Selektor Aleš Pipan je zadovoljen z dosedanjim potekom priprav. Foto: EPA
Selektor Aleš Pipan je zadovoljen z dosedanjim potekom priprav. Foto: EPA
Jaka Lakovič
Jaka Lakovič je v Kranjski Gori izpustil skupinski del treninga in vadil po posebnem programu. Foto: KZS
Znani potniki v Alicante

Rizvić je kot naturalizirani tujec odpadel. Eno prosto mesto je pač pripadlo Aleksandru Ćapinu. Selektorju Alešu Pipanu je tako ostalo 12 košarkarjev, ki bodo 1. septembra odpotovali na evropsko prvenstvo v Alicante. Dva dni pozneje Slovenijo čaka prva tekma proti Italiji.

Pipan: Vse je, kot mora biti
"Trenutno je vse tako, kot mora biti. Odigrali smo osem prijateljskih tekem, ki so razkrile, da smo v nekaterih segmentih že dosegli želeno raven igre, na nekaterih drugih pa bomo morali še vaditi. V preostalih osemnajstih dneh, kolikor jih je ostalo do prve tekme na evropskem prvenstvu, želimo izboljšati igro v obrambi, tranzicijo ter sistem igre v napadu. Prepričan sem, da nam bo z zavzetostjo, ki jo kažejo igralci, dosegli tudi to in prišli na evropsko prvenstvo optimalno pripravljeni," je o dosedanjem poteku priprav in nadaljnih načrtih dejal Pipan.

Pokal Akropolis pravi pokazatelj
Svoje varovance bo do sobote treniral na Gorenjskem, v nedeljo zjutraj pa jih čaka pot v Atene, kjer se bodo od ponedeljka do srede merili z Italijo, Litvo in Grčijo. Na Pokalu Akropolis ne bo zaigral rahlo poškodovani Jaka Lakovič, ki bo 10 dni vadil po posebnem programu.

"Turnir bo pravšnji pokazatelj naše forme, saj bomo imeli na drugi strani vrhunske ekipe, ki na evropskem prvenstvu merijo na najvišja mesta. Upam, da bomo ohranili brezmadežni zdravstveni karton in da bomo lahko v Španiji nastopili v najmočnejši zasedbi," pravi kapetan Rašo Nesterovič.

Slokar odslej v moskovskem Dinamu Region
Center Uroš Slokar, ki je že pred časom dejal, da bo zapustil Toronto Raptorse, je podpisal enoletno pogodbo z Dinamom Moskvo Regionom. Imel je precej konkretnih ponudb, na koncu pa se je odločil za odhod v Rusijo.

                   leto cm  klub
Aleksandar Ćapin   1982 186 Varese
Goran Dragič       1986 190 Tau Ceramica
Jaka Klobučar      1987 198 G. Slovan  
Jaka Lakovič       1978 186 Barcelona  
Goran Jagodnik     1974 203 -          
Domen Lorbek       1985 198 Estudiantes
Sandi Čebular      1986 196 -          
Erazem Lorbek      1984 210 Lottomatica
Rašo Nesterovič    1976 213 Toronto    
Uroš Slokar        1983 210 Dinamo Moskva
Matjaž Smodiš      1979 205 CSKA Moskva
Gašper Vidmar      1987 209 Fenerbahče 
                                       
Selektor: Aleš Pipan
Znani potniki v Alicante