MMC na prizorišču
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.9 od 50 glasov Ocenite to novico!
Slovenija
Naslednja štiri leta je pokal Nikolaja Semaška v lasti slovenske reprezentance. Foto: Reuters
Klemen Prepelič je v odločilnih trenutkih igral izvrstno in prispeval nekaj ključnih točk. Foto: Reuters
Aleksej Nikolić je v zaključku tekme prevzel organizacijo igre, ko je imel Goran Dragić krče in ni mogel nadaljevati. Foto: Reuters
Najljubši Američan v Sloveniji - Anthony Randolph. Foto: Reuters
Igor Kokoškov
Velemojster svojega poklica - Igor Kokoškov. Foto: Reuters
VIDEO
Vrhunci finala Slovenija...

Dodaj v

Prepelič: Če je Slovenija kaj, je košarkarska država

S tem uspehom so postali bratje
18. september 2017 ob 07:20
Carigrad - MMC RTV SLO

Goran Dragić, Anthony Randolph, Matic Rebec, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Jaka Blažič, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Žiga Dimec, Vlatko Čančar in Luka Dončić – to je 12 slovenskih junakov.

Slovenija je na vrhu košarkarske Evrope! Neverjetno, nepozabno, sanjsko, toda resnično. V velikem slogu, z devetimi zmagami in brez poraza, potem ko je na kolena spravila največje reprezentance, izkušene Grke, branilce brona Francoze, razigrane Latvijce, branilce naslova Špance in za konec še aktualne olimpijske ter svetovne podprvake Srbe (93:85). Ob največjem uspehu slovenskega športa je vsak od naštetih pristavil svoj kamenček v zlati mozaik. Ob našteti dvanajsterici so tu selektor Igor Kokoškov s pomočniki Jako Lakovičem, Aleksandrom Sekulićem in Radom Trifunovićem ter celoten štab reprezentance, ki je dva meseca letos koval to odličje, temelji so bili postavljeni že lani oziroma v letih pred tem.

Preberite tudi:

- ZLATI FANTJE CAR(J)IGRADA, ŠAMPIONI, ŠAMPIONI!

- Foto in video - Iz tisočerih grl v Carigradu: "Mi, Slovenci!"

- Foto: "Z našimi košarkarji je dihala čisto cela Slovenija!"


24 let je minilo od prvega nastopa Slovenije pod samostojno zastavo. Po sijajnih rezultatih v nekdanji skupni državi so sledila leta neuspehov. Zdaj pa je Slovenija na tronu stare celine. V finalu je nasproti stala Srbija, ki je, čeprav je prišla na prvenstvo močno oslabljena, izjemno kakovostna izbrana vrsta. Do zadnjega je pretila, a na koncu je Slovenija odigrala velemojstrsko in to celo brez svojih prvih dveh igralcev, članov prve peterke turnirja, Dragića, ki je blestel s 35 točkami ter bil izbran tudi za MVP-ja turnirja, in Dončića, ki se je poškodoval v tretji četrtini.

Od zdaj naprej so bratje
Verjetno najboljšo tekmo v reprezentančni majici je odigral Prepelič, ki je bil odličen ves turnir, v finalu pa zablestel z 21 točkami: "Odločilna je bila ekipa in moštveni duh. Kot je dejal Blažič, mi smo od zdaj naprej bratje, in to nas je zacementiralo za vedno. Od prvega dne lanskega leta smo to čutili, ko je Kokoškov prišel v Rogaško Slatino in rekel, da je to naša ekipa, ne njegova. Takrat smo začutili neki premik v primerjavi z drugimi leti. 25 let je Slovenija čakala na to, in če je Slovenija kaj, je košarkarska država. To je največji uspeh slovenskega športa."

15 zadnjih minut je Slovenija igrala brez poškodovanega Dončića, večino zadnje četrtine brez Dragića, ki je imel krče. Tedaj je odgovornost prevzel Prepelič. Štiri minute in pol pred koncem je zadel trojko ob vodstvo Srbije z 78:77. Dobri dve minuti kasneje je bil uspešen za 84:82, minuto pred koncem pa je bil dvakrat natančen s črte prostih metov za velikih 88:82: "To je neverjetno. Morda sem jaz dal tiste točke, a ne smemo pozabiti Nikolića, ki je odvzel Guduriću žogo in izsilil nešportno osebno napako. Ko nismo vedeli, kaj narediti z žogo, smo jo dali Randolphu, ki je dal koš in izsilil še osebno napako. Blažič je zadnjih pet minut povsem onemogočil Bogdanovića. Vidmar se je na glavo metal za žogo. To so ogromne stvari. Turški novinarki, ki je začela brati statistiko, sem ji jo odvzel in dal stran ter rekel, da to ni pomembno, pomemben je končni rezultat."

Zlata medalja prihaja v Slovenijo
Vsi zlati košarkarji so pripomogli k velikemu uspehu, pravi heroji pa so bili tisti, ki so odigrali dramatično končnico finala, ko sta kapetan in čudežni deček slovenske košarke, prva strelca reprezentance, nemočna obsedela vsak na svojem koncu klopi. Tedaj je organizacijo igre v svoje roke prevzel Nikolić. 22-letni košarkar, ki je vse prvenstvo skrbel, da je Dragić lahko dobival po nekaj minut počitka, je v ključnih trenutkih pokazal, da je iz pravega testa. Odigral je, kot bi imel za sabo že nešteto težkih tekem. Na začetku zadnje četrtine je odvzel žogo vrstniku Marku Guduriću, ki je nad njim napravil nešportno osebno napako za +6. Postojnčan je ohranil mirno kri tudi v sami končnici ter 35 sekund pred iztekom igralnega časa dal dva prosta meta za 90:82.

"Samo, da dam dva, in bomo zmagali," je dejal, da si je tedaj rekel sam pri sebi. "Preprosto prideš na igrišče in daš vse od sebe. To so zadnje minute evropskega prvenstva in ni pomembno, kdo igra. Kdor koli bi igral, bi isto naredil. Dobil sem priložnost in dal svoj maksimum. Govorili smo, da bomo zdržali. Samo dati moramo vse od sebe in uspelo nam je. Navijači so bili neverjetni. Brez njih to ne bi bilo mogoče. Dali so nam dodatno energijo, in tudi ko smo padli ter imeli nihanja, so nas dvignili. Ko smo naredili kakšno dobro potezo, smo se vedno dvignili in zaustavili nalet Srbije. Preprosto so enkratni. Kot so vedno bili, ko so vsakič prihajali na prvenstva. Zdaj se je vse poklopilo in zlata medalja prihaja v Slovenijo."

Ta trenutek si je treba zapomniti za vse življenje
Najboljši srbski igralec Bogdan Bogdanović je ves čas dokazoval, kako kakovosten košarkar je. Vso tekmo je predstavljal veliko nevarnost za slovenski koš in se na koncu ustavil pri 22 točkah. Toda v ključnih trenutkih je na njem "visel" Blažič, ki ga je tesno pokrival in poskrbel, da je eden najboljših evropskih igralcev v zadnji minuti zgrešil dve trojki: "Pokazali smo največji karakter in največje srce na tem prvenstvu. Zasluženo smo osvojili turnir. Smo brez poraza. Pokazali smo veliko željo. Saj sploh ne najdem pametnih besed … Veseli smo. Treba je zatisniti obe očesi in si ta trenutek zapomniti za vse življenje."

"Na koncu smo stopili skupaj in se med minuto odmora dogovorili, da ne bomo odnehali. V ospredje smo morali stopiti igralci s klopi in pokazali smo, da z nami ni šale, ter pripeljali tekmo do konca. Ustvarili smo res pravo kemijo. Treba je uživati vsak dan in od začetka priprav do konca je bilo tako, Saša Zagorac pa je vse to povezoval," je dodal Blažič v mešani coni po tekmi, medtem ko je izkušeni soigralec stal ob njem. Gorenjec je tekmo končal s sedmimi točkami, vse je dosegel v zadnji četrtini. Dva zaporedna koša je dal na začetku zadnjega dela igre, potem ko je Dragić zapustil parket, v zadnjih 29 sekundah pa je bil natančen še trikrat s črte prostih metov.

"Gapi je še večji od Bobana"
Ko se omenja obramba na Bogdanoviću, se ne sme pozabiti izjemne blokade Vidmarja, ki je tako zaustavil najnevarnejšega orla oziroma njegovo polaganje dobro minut pred koncem: "Vedeli smo, da bo težka tekma in da bo Srbija, tako kot mi, dala od sebe vse, kar ima, vse svoje orožje na plano." Dobro se je boril z orjakom Bobanom Marjanovićem, ki je dal le šest točk. "Res je ogromen in težko ga je bilo pokrivati. Nismo ga smeli spustiti v raketo. Moja naloga je bila, da ga ne spustim blizu koša," je dejal Vidmar, ob njem pa je tedaj stal Nikolić, ki je pripomnil: "Gapi je še večji od Bobana!" Prvi slovenski center je na začetku priprav napovedal reprezentančno slovo, po osvojenem zlatu pa dodal le: "Raje ne bom nič rekel, da se ne bom zagovoril."

Ob naštetih je peterko v zaključku dopolnil Randolph. Naturalizirani košarkar je še enkrat upravičil zaupanje, da nosi slovenski dres. Znova se je odlično boril, dal 11 točk, od teh izjemno pomembni dve minuti in pol pred koncem za 86:82. Hkrati je veliko dela opravil tudi v obrambi, ko je podelil tri blokade. Z Vidmarjem sta skupaj na četrtem mestu med blokerji na prvenstvu. Rusija je slavila svojega (ameriškega) junaka J. R. Holdna leta 2007, Boju McCalebbu je malce zmanjkalo štiri leta kasneje, a je vseeno veliki zvezdnik v Makedoniji, zdaj ima Slovenija tudi svojega najljubšega Američana – Anthonyja Randolpha: "Neverjetno. Moram še dobro premisliti, kaj smo dosegli. Tega se bom spominjal vse življenje. Neverjetni so bili navijači. Eni najboljših, kar sem jih videl. Izjemni so bili vso tekmo in nas popeljali do težke in velike zmage."

Iz Carigrada

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
zob_na_parketu
# 18.09.2017 ob 07:30
Prepelić bo moral razmisliti o menjavi priimka, ker jajca ki jih on nosi niso ravno prepeličja. Bolj KOKOŠja po velikosti.
avalon7
# 18.09.2017 ob 07:36
In Prle je tisti stari. Bravo majster, smejali smo se ti si se izkazal kot snajper in ledeno hladen.
el CARTEL
# 18.09.2017 ob 07:39
slovenija živi za košarko,
ampak ta uspeh bo povsem zasenčil sistematične napake v KZS-ju.

že to,d a je slovenija prvi prvak, ki nima kluba v euroligi,
pove dovolj.
klubi slabo stojijo, posledično je vprašanje tudi kako se dela z mladimi.

če hočeš biti resno košarkaška nacija, potrebuješ solidne domače klube, s solidno infrastrukturo, in domače strokovnjake, ki znajo delati z mladimi.
naj začnejo vlagat v košarko več
Šatan
# 18.09.2017 ob 07:40
Kot zanimivost - v JV delu Ljubljane je bil med tekmo na cestah blažen mir - ne vem, če je šlo 5 avtov po cesti, po koncu tekme pa hujš kot za novo leto - pokal je in se bliskal :)

Res, vsemu skupaj ni kaj več za dodati, samo čestitke fantom - zaslužil ste si več kot tisto "pico in gosti sok" (Blažič po koncu tekme :D :D)
zozozo
# 18.09.2017 ob 07:37
Prle car.
2px_orbitala
# 18.09.2017 ob 07:59
Zdi se mi, da naši sosedi (Hrvati in Italijani) še nikoli niso tako navijali za nas.
zapravico
# 18.09.2017 ob 07:38
Brez Kokoškova ne bi bilo tega uspeha.Ker je on po rodu srb,v njihovih novicah piše-Srbin obsodil srbijo,res se ne morejo sprijaznit z porazom
Lesinar
# 18.09.2017 ob 08:15
A lahko dobimo se kaksno izjavo iz srbskega tabora?

Igrali smo dobro, ali zajebo nas sudija!
noprou
# 18.09.2017 ob 09:31
Brez Kokoškova ne bi bilo tega uspeha.Ker je on po rodu srb,v njihovih novicah piše-Srbin obsodil srbijo,res se ne morejo sprijaznit z porazom

Oče od Kokoškova je Bolgar, torej je po logiki Srbov Kokoškov Bolgar
veza
# 18.09.2017 ob 08:42
Tudi Nikolić je svoje dodal v zadnjih minutah, nora tekma, ko smo ostali brez Dončića in Dragića so se Srbi že videli kot zmagovalci, pa še povedli so, nato pa šok, ko so jih naši zlati rezervist na koncu suvereno dotolkli!
Lesinar
# 18.09.2017 ob 08:15
Prvi slovenski center je na začetku priprav napovedal reprezentančno slovo, po osvojenem zlatu pa dodal le: "Raje ne bom nič rekel, da se ne bom zagovoril."

GAPEEEEE OSTANIII!!!!
brehme
# 18.09.2017 ob 07:54
Gledal hrvaški studio po tekmi, v posnetku. Komentator s tekem hvalil naše, voditeljica poudarjala ,da je slovenija prva po Litvi 2003, ki ja naslov osvojila brez poraza. Gost v studiu, pa izpostavil še, da so zakluček odlično izvedli, igralci, ki so sicer v senci Dragića in Doničioča. Posebej je pohvalil Jaka
Blažiča, ključnih 5 točk za odmik od srbije.
Ja, Kokoškov goji atraktivno košarko, pravi balzam za oči, po vseh letih Sagadina, Zdovca...
Follow Me
# 18.09.2017 ob 07:35
Kako gre tisto ... mi, Slovenci! !!! :D

Lepa tekma, končno sem lahko po mestu trobu na polno :D :D
komunjara
# 18.09.2017 ob 11:34
Izjava Katanca:
Ma lejte, tako kot je reku Prle, mi smo koošarkaška država.
za fuzbal smo bolj švoh. nimamo te širine, nimamo pravih igračev.
MiD
# 18.09.2017 ob 08:22
@el CARTEL

Malo premisli, preden kaj napišeš!

Ko bodo naši klubi (vključno z Olimpijo) imeli toliko denarja, da bo lahko plačali npr. Prepeliča, ali Murića ali Nikoliča, potem se bomo lahko pogovarjali o močni ligi, ki je ni niti v Srbiji ali Hrvatski.
To kar se dogaja v Crveni zvezdi, Cedeviti in Budučnosti pa so povsem drugi posli, ki jih pri nas raje ne vidim. Pa čeprav nimamo kluba v Euroligi!
judoka
# 18.09.2017 ob 10:24
Klemen the sniper. On je bil X faktor. Osebno si nisem mislil, da bo imel tako vrhunski turnir in bil kljucni moz z svojimi trojkami v clutch time-u. Itak tezko poimensko hvalit to ekipo, ker so res ekipa.
sagoza
# 18.09.2017 ob 10:18
ko so v kvalifikacijah sestavljali dvanajsterico, sem napisal da zakaj vzeti Nikoliča na prvenstvo, saj bo celo prvenstvo grel klop in da če eden od naših dveh asov zataji itak nimamo več šans za napredovanje. Še kako sem se zmotil! v končnici sta odpovedala oba asa in Nikolič je odigral prfekno, brez njega nebi bili prvaki to je jasno!

zmotil sem se tudi glede Vidmaja ko sem napisal da je 7 točk na tekmo njegov maksimum. To kar je pokazal v drugem delu prvenstva je izjemno, vsa čast, niso točke vse kar šteje.

Zmotil sem se tugi glede Čančarja, ki še ni usposobljen za ta nivo igre. mogoče če bi ga na začetku prvenstva več držali v igri bi dobil več samozaupanja, tako pa se ni upal izpostavljati prevsem v napadu ne. nič zato, fant je talent, samo čas rabi da dozori.

Ne dirajte mi Prepeliča! klučen igralec "druge" linije, brez njega nebi bili prvaki, prav tako se je ključnega igralca izkazal Randolph, ki celo ni bil 100% izkoriščen.

no, zdaj pa še beseda o moji stari temi, konflikt Dragič- Dončič. v bistvu je naša igra na včerajšnji tekmi odstopala od ostalih na prevenstvu, in razlog seveda tiči v igri Dragiča. Pokazal je to kar od njega pričakujejo v NBA, mašina za koše, a ko postaneš mašina za koše avtomatsko jemlješ energijo drugim in Dončič je bil žrtev te Dragičeve solo igre, ki sicer ni zbral več kot 3 asistence! V prvem polčasu je Dončič še bil razpoložen, čeprav mu met ni šel, v drugem pa je igral raztreseno in na silo, kar je zelo neznačilno za njega. Sploh ni bil pritisk pomebnosti tekme v vprašanju, tega zna zelo dobro nositi, ampak presežek ki ga je Dragič ustvarjal z solo akcijami je pritiskal na njega da tudi sam solira, kar pa ni njegova igra. Izgubil je razsodnost, ki ga odlikuje v tem, da se zna prilagoditi in spremeniti način igre, ko mu met ne gre, tokrat je lovil Dragiča na zgrešen način in se poškodoval. Kako ironično je da se je ta Dragičev presežek, predvsem iz prvega polčasa, potem obrnil še proti njemu samemu in tako sta oba končala na klopi. Ne moreš sam dobiti tekme, zakon fizike, razen če si Jordan! pa tudi če si Jordan, lepota košarke je v kolektivni igri in prav v temu smo pokazali da smo najboljši v Evropi!

izjemna je tista fotka na Sportalu ki kaže tastarega Dončiča z novinarjem in v ozadju tablo z rezultatom 93:85 še pred tekmo. tastri je odlično napovedoval, njegova prešernost je popestrila prenose, a upam da zadnič, ker te komedije res nima smisla več gledati, kot strokovni komentator pa se tudi ni izkazal najbolje. najbolje da gre trenirati svojo Ilirijo in tam pokaže kaj zna.

Kokoškov je vrhunski strokovnjak, to je jasno. Kakšna sreča da smo ga dobili in to za borih 20-30 tisočakov. Malo sem se bal teh njegovih številnih igralnih kombinacij, saj sem bil mnenja da to jemlje stabilnost sistemu. no izkazalo se je prav obratno, to daje stabilnost sistemu! na celem prvenstvu smo prav v finali samo za par minut videli najboljšo peterko, Dragič, Dončič, Randolph, Prepelic, Vidmar, s katero bi druge ekipe odigrale polovico prvenstva! Kokoškov očitno še ni rekel zadnje, očitno ga je zamikalo še svetovno prvenstvo, zakaj pa ne, odlično! v ekipo bo dobil še Zokija in slovenski Zmaji bodo še enkrat poleteli!
trolicnez
# 18.09.2017 ob 07:57
A lahko dobimo se kaksno izjavo iz srbskega tabora?
jaz jaz
# 18.09.2017 ob 09:09
včeraj sta najbolj presenetila Prepelič in Nikolič, nepozabno.
jakec15
# 18.09.2017 ob 08:23
Čestitke
trdoleska
# 18.09.2017 ob 08:19
No ja, Slovenija je le še kaj več. Vsa čast košarkašem in kapo dol.
wisan
# 18.09.2017 ob 10:42
Če je Slovenija kaj, je košarkarska država

To bo držalo takrat, ko bo košarka prišla nazaj v Maribor in tudi v Celje. Brez teh dveh bivših centrov je slovenska koišarka zelo osiromašena, je brez ene noge in roke.
el CARTEL
# 18.09.2017 ob 07:44
Brez Kokoškova ne bi bilo tega uspeha.Ker je on po rodu srb,v njihovih novicah piše-Srbin obsodil srbijo,res se ne morejo sprijaznit z porazom

kokoškov ni po rodu srb, če pa je še rojen v srbiji :)
TCF
# 18.09.2017 ob 14:43
Všeč mi je bila tudi tista Prepeličeva izjava, da je zmaga med drugim namenjena tudi vsem tistim Slovencem, ki niso verjeli vanje in so jih že lani ter v pripravljalnem obdobju odpisali. :) Prle kralj!
meho1a
# 18.09.2017 ob 09:37
zob_na_parketu

En boljših komentarjev tega prvenstva ;)
Škoda, da se Kokoškov ne piše Nojškov ali kaj takega, ker bi lahko jajca lažje primerjali z Nojevimi :)
zozozo
# 18.09.2017 ob 08:45
@veza - Obradović ni srbski selektor že dolgo vrsto let.
braun
# 18.09.2017 ob 10:55
@sagoza
si pa pepelka in to za nič. Saj imaš pravico do svjega mnenja, vsak drug pa da se popravi ko zazna tvojo kritiko. In to se je zgodilo.
Analize niso ravno natančne iskazujejo pa, da je tvoj srček skor eksplodiral. Bravo sagoza
Domoljub
# 18.09.2017 ob 09:40
Carji!
zozozo
# 18.09.2017 ob 07:43
@zapravico - Kaj si pa ti toliko obremenjen s tem, kaj oni pišejo?
Quinlan
# 18.09.2017 ob 12:47
Samo Olimpija se zdaj postavi na zdrave temelje in lahko pričakujemo še kako medaljo v prihodnosti. Nujno je, da se klubsko vrnemo tja kjer smo bili. Evroliga in mešanje štrenov največjim s spet super košarkarsko šolo v tej piramidi.
_50centy_
# 18.09.2017 ob 10:42
izjemna je tista fotka na Sportalu ki kaže tastarega Dončiča z novinarjem in v ozadju tablo z rezultatom 93:85 še pred tekmo.
Zato ker se je tekma med ŠPA in RUS končala z istim izidom v isti dvorani, ni to zdej nek sci-fi :)
Tao3
# 18.09.2017 ob 09:24
Kdor pozna koga v vojski ali pri Pahorju: ČE KOGA IN ČE KDAJ, mora te fante PRIČAKATI ČASTNA ČETA! To so naši junaki, naši borci, šampioni! Za trenutek smo Slovenci spet dihali kot eno! To čast si zaslužijo!
jackm8
# 18.09.2017 ob 23:32
Zadnja tekma ni bila neka lepotic, prevelika živčnost in preveč utrujenosti na obeh straneh. Samo kako so jo naši dobili, to pa je za v anale. Prvi in drugi nosilec na klopi, kot bi nekdo pisal scenarij, da le še tista dva od katerih nihče ni veliko pričakoval, ki se ju velikokrat meče po blatu, pobereta žogo v svoje roke in se pokažeta v sijaju in dokončata delo.
mend055
# 18.09.2017 ob 12:36
Po vseh narejenih analizah, preštetih prejetih in danih košev ugotavljam,
da smo osvojili zlato kolajno. Včeraj to še ni bilo čisto jasno -
pred tekmo.
sagoza
# 18.09.2017 ob 11:32
@braun
analize so točne toliko kolikor so točni detajli, detajli pa so pogojeni z širino pregleda celotne slike in seveda košarkaškega znanja, moje znanje in celotna slika pa sta jasno omejeni veličini, je pa zato intuicija močna ;). tudi predvidevanja so pogojena z detajli, še pred izločilnimi boji sem napovedal 4 najboljše, Španijo, Slovenijo, Srbijo in Hrvaško, za katero sem menil da bo v finalu. no tukaj sem hudo zgrešil z Hrvaško, ker nisem dovolj upošteval njihovega konfliktnega karakterja in dejstva da ni imela dolge klopi kot so jo imeli naši, predvsem po zaslugi izjemne psihofizične pripravljenosti.
veza
# 18.09.2017 ob 10:09
zozozo
# 18.09.2017 ob 08:45

@veza - Obradović ni srbski selektor že dolgo vrsto let.

pardon, Đorđević
pepieinschlag
# 18.09.2017 ob 09:41
Čakam Ramusa...
veza
# 18.09.2017 ob 08:44
Obradović pa je preveč debatiral s sodniki, tako da je pozabil na koncu, da ima Marjanovića na klopi, Kokoškov je doktor za njega!
garincha
# 18.09.2017 ob 16:29
Prepeličeva izjava je zelo neodgovorna in krivična, predvsem
do slov. rokometa, ki je na reprezentančni, kakor na klubski
sceni precej uspešnejši od košarke. Npr, rokometaši so se
tri krat uvrstili na OI. Košarkašem. še niti enkrat.
jw
# 18.09.2017 ob 11:46
kokoskov je od sira naredil mesni burek...bravo bravo za ZLATO!
Trakulja
# 18.09.2017 ob 11:43
Itak, zato pa ima tujega selektorja in naturalizirane igralce. Katar je tudi rokometna država.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!