Slovenska obramba bo morala zelo paziti na Juana Carlosa Navarra, ki se lahko razigra v vsakem trenutku. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Slovenska obramba bo morala zelo paziti na Juana Carlosa Navarra, ki se lahko razigra v vsakem trenutku. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
mumbru
Alex Mumbrú je na prvenstvu sicer dosegel le pet točk, a bo ob odsotnosti Jorgeja Garbajose in morebiti tudi Felipeja Reyesa zaigral še več. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Scariolo o Sloveniji

"Slovenija je dokazala, da je v odlični formi, da ima kot vedno ogromno talenta in da je sposobna igrati zelo ekipno. Zagotovo je to najtežja tekma, ki bi jo lahko igrali v tem trenutku," je za MMC dejal Sergio Scariolo, ki se zaveda težav svoje ekipe: "Dobra novica je, da je na tekmi z Veliko Britanijo lahko zaigral Rudy Fernández, Jorge Garbajosa proti Slovencem zagotovo ne bo igral, nastop Felipeja Reyesa pa je vprašljiv. Prepričan sem, da lahko naredimo korak naprej."


Navarro: "Slovenija nam bo otežila delo"

"Tekma s Slovenijo bo zelo zapletena, saj gre za izredno ekipo. Pred prvenstvom smo bili favoriti, zdaj pa imamo malo strahu, morda je to celo dobra stvar. Še naprej bomo poskušali izboljšati našo igro in pridobiti več samozavesti. Slovenija nam bo zagotovo otežila delo, a ostajajo nam še vse možnosti," je povedal Juan Carlos Navarro, ki je imel na drugi tekmi veliko boljši met, skupaj pa je na prvenstvu dosegel 24 točk.

Mumbrú: "Slovenijo podpira odlično občinstvo!"
Da je bila tekma z Veliko Britanijo, ki so jo svetovni prvaki dobili šele v končnici, zelo težka, je za MMC pritrdil tudi Alex Mumbrú in omenil, da so bili Španci kar nekoliko nervozni. "Nismo na ravni, na kateri želimo biti, zdaj se bomo še bolje pripravili. Slovenija igra dobro, še posebej, ker jih podpira odlično občinstvo." Košarkar, ki bo v naslednji sezoni branil barve Bilbaa, je kot največjo kakovost čete Jureta Zdovca omenil timsko igro.

Slovenija – Španija 3:2
Slovenija je do zdaj današnje nasprotnike na EP-jih ugnala le enkrat, točno pred desetimi leti je bil na prvenstvu v Franciji rezultat 85:75. Najboljši strelec tekme je bil Matjaž Smodiš, ki je dosegel kar 27 točk, med strelci sta bila tudi Zdovc (8) in Marijan Kraljević (4). Štiri leta prej (85:88) in dve pozneje (61:85) je Slovenija izgubila, medtem ko je na sredozemskih igrah leta 1993 zmagala celo dvakrat (94:79 in 79:70).

Iz Varšave

Scariolo o Sloveniji