenske mišice že lahko zaigral. "Jaka je preveč pomemben za to ekipo, ki ga potrebuje predvsem na evropskem prvenstvu. Bo pa ves čas turnirja vadil skupaj s soigralci, opravil pa še zadnje dnevne terapije. Brez kančka dvoma pa bo zaigral v Mariboru, kjer nas 25. in 26. avgusta čakata pripravljalni tekmi s francosko izbrano vrsto," pravi selektor Aleš Pipan.

Vse tekme ob 18. uri
Vse tekme bo slovenska izbrana vrsta igrala ob 18. uri po našem času. Prvi nasprotnik bo Italija, ki nas čaka v prvem krogu, 3. septembra ob 21.30., tudi na evropskem prvenstvu.

Rezultat ni v ospredju
Pipan tudi tokrat rezultata ne postavlja v ospredje: "Čeprav sta za nami že turnirja na Kitajskem in v Franciji, imamo tudi na tretjem podobne cilje. V Atenah si namreč dva tedna pred začetkom evropskega prvenstva želimo preveriti, kaj moramo še popraviti. Znova rezultat ni najpomembnejši, saj se bomo na dvobojih z Italijo, Litvo in Grčijo osredotočili predvsem na svojo igro in na napredek v le-tej. Ali povedano drugače, na tekmece se še ne bomo intenzivno pripravljali."

Trije na doping kontrolo
Ob nedeljskem prihodu v Atene je tri slovenske košarkarje čakala nenapovedana doping kontrola. Žreb je določil, da morajo test opraviti Rašo Nesterovič, Goran Dragič in Sandi Čebular.

Ponedeljek ob 18.00:
SLOVENIJA - ITALIJA
GRČIJA - LITVA

Torek ob 18.00:
SLOVENIJA - LITVA
GRČIJA - ITALIJA

Sreda ob 18.00:
GRČIJA - SLOVENIJA
LITVA - ITALIJA

R. K.