EP v košarki 2017

Poudarki

  • Težave s hrbtom Jake Klobučarja
  • Močno se bo poznala odsotnost Zorana Dragića
  • Zgodba Erazma Lorbka še ni zaključena
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 32 glasov Ocenite to novico!
Igor Kokoškov
Igor Kokoškov bo Slovenijo prvič popeljal na veliko tekmovanje. Na evropskem prvenstvu je sicer že trikrat vodil Gruzijo. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Lakovič
Pomočniki selektorja bodo Rado Trifunović, Aleksander Sekulić in nekdanji kapetan reprezentance Jaka Lakovič. Foto: www.alesfevzer.com
Igor Kokoškov, Matej Erjavec
Igor Kokoškov in Matej Erjavec sta potrdila, da Slovenija v projekt EuroBasket 2017 vstopa z visokimi cilji. Foto: www.alesfevzer.com
Anthony Randolph
Za Slovenijo bo znova igral Američan. Novi član reprezentance je Anthony Randolph. Foto: EPA
Luka Dončić
Na seznamu sta dva igralca Reala, saj je končno v reprezentanci tudi Luka Dončić. Foto: EPA
Goran Dragić
Prvo ime reprezentance ostaja kapetan Goran Dragić. Foto: Reuters
Zoran Dragić
Poznala se bo odsotnost v reprezentanci vedno izvrstnega Zorana Dragića. Foto: EPA
Jure Zdovc, Erazem Lorbek
Morda znova reprezentančni dres obleče tudi Erazem Lorbek. Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Na seznamu G. Dragić, Don...
VIDEO
Goran Dragić: Imamo možno...
VIDEO
Randolph dobil prednost p...

Dodaj v

Kokoškov: Dončiću bo namenjena velika vloga

Seznam Kokoškova brez Omića, Begića in tudi Klobučarja
29. junij 2017 ob 10:48,
zadnji poseg: 29. junij 2017 ob 16:16
Ljubljana - MMC RTV SLO

Selektor reprezentance Igor Kokoškov je predstavil seznam košarkarjev, ki jih bo povabil na priprave za letošnje evropsko prvenstvo. Na spisku je le en naturaliziran igralec – Anthony Randolph.

"Še enkrat bi se zahvalil KZS-ju za izkazano zaupanje, da tudi letos vodim reprezentanco. To je zame velika čast in velik izziv. Čutiti je pozitivno vznemirjenje, da izpolnimo načrte, ambicije in želje, ki jih imamo v tej akciji. Vse gre v pozitivno smer. Želeli smo zadržati kontinuiteto iz lanskega leta, da ne začenjamo pri osnovah, kar smo postavili že lani. Temeljili smo na zdravstvenem stanju. Vsi, ki so na seznamu, so zdravi, kar je najpomembneje. V večini so imeli dobre sezone. Skušali smo združiti individualno kakovost in zdravstveno stanje, obenem pa smo razmišljali tudi o ekipi. Vedno razmišljamo o ekipi kot o celoti, da se vzpostavi prava kemija in da se ustvari pravo moštvo. Žal nekaterih, ki bi si morda tudi zaslužili mesto na pripravah, tu ni. Preprosto je bilo nemogoče. Naš cilj je bil ustvariti čim boljšo selekcijo in skupino igralcev, ki so zdravi in motivirani, da igrajo za Slovenijo. Zadovoljen in srečen sem, da imamo te fante. Upam, da je pred nami dobro poletje in nas na koncu čaka dober rezultat na prvenstvu," je ob predstavitvi seznama uvodoma dejal selektor Kokoškov.

Priprave bo slovenska reprezentanca začela 19. julija. Goran Dragić se bo ekipi zaradi pravil Lige NBA pridružil 1. avgusta. Slovenija bo igrala v predtekmovalni skupini A v Helsinkih, kjer bodo še Poljska, Finska, Grčija, Islandija in Francija, prve štiri ekipe pa se bodo uvrstili v nadaljnje boje. "Bil sem pri Goranu Dragiću na kampu in je dejal, da si želi medaljo. Če se govori o medalji, ne vem, zakaj ne bi tega cilja podprla še zveza," je visoka pričakovanja potrdil predsednik KZS-ja Matej Erjavec.

"Francija je z vsemi zvenečimi imeni impresivna ekipa, Grčija je tradicionalno odlična reprezentanca, a nobenega se ne bomo ustrašili, tako kot nobenega ne bomo podcenjevali. Spoštujemo vsako ekipo, a se nobene ne bojimo. Vsako tekmo in vsako četrtino bo naš pristop enak – da se borimo kot levi. Moramo dati svoj maksimum. Ne smemo si privoščiti nobenih kalkulacij, čeprav je to turnirski sistem, ki je drugačen način tekmovanja kot lani, ko se je igralo bolj po ligaškem sistemu. Imeli smo več časa za pripravo in nekatere igralce smo lahko malce spočili. Zdaj bomo v sedmih dneh odigrali pet tekem. Pomembna bo rotacija, zato moramo razširiti klop in izkoristiti vseh 12 igralcev. Cilji so brez dvoma visoki. Že prva tekma je zelo pomembna. Iz psihološkega vidika bo ključna, da se dobro začne, kar je zelo pomembno za samozavest. V prvi vrsti bomo osredotočeni nase, da bomo imeli neko pravo vzdušje v ekipi. To je odvisno od igralcev. Oni so ključni, to je njihova ekipa in vse temelji na njih. Mi smo tu, da jim pomagamo in sprejemamo določene odločitve, a glavni so oni. Morajo biti zdravi in motivirani. Verjamemo v svoje igralce in v našega kapetana. Dopolnili smo nekatere položaje, kjer smo zdaj močnejši. Pričakujemo, da bodo nekateri naredili letos korak naprej. Sem optimist. Če igralci pravijo, da je cilj medalja, sem tu, da jih spremljam. Vsako tekmo se bomo bojevali do zadnje sekunde. Nisem rojen tu in nisem Slovenec, a osebno vam zagotavljam, da ne bo Slovenca, ki si bi bolj želel zmage reprezentance kot Igor," je o nasprotnikih in samih pričakovanjih dodal selektor.

Randolph zapolnil mesto naturaliziranega igralca
Kokoškov je spisek z 29 imen skrčil na 19. Po Randolphovi pridobitvi državljanstva na seznamu ni več Alena Omića in Mirze Begića, saj za reprezentanco lahko nastopa le en naturalizirani košarkar. Po Arrielu McDonaldu, ki je igral na EuroBasketu leta 2001, ima Slovenija v izbrani vrsti znova Američana. 211 centimetrov visoki Randolph je eden ključnih mož madridskega Reala, pred tem pa je po šestletni epizodi v NBA-ju navdušil pri Lokomotivu iz Krasnodarja. Pripravili so seznam potencialnih kandidatov, ki so jih kontaktirali, in na tem je bilo Randolphovo ime na vrhu. Kot je dejal Kokoškov, so pri izbiri ob kakovosti gledali tudi na igralčev značaj, pomembno pa je bilo tudi, da ima evropske izkušnje. Po njegovih besedah je ključno, da je košarkar motiviran, verjame, da se bo dobro vklopil v ekipo in ga bo Slovenija še bolje izkoristila, kot ga v Madridu. V španski prestolnici igra skupaj z Luko Dončićem, ki je tudi pomagal z informacijami o njegovi osebnosti. Z Randolphom Slovenija dobiva vrhunskega krilnega centra, kjer zdaj ni nosilca igra, obenem pa Američan lahko igra tudi kot center. Dogovor za njegovo igranje je sklenjen za olimpijski ciklus, torej do iger v Tokiu 2020. Za zdaj državljanstva še nima, dobil ga bo po seji državnega zbora, ki bo 11. 7., ko naj bi bil potrjen potrebni zakon.

Na zadnjih dveh velikih tekmovanjih je mesto naturaliziranega košarkarja zapolnil Omić: "Z Omićem sva opravila dolg in kakovosten pogovor. Seveda mu ni bilo lahko in je odločitev sprejel precej čustveno. To je dokaz, da mu ni vseeno in da ima ta reprezentanca veliko težo. To je bil težek pogovor, saj ni lahko sporočiti igralcu, da ga ni na seznamu. Razložil sem mu, da tega nismo naredili proti njemu, ampak da bo ta reprezentanca čim boljša in ima na ta način več možnosti za uspeh. Naredili smo to za dobrobit reprezentance. Žal so pravila Fibe taka, da je v ekipi le en igralec z zvezdico. Alenu želimo vse najbolje in da stabilizira svojo kariero. Vrata v reprezentanco so mu sicer vedno odprta. Pogovor smo opravili že kar nekaj časa, preden je novica prišla v javnost."

Težave s hrbtom Jake Klobučarja
S prejšnjega seznama so poleg Begića in Omića odpadli Jan Barbarič, Jakob Čebašek, Tadej Ferme, Erjon Kastrati, Jaka Klobučar, Martin Krampelj, Luka Lapornik, Mitja Nikolić in Miha Vašl. Predvsem bode v oči odsotnost Klobučarja, ki je moral odpovedati reprezentančno akcijo zaradi poškodbe hrbta. Odsotnost izkušenega košarkarja, ki lahko igra na vseh treh zunanjih položajih, ima za sabo dobro sezono pri Istanbulu v Turčiji in je slovenski dres nosil že na petih velikih tekmovanjih, je Kokoškov pospremil z naslednjimi besedami: "Ne vem, koliko lahko govorim o njegovem zdravstvenem stanju. To je malce občutljiva tema, saj športniki živijo od svojega telesa in ne bi rad kaj vplival na, recimo, naslednjo njegovo pogodbo. On ima kronične težave s hrbtom. Lani se je s tem junaško spopadel. Boril se je s poškodbo, izpustil nekaj treningov in ni bil stoodstotno pripravljen. Odkrito sva se pogovorila. Zelo ga cenim kot igralca in kot človeka. Žal se je zaradi zdravstvenih razlogov moral odločiti, da nam letos ne bo mogel pomagati."

Močno se bo poznala odsotnost Zorana Dragića
Že pred tem je bilo jasno, da je Slovenija ostala brez Zorana Dragića, ki okreva po težki poškodbi kolena. Vrzel, ki je nastala z njegovo odsotnostjo, je tako rekoč nemogoče zapolniti, saj je mlajši izmed bratov Dragić v reprezentanci vedno igral najboljšo košarko, navduševal z nepopustljivostjo v obrambi, obenem pa je bil ob bratu Goranu ključni mož in glavni strelec v napadu: "Zelo se bo poznala njegova odsotnost, pogrešali bomo njegovo energijo, način igre in delo na treningih. Manjkal nam bo. To je bila res težka novica za vse. Veseli nas, da dobro okreva, a časa je premalo. Želeli smo, da bi se nam pridružil in da bi okrevanje nadaljeval v izbrani vrsti. S tem bi pomagal reprezentanci in tudi sebi v pripravi na novo sezono, a žal je premalo časa. Ni kaj, zdaj se moramo osredotočiti na igralce, ki so tu. Zoranu je najteže, da ga ne bo z nami. Njegovi srčnost in borbenost dajeta identiteto reprezentanci. Tako smo igrali. Ko opišeš slovensko reprezentanco, opišeš Zorana Dragića. Njegovo odsotnost bodo morali nadomestiti igralci, ki so tu in bodo prevzeli pomembnejše vloge. Verjamem, da jim bo uspelo. Če bi bil zdrav, bi bil z nami, zdaj pa se mora pozdraviti in imeti dobro sezono."

Dončiću bo namenjena velika vloga
Slovenija pa dobiva še eno veliko "okrepitev", saj je prvič poleg izjemno nadarjeni Dončić. Kokoškov tako kot vsa javnost pričakuje, da bo 18-letni Ljubljančan že takoj eden ključnih mož izbrane vrste: "Pričakujem, da se zmanjša pritisk, ki se ga vrši nanj. Za sabo ima izvrstno sezono, kar nas vse zelo veseli. Govorimo o biseru in diamantu evropske košarke. Lani ni igral za reprezentanco, ker se je želel čim bolje pripraviti na sezono in iz tega vidika je bila lani odločitev prava. Zares je opozoril nase. Želimo, da bo Luka pravi Luka. Je mlad igralec z velikim potencialom. Vsi moramo nekoliko zmanjšati pritisk in pričakovanja. Ne moremo pričakovati, da bo kar vsako tekmo imel trojni dvojček. Pustiti moramo, da se igra košarko in da uživa v igri. Veseli nas, da se nam bo pridružil, saj govorimo o unikatnem igralcu. Vemo, da se ni lahko spopasti s tem pritiskom. Ves čas se govori o tebi - in to ni lahko. Pokazal je veliko zrelost, želimo, da bo pravi in da se dobro znajde v ekipi. Čeprav je novinec, ima lepo priložnost, da prevzame veliko vlogo. Tako, kot je do zdaj ni imel. V Realu si je izboril svojo minutažo, čeprav je to zelo težko, mi pa mu bomo dali še večjo vlogo. Verjamem, da mu bo reprezentanca tudi v veliko pomoč pri razvoju. Pravimo, da se v klubu igra za denar, za reprezentanco pa se igra za slavo in čast. Zdaj igra v Realu, v nekaj letih ga pričakujemo v NBA-ju, igranje za reprezentanco pa prinaša neke posebne občutke, za katere verjamem, da jih Luka ima v sebi."

Zgodba Erazma Lorbka še ni zaključena
Seznam pa bi lahko dobil novo ime, kajti po dolgotrajni sanaciji poškodbe se vrača Erazem Lorbek, ki trenutno trenira pod taktirko enega izmed selektorjevih pomočnikov Rada Trifunovića. Lorbek, ki je bil leta 2009 celo uvrščen v najboljšo peterko EuroBasketa, sicer ni igral tri leta. Na operacijo je moral pred svetovnim prvenstvom 2014, zdaj pa je pripravljen na vrnitev na parket, Kokoškov pa se bo z njim srečal in pogovoril, če je morda nekoč verjetno najboljši krilni center Evrolige pripravljen na napore, ki jih prinaša reprezentančna akcija: "Erazmova zgodba še ni zaključena. Smo še v stiku. Težava je, da tri leta ni igral. To pusti posledice. V načrtu je, da se vidiva in da se pogovoriva. Obstaja možnost, da ga preizkusimo in da vidimo, kje je. Velik plus je, da ima veliko izkušenj, mehko roko in ogromno znanja. Določen trenutek je bil najboljši visoki igralec, ki ni bil v NBA-ju. Ko sem bil v Phoenixu, mislim, da je bilo to leta 2009, smo ga želeli speljati San Antoniu, a se je potem odločil, da ostane v Barceloni. Zelo ga cenim kot igralca. Težava pa je zdravstveno stanje. Vprašanje, ali po tej odsotnosti lahko prenese priprave in naporen ritem tekmovanja. Zgodba ni zaključena, se bova pogovorila, potem bomo pa videli."


SEZNAMIGRALNO MESTOVIŠINALETNIK ROJSTVAKLUB
Jaka Blažičbranilec196 cm1990Baskonia (ŠPA)
Tomaž Bolčinacenter206 cm1994Helios Suns
Vlatko Čančarkrilo203 cm1997Mega Leks (SRB)
Žiga Dimeccenter211 cm1993Krka
Luka Dončićbranilec201 cm1999Real Madrid (ŠPA)
Goran Dragićorganizator igre194 cm1986Miami Heat (ZDA)
Gregor Hrovatkrilo196 cm1994Union Olimpija
Jan Kosikrilni center204 cm1996Sixt Primorska
Miha Lapornikbranilec194 cm1993Bilbao (ŠPA)
Blaž Mahkovickrilni center201 cm1990Igokea (BIH)
Edo Muričkrilo202 cm1991Banvit (TUR)
Aleksej Nikolićbranilec191 cm1995Brose (NEM)
Klemen Prepeličbranilec191 cm1992Limoges (FRA)
Anthony Randolphkrilni center/center211 cm1989Real Madrid (ŠPA)
Matic Rebecorganizator igre180 cm1995Krka
Luka Rupnikorganizator igre186 cm1993Fuenlabrada ŠPA)
Žan Mark Šiškoorganizator igre190 cm1997Ilirija
Gašper Vidmarcenter211 cm1987Banvit (TUR)
Saša Zagorackrilni center206 cm1984Parma (RUS)


R. K., Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
baju
# 29.06.2017 ob 10:53
G. Dragič, Dončič, Murič, Randolph, Vidmar
Pjanc
# 29.06.2017 ob 10:57
Prva postava izjemna, skrbi pa kratka klop.
skydrumm
# 29.06.2017 ob 10:49
Oba sta se vedno borila za reprezentanco, ampak na žalost nista na nivoju Randolfa.
Fleaa
# 29.06.2017 ob 10:49
precej bogo zgleda tale spisek...
čarli23
# 29.06.2017 ob 13:14
jurecar Ni mi jasno kako je lahko Gregor Horvat pred Lukom Lapornikom, ki je v času ko še igral za krko biu profesor za horvata
Ne živi v preteklosti in se prestavi v leto 2017. Hrovat ima za sabo najboljšo sezono v karieri, naredil je velik napredek in bil ob Rebcu najboljši slovenski košarkar v ABA ligi po praktično vseh statističnih podatkih. Lapornik ima za sabo slabo sezono v Joventutu, v 11 minutah na tekmo je dajal povprečno 3 točke na tekmo, valorizacija 1, met za 3 20 %. Ob tem je Hrovat 6 let mlajši. Ni treba v vsem iskati Ljubljanske zarote.
burkelca
# 29.06.2017 ob 11:15
Ja, koncno se je Klobucar iz vecnega talenta razvil v nekega kvalitetnega igralca, ga pa ni na seznamu? Prej smo ga pa povsod s sabo vlacili.
ata
# 29.06.2017 ob 10:57
Ko (če) bo Randolph dobil solidno klubsko pogodbo (denar), za reprezentanco ne bo več igral. Ampak takrat bodo zaman prosili tudi Alena in Mirzo.
Grdo.
dkdj
# 29.06.2017 ob 10:55
WTF...Jaka Klobučar???
judoka
# 29.06.2017 ob 11:52
In s to ekipo nameravajo napadat medaljo na EP? ojoj Nesterović...

Ne razumem.

A Rasho proizvaja igralce iz zasebnih haremov slucajno al kako? Je narobe da ima clovek, kot sportnik, visoke cilje?

Vcasih mi gre ta SLO mentaliteta res posteno na jetra. Eno samo veliko jamranje, ne glede na tematiko. Mogoce pa jamraci tako radi delijo mnenje...ne vem.
Papki
# 29.06.2017 ob 11:16
Jaka Klobučar je odpadel ??????
upam, da je tole napaka
Kotnik90
# 29.06.2017 ob 11:55
judoka ne sekiraj se. Saj veš da je vedno tako, če naši pred prvenstvom rečejo cilj je četrtfinale, potem pridejo ven tisti ki pravijo slovenci nimamo nobene hrbtenice, hrvati pridejo pa rečemo lako čemo, biće zlatna, in zato tudi dejansko nekaj osvojijo, mi smo pa hlapci pa bla bla bla... Če pa rečemo da gremo po medaljo, smo pa nerealni, pa v oblakih pa bla bla bla... Nikol ne bo prav. Nima smisla, take komentarje spreglej.
rangerno1
# 29.06.2017 ob 13:25
@jurecar, najprej ti svetujem, da greš malce v Osnovno šolo, namreč reče se Luko in ne Lukom. Druga stvar pa je, da je Luka Lapornik sicer dober igralec, ampak Hrovat je preprosto imel boljšo sezono in bil večino sezone med top 10 igralcev v ABA ligi po učinkovitosti, predvsem pa je igralec, ki ga je povsod polno in dela tiste stvari, ki se kdaj tudi ne opazijo. Kakšen skok tu, kakšna podaja tam, kakšna ukradena žoga, dobro izvaja proste mete, solidno meče za tri, tu pa tam zabija in zna z dobro obrambo odrezati igralca. Na sploh je bil med najbolj konstantnimi igralci v lanski sezoni lige ABA - tole je kristalno jasen dokaz!

Igralcev, ki bodo v prvem planu imamo dovolj, krvavo pa rabimo borce, ki bodo držali obrambo, igrali ekipno, vlagali maksimalno energijo, še posebej ko tu ni Zorana Dragiča. Luka Lapornik na drugi strani velikokrat povsem mrkne, se mi zdi da je razen v zabijanju in skoku v vseh elementih za ščepec za Horvatom, kot rečeno pa je Hrovat konstanten!
čarli23
# 29.06.2017 ob 11:15
Klobučar je verjetno sam odpovedal, drugače si ni za razlagati njegove odsotnosti. Imel je zelo dobro sezono, lahko igra na 3 igralnih mestih od playa do nizkega krila kar je velik plus sploh ob odsotnosti Zorana Dragića. Nerazumljivo.
ZagorCiko
# 29.06.2017 ob 13:39
Ajd ne serite s Srbi, a pri njih so vsi igralci dejansko rojeni v Srbiji.
Kolikor vem je njihova legenda Danilović bol rojen v Sarajevu pa da ne naštevam podobne primere. A če si po nacionalnosti Srb potem ni važno kje si rojen. Enako je z Hrvati, ki imajo pol ekipe iz hercegovine. Pravilo bi moralo biti, da igraš za državo tvojega rojstva ali pa za nobeno. Vidite, da so lovke stegovali tudi proti Luki in to ne bi bilo nič sporno, ker je njegov oče srb.
Če vsi koristijo tujca ali kradejo igralce drugim ekipam potem ne vidim problema v Randolphu.
happy schimetzky
# 29.06.2017 ob 12:23
Ne razumem začudenosti večine komentatorjev. Pa saj se že ves čas ve katere igralce imamo in kakšen je potencial. Edine spremembe sta poškodbi zorana in klobučarja, je pa naknadno prišel randolph.

Na seznamu (ki je razširjen) je mogoče res nekaj imen, ki niso za prvo peterko, so pa perspektiva slovenske reprezentance. Skupaj bodo trenirali, na prvenstvo pa se itak ve kdo bo šel, tistih 12, ki jih tudi drugi omenjajo, so vendarle jedro naše reprezentance.

Goran in randolph bosta imela največjo minutažo, ostali pa bodo rotirali. Če je makedoniji uspelo le z mcCalebom in zimzelenim ilijevskim ni nobenega razloga, da ne bi tudi našim- v preteklosti jim je že.
Je pa to šport, in tako kot na vsakem prvenstvu kakšen od favoritov pogrne in kakšen outsider preseneti, se lahko zgodi tudi letos. Žoga je okrogla in če bodo naši prava ekipa, tudi rezultat ne bo slab. Vsaj upamo in navijamo lahko, ali tudi tega ne smemo?
študent88
# 29.06.2017 ob 12:01
Ekipa ni slaba, skup še ni odigrala skoraj nič. Dončič je prvič, Randolph prvič, je nekaj povratnikov, ki zadnja leta niso bili not. Lahko smo presenečenje turnirja, lahko tudi razočaranje.

Jaz sem optimist, če je že KZS od j.... Omiča upam, da vsaj z nekim pametnim razlogom. Da ti od j... igralca za katerega se zanima Barcelona in je res vedno bil na voljo Sloveniji se mi ne zdi fer. Včasih je metal cigle, samo boril pa se je res vedno s srcem za Slovenijo. In si tega res ni zaslužil... Moje mnenje
Diego Armando
# 29.06.2017 ob 11:10
Ko (če) bo Randolph dobil solidno klubsko pogodbo (denar), za reprezentanco ne bo več igral. Ampak takrat bodo zaman prosili tudi Alena in Mirzo.
Grdo.


Resnično zelo grdo do obeh.
judoka
# 29.06.2017 ob 12:16
@lukace5

Ocitno nikoli nisi resno treniral nekega sporta. Nihce ne trenira 2x na dan, 20-30 let, zato da bo odlicen 25-ti.
Ce hoces bit realen, potem precrtaj vse mostvene sporte iz vseh velikih tekmovanj. Ker realno....samo 2 mil nas je pa to. Realno nimamo kaj pocet z ultra nacijami. Ker v sportu so seveda najbolj vazne stevilke, imena in povprecja, ne pa pristop, srce in trdo delo, kot nekateri zablodeno mislimo.

Rasho je izjavil da je cilj medalja. Ni izjavil da bomo dosegli medaljo. Cilji se ne realizirajo vedno in to je tisto kar je realno. Je pa konkretna razlika v mentalnem pristopu ce imas za cilj 1/4 finale ali pa medaljo.
jasej1
# 29.06.2017 ob 11:56
Drugače pa tisti, ki se razburjate zaradi izjave Raša - spomnite se Makedonije izpred nekaj let. Klop kratka kot sam hudič, ampak McCalleb je praktično sam popeljal ekipo do 4. mesta (če se ne motim).

Če imaš srečo z osebnimi napakami in regeneracijo igralcev, je včasih dovolj ena vrhunska peterka. In to imamo. V rotaciji pa na branilskih položajih nismo slabi, pod košem pa pač lahko pričakujemo 35 min Randolpha in Vidmarja.
sundance411
# 29.06.2017 ob 11:46
Precej bo po mojem odvisno v kakšni formi bo prvenstvo dočakal Vidmar.
Bregas
# 29.06.2017 ob 14:38
Luka se lahko sklanja moško ali žensko. Torej je prav oboje, z Luko in z Lukom.
Najbolj smešno je, ko o slovnici nabija kdo, ki nima pojma, a ne, Rangerno1?
rangerno1
# 29.06.2017 ob 13:47
@jurecar, očitno nimaš pojma. Nihče ni rekel, da je ACB liga oz. Liga Endesa boljša od ABA lige, to si si ti kar namislil. Nekaj pa je da je Hrovat igral celotno sezono konstantno zelo vidno vlogo, Luka Lapornik pa neglede na to, da je igral v 2 razreda boljši ligi, je igral skoraj nič, njegove številke so mizerne in potem se vprašaj. A zato, ker igra v ACB ligi je kar de facto boljši :) Če ni igral nič je sigurno to precej slabše, Če samo kvaliteto lige, potem bi moral biti Rupnik superzvezdnik, samo zato ker igra v Španiji.

In ja pogledal sem najboljšo sezono Lapornika pri Krki in letošnji Hrovata, ki sem jo navadel zgoraj in vse številke so v prid Hrovata, malce preveri, ker očitno kar nekaj na pamet nabijaš. Znaš sploh brati statisične tabele? Ker imena Luka več kot očitno ne znaš sklanjat.

Če pa se že ravno tak užigaš, sem par strani nazaj tudi jaz pisal, da pogrešam na seznamu Luko Lapornika, poglej za nazaj :) In še enkrat Hrovat je imel boljšo sezono od Luke Lapornika, pa neglede na to, da si jureCAR, resnično ne vem v čem si tak CAR, ker tu kvasiš neumnosti, ne bereš za nazaj, ne znaš sklanjat, niti primerjat statistike, predvsem pa jaz gledam Ligo Endesa in ABA ligo in sem oba spremljal, glede na to, kar ti pišeš, ti sigurno nisi.

Evo še letošnja statistika Luke Lapornika, da boš videl, da govoriš totalne neumnosti. Podajam še link, ker vidim da kar nekaj na pamet govoriš.
Na pou Slovenc
# 29.06.2017 ob 13:27
lukace5

Ajd ne seri, pa pusti ljudjem svoja mnenja kot ga imas ti. Zakaj ne bi ciljali na medaljo, jaz ne vidim v tem nic slabega.Ze to da si napisal da si igral na višjem nivoju od judoka, ceprav cloveka ne poznas pove veliko o tebi! Ce si res kot si napisal igral košarko potem izgleda nisi nikoli imel prave zmagovalne miselnosti in zato tudi si danes tam kjer si- pameten za racunalnikom!
Blazz
# 29.06.2017 ob 11:57
so dopisali, klobučar out zaradi poškodbe...
GoRun10
# 29.06.2017 ob 11:54
Predvsem bode v oči odsotnost Klobučarja, ki je moral odpovedati reprezentančno akcijo zaradi poškodbe hrbta.

Zdaj so dopisali. Škoda. Jaka bi bil lahko zelo koristen. Skupaj z Zoranom nam bosta zelo manjkala.
gregsa
# 29.06.2017 ob 11:49
Jaka poškodba hrbta ...
domn333
# 29.06.2017 ob 11:13
Prva postava po mojem za sam vrh! Res pa skrbi, da pravih menjav ni. Vsaj zame veliko presenečenje Jaka Klobučar
Korošec
# 29.06.2017 ob 13:36
Randolph?! Katastrofa... Kam je prišla Slovenija.

Zgledujte se raje malo po Srbih, vedno brez tujcev, tako v nogometu kot v rokometu, košarki, vaterpolu. odbojki,... :)


In kaj naredi Omića bolj Slovenskega kot je Randolph? Zame imata isti status s tem, da je Randolph boljši, res ne razumem tvojega argumenta.
Frfrofnofka
# 30.06.2017 ob 00:00
Dragič
Blažič
Dončič
Randolph
Vidmar

Taka prva peterka je zastrašujoča, šuterska, atletska. In če pogledamo, da bo Nikolič tistih 10min na tekmo mejal Dragiča je ok. Na 2 Prepelič čisto ok. Murič na 3. Čančar 4. Dimec 5.
Ostala 2 najbrš Hrovat in Lapornik/Zagorac.
In če smo realni ekipa sploh ne izgleda slabo, ko vemo da večina naših ( Murič, Blažic, Prle...) v reprezentanci dajo bistveno več kot v klubu.

Glede zadeve z Randolphom in Omičem. Vsa čast Omiču, da je bil vedno zraven. Ampak za boljši rezultat je Randoph sigurno veliko boljše orožje.
rangerno1
# 29.06.2017 ob 13:54
Aja jurecar, se ne strinjam... brez Čančarja ne gre... on je ena od redkih svetlih točk za prihodnost naše reprezentance. Lani je igral dobro za Mega Leks, letos je bil izbran na naboru, mu je treba dat priložnostk, dokler je še v zlatih letih, namesto Mahkovica bi dal Čančarja v tvoji postavi... tam okrog Rebca, Rupnika in Nikolića pa se ne morem odločit...
peroaroma
# 29.06.2017 ob 13:16
rangerno1

hvala za pomembne informacije. Se bi kar strinjal da je v tem primeru Zoran out, zato tudi taka skrivnostnost okoli Zorana. Njabrž čaka uradno potrditev iz MIlana in potem se bo priključil našim na pripravah. Zorana rabimo tudi z eno nogo
rangerno1
# 29.06.2017 ob 11:52
Na vseh konch in krajih berem, kako Zoran Dragič sanira poškodbo in kako že trdo trenira, je on res de facto out za to reprezentančno akcijo?! Sicer pa ne vem kaj je hotel avtor člamka s tem naslovom povedati, da na seznami ni Omića ni Begića? Saj je pa ja jasno kot beli dan, da bo mesto naturaliziranega igralca prevzel Randolph in da ona dva seveda odletita.

Kje je Jaka Klobičar? Miha Vašl? Luka Lapornik? Vsi igrajo v zelo močnih ligah, naprimer v primerjavi z Mahkovicem, ki v Bosni ni bil niti v prvi postavi Igokee. Je Kokoškov morda kot zadnjič še probal z Udrihom in Vujačičem? Neglede na to, da sta stara, gotovo sta še vedno boljša od večine reprezentance, sploh tiste 2. postave.
Na pou Slovenc
# 29.06.2017 ob 11:22
Ajmo haterji, kje vam je nacionalni ponos? Gremo hitr vn iz svojih gnezdic in spluvat Randolpha!!!
Jurčič
# 29.06.2017 ob 11:08
A ni imel Klobučar kar dobro sezono v Turčiji (močni turški ligi)? to je v bistvu še največje presenečenje, sploh glede na to, da naj bi šli na medaljo in da ima kar veliko minut na prvenstvih za sabo
u dun goofed
# 30.06.2017 ob 00:39
Prvaki bomo. To sedaj napovedujem. Preveč ''zvenečih'' imen ni bilo nikoli dobro za nobeno ekipo. Vse kar rabimo so trije zvezdniki (ki jih imamo) ter par papkov ki držijo prednost medtem ko sveta trojica počiva (to tudi imamo). Zgodovinskih paralel je preprosto preveč, da bi bilo naključje:
Dragić-Dončić-Randolph = Curry-Durant-Thompson = Lebron-Irving-Love = Duncan-Parker-Ginobili = Jordan-Pippen-Rodman = Lebron-Wade-Bosh = Shaq - Kobe- Vujačić = Billups-Hamilton-Wallace=chamberlain-baylor-west=pierce-garnett-allen=bird-mchale-parish=rusell-cousy-heinsohn
Osvojili bomo zlato medaljo.
djule
# 29.06.2017 ob 21:19
"Pričakujem, da se nanj zmanjša pritisk", v naslednjem stavku pa, da mu bo namenjena velika vloga. Kaj če bi sam začel zmanjševati pritisk nanj?

Meni se pa zdi prav, da lahko pričakuje veliko minutažo. Pritisk je, da moreš v tistih, 10 ali 15 min, kot mu je namenil Laso pokazat vse, sploh, ko je ponavadi prišel v igro, ko je Real že zaostajal.
Na pou Slovenc
# 29.06.2017 ob 19:35
Lukace5

V preteklosti smo imeli že veliko talenta in smo bili ze blizu medalje in kaj se je zgodil ravno ko so prisle najpomembnejše tekme smo se ponavadi ustrasli in v tistem momentu odpovedali in kaj je nauk, kaj hočm s tem povedat da nam je zmanjkala ta zmagovalna miselnost, da smo boljsi od nasprotnika pa tudi ce nismo bili. Recimo srbi vemo da po kvaliteti nimajo šans proti ameriškim zvezdnikom, pa grejo kljub temu v tekmo z miselnostjo da jih bodo premagali! Zakaj bi se že vnaprej v glavi omejil četrtfinale ali polfinale, da je to uspeh, to ni prava miselnost zmagovalcev. Poglej rokomet, ce ne bi blo Vujevica in jim nebi vcepil v glavo da so zmožni vec, nebi nikoli osvojili medalje. Eno je talent, veliko je pa tudi v naših glavah, vcasih je potrebno tudi malo srece, dnevna forma in da se par stvari poklopi. Še en primer ti bom dal npr. v tenisu ko se dostikrat dogaja da cisti outsiderji premagujejo najboljse Nadala, Rogera, Murraya, Djokovica pa mi ne bos rekel da so jih premagal zarad talenta,ker so boljsi od nastetih,ampak kot sm reku dnevna forma, sreca, volja, želja.Tko da tud ce ni realno je treba verjeti je do konca, da je medalja realna pa tud ce jo na koncu ne osvojimo, ker drugace je brezveze da gremo sploh na prvenstvo, pa se zavedam da je po imenih vsaj 5-6 reprezentanc boljsih od nase! Lp
čarli23
# 29.06.2017 ob 12:33
Zanimivo, kako se nekateri spotikajo ob napoved Nesterovića, da se gre na EP po medaljo. Ko je pa Zdovc pred 2 leti s precej slabšo ekipo(brez Goran Dragića, Vidmarja itd...) napovedal medaljo je bil pa car, pogumen selektor ki si upa postaviti visoke cilje. Edina logična razlaga take dvoličnosti je da je Jure slovenski košarkarski junak, ki so ga po krivici odpustili iz zadnjih xy klubov, drugače gre pa za najboljšega selektorja na svetu ki mu Kokoškov ni do kolen. Nesterović pa je nek no-name KZS direktor, ki je po managerskih vezah pripeljal Kokoškova in Randolpha. Ah, ta slovenska dvoličnost, Jure vrni se in napovej zlato medaljo!
nowitzki
# 29.06.2017 ob 12:03
@Dolenc

Kako si pameten zares neverjetno, še dobro da so razlog za Klobučarja dopisali nekaj minut nazaj, večina komentarjev na temu Klobučarja pa je bila napisanih mnogo prej preden so dopisali razlog odsotnosti JK.
Kotnik90
# 29.06.2017 ob 11:47
SpicyWeiner Begić (bosanec) ne sme igrati ker je slabši od američana.
partibrejker
# 29.06.2017 ob 11:20
No, mene pa presenca Zagorac
mile952
# 30.06.2017 ob 09:47
@thetappker

# 29.06.2017 ob 12:31
Preveč upov se polaga na mladega Dončiča. Za sabo še nima tekem na tej ravni in pričakovati ga 30 minut na parketu, je vsaj po moje ne realno. Da ne bo potem presenčenj in slabe volje.. Fant se še razvija in bo aktualen na naslednjih reprezentančnih akcija.


Je Kokoškov povedal drugače. Imel bo večjo vlogo kot jo je imel lani pri Realu. Kar se meni zdi popolnoma prav. Morda bo kakšno tekmo zaigral tudi slabše, seveda pa to ne sme biti razlog za kritiko Dončiča ali Bog ne daj Kokoškova. Sam sploh ne dvomim, da Dončič ne bi upravičil zaupanja. On je najbolj talentiran mlad košarka Evropi in bilo bi popolnoma noro ne mu izkazati popolnega zaupanja tudi z visoko minutažo. Ne pozabit, poleg njega bo igral G. Dragič, ki ga bo forsiral in bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo Dončič na prvenstvu zablestel.
1a34
# 29.06.2017 ob 17:39
Reprezentanca je sveta.
V reprezentanci se ne nabira izkusenj, v njej se jih dokazuje.
Igrali bodo tisti, ki so najbolj zanesljivi v koncnicah.
Ko se seznam dokoncno izoblikuje, bomo imeli res fantasticno ekipo.
Slo veni ja, Slo veni ja, Slo veni ja!
lojal
# 29.06.2017 ob 14:13
Ojoj, Zagorac :-=
Na pou Slovenc
# 29.06.2017 ob 13:57
Druga stvar je pa da Srbi nimajo takih problemov da bi jim na dolocenih pozicijah primanjkovalo igralcev. Ce bi se pa to zgodilo pa vrjamte da bi se tudi oni poslužili z naturalizacijo kot so to storile že košarkarice ! Lp
Pjanc
# 29.06.2017 ob 12:47
„Z Igorjem Kokoškovim sva se pogovorila. Pojasnil sem mu, da se imel celo sezono težave s hrbtom. Tudi na začetku sezone, bolečine so me spremljale ves čas. Zato sem se odločil, da poletje namenim rehabilitaciji,“ je Jaka Klobučar pojasnil, zakaj je odpadel s seznama selektorja Igorja Kokoškova.
lukace5
# 29.06.2017 ob 11:42
Vidim, da ni več evforije kot je bila prejšnji teden ob novici, da bo Randolph igral za reprezentanco ko je nekdo trdil da smo eni od favoritov za zlato. No, če je to napovedal Rašo potem mora biti res))))
Smo v širšem krogu favoritov za medaljo, zame bi bilo polfinale veliko presenečenje, realno pa s to ekipo spadamo nekam okoli 6.-8. mesta. Če se ne uvrstimo v četrtfinale bo to neuspeh, kar bo več bo pa odlično.
baju
# 29.06.2017 ob 11:01
Druga peterka:
Nikolič, Prepelič, Blažič, Zagorac, Dimec :P
drf2006
# 29.06.2017 ob 23:44
Ferme prvi igralec finala,mehka roka, na seznamu pa sisko ki igra drugo ligo..svasta
rangerno1
# 29.06.2017 ob 13:04
@peroaroma, Milano je imel lani enega od največjih proračunov v Evroligi, mislim da 4. ali 5. in daleč najslabšega trenerja v Jasminu Repeši, sedaj so tega konja nagnali in nov trener je bivši trener Hapoela Pianigiani (se opravičujem če nisem prav napisal). Je pa ravno danes bila novica, da se bodo 2 od 3 branilcev izmad Krunoslava SImona, ki ga je seveda pripeljal Repeša, Dragiča in Kalnietisa odkrižali, s tem da je potrebno povedat, da ima Kalnietis še edini pogodbo za drugo leto in tako je Dragič praktično že prost igralec. Mogoče bi ravno zato moral biti del reprezentance, da bi trdo treniral poleti in se dokazal, da potem dobi dober klub.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!