Goran Jagodnik je bil tudi tokrat prvi strelec. Foto: Reuters
Goran Jagodnik je bil tudi tokrat prvi strelec. Foto: Reuters
Jaka Klobučar
Jaka Klobučar je po članskem debiju na turnirju prvič presegel mejo 10 točk. Foto: KZS/Aleš Fevžer

Da so varovanci Aleša Pipana vsaj za razred boljši, so dokazali že v prvem polčasu tekme, ki se je začela z minuto molka v spomin na preminulega Vojka Herksla. Nasprotnikom so do osme minute dovolili le točko, v 15. minuti pa po trojki Gorana Jagodnika vodili že s 30:13. Slovenci so blesteli z agresivno in trdno obrambo, odgovore pa našli tudi na consko postavitev Južnoameričanov.

Poleg začasnega kapetana Jagodnika, ki je že tretjič zapored dosegel 17 točk, se je izkazal zlasti Jaka Klobučar in z 12 točkami popravil dozdajšnji strelski izkupiček na Kitajskem. Slovenija se bo za prvo mesto na medcelinskem reprezentančnem tekmovanju v četrtek udarila z Angolo.

Poraz pustil pozitivne posledice
Izjava selektorja Aleša Pipana: "Poraz proti Novi Zelandiji je očitno pustil pozitivne posledice, saj so fantje proti Venezueli znova pokazali, da znajo igrati košarko. Odpor telesno močnejših Venezuelcev smo strli že v prvi polovici dvoboja, razlog za to pa je bila predvsem čvrsta in agresivna obramba, ki smo jo nadgradili s poletno igro v napadu. V četrtek bomo proti Angoli skušali ponoviti igre s tekem proti selekcijah NBDL, Kitajski in Venezueli ter naredili vse, da dobimo Stankovićev medcelinski pokal."

SLOVENIJA - VENEZUELA
88:68 (15:8, 30:21, 23:18, 20:21)
Jagodnik 17, Klobučar 12, Preldžič in Dragič po 11, Vidmar, Rizvič in Čapin po 8, Lorbek 6, Čebular 4, Slokar 3; Romero in Vargas po 17.

Četrtek ob 15.50 (Macau):
SLOVENIJA - ANGOLA

C. R.