Poraz je prišel v pravem času, pišejo španski mediji. Foto: Sandi Fišer
Poraz je prišel v pravem času, pišejo španski mediji. Foto: Sandi Fišer

I feel sLOVEnija, they feel sPAIN!

Komentar uporabnika pixelbitch
Analiza po tekmi Slovenija - Španija
Slovenci spravili na kolena evropske prvake

V španskih medijih je poleg nogometa trenutno glavna tema kandidatura Madrida za olimpijske igre 2020. Odločitev Mednarodnega olimpijskega komiteja bo padla v soboto.

In čeprav Španci branijo zlato medaljo z zadnjega EP-ja v Litvi, imajo v medijih skrbno odmerjen prostor. Marca je v današnji spletni izdaji izpostavila "lisjaka" Božidarja Maljkovića, ki je z "destruktivno igro onemogočil španske igralce in postavil temelje načinu igre, kako igrati proti Španiji. Grdo in trdo."

Gasol na parketu skoraj ves čas
V besedilu vzdušje na tribunah ni omenjeno niti z besedo, so pa izpostavljeni trije slovenski junaki - brata Dragić in Boštjan Nachbar, "ki so v odločilnih minutah zadevali vse, tudi nemogoče mete". Novinarja Marce skrbi še pripravljenost Marca Gasola, saj "ni normalno, da igralec na parketu preživi skoraj vso tekmo, in to na relativno nepomembni tekmi prvega dela."

Tako kot si je želel Maljković
Športni časopis As prenaša besede trenerja Orenge, "da vsakič pa res ne moremo zmagati" in dodaja, da je bila igra Španije neprepoznavna in raztrgana, prav takšna, kakršno je želel Božidar Maljković.

V Barceloni hvalijo Nachbarja
Športna časnika iz Barcelone, El mundo deportivo in Sport, poročata o dobri igri Boštjana Nachbarja, novega člana Barcelone Regal. "Njegov prispevek je bil odločilen za zmago Slovenije," so zapisali.

Sport je dal naslov "Španija se je spotaknila", nato pa nadaljeval: "Čeprav so si španski košarkarji nadeli delovna oblačila, saj so vedeli, da se bodo proti Sloveniji močno znojili, niso našli recepta za zmago. Poraz ni tragičen, bo pa lahko strokovni štab dan odmora preživel zelo delovno ob analizi poraza."

Opozorilo, pot bo dolga in naporna
El mundo deportivo ugotavlja, da je poraz prišel pravočasno, hkrati pa je močno opozorilo, da bo pot do zlata še dolga in naporna. Izpostavlja premajhno število razpoloženih igralcev, kot ključni trenutek tekme pa omenja koš Zorana Dragića v zadnji sekundi napada tik ob koncu tretje četrtine. "Slovenija je prišla do prednosti, ki je naši košarkarji niso znali več izničiti."

I feel sLOVEnija, they feel sPAIN!

Komentar uporabnika pixelbitch
Analiza po tekmi Slovenija - Španija
Slovenci spravili na kolena evropske prvake