Kaj naj naredi trener, če igralci delajo take napake? Foto: EPA
Kaj naj naredi trener, če igralci delajo take napake? Foto: EPA

Doktor košarkarske igre in cenjeni strokovnjak je za MMC takole povzel sobotno tekmo evropskega košarkarskega prvenstva med Slovenijo in Nemčijo: Spet so se sami premagali! Delali so napake, ki so enostavno nerazumljive. Ponavljali so iste stvari, in to igralci, ki so najbolj izkušeni.

Tekma je bila zelo neritmična, po sistemu vroče-hladno. Komaj smo dočakali dobro potezo, že ji je spet sledila slaba. Seveda je poraz proti Grčiji pustil posledice. V drugem delu se je Slovenija le zbrala. Po tretji četrtini je bila razlika v našo korist že precejšnja in kazalo je na mirno nadaljevanje. Pričakoval sem, da so se iz poraza proti Grčiji kaj naučili, vendar ne.

Ne znam si razložiti, zakaj se to dogaja. Morda bi tudi selektor Aleš Pipan v končnici lahko igral drugače. Dal v igro Domna Lorbka namesto Gorana Jagodnika. Seveda je bilo pa vse odvisno od igralcev in zelo malo od trenerja. Kaj naj naredi trener, če igralci delajo take napake?

Na obrambo nimam pripomb. Treba jo bo ponoviti tudi na tekmi proti Franciji. V napadu upam, da bomo videli tisto, kar so Slovenci pokazali na prvih petih tekmah. Ne individualne akcije, ampak čimveč igre dva na dva.