EP v košarki 2017
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 31 glasov Ocenite to novico!
Navijači so napolnili Kongresni trg. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Slavje se je nadaljevalo do jutranjih ur. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Slovenski košarkarji so se poklonili svojim navijačem. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo
Dež je bil za prave navijače še najmanjša ovira. Foto: Žiga Živulović jr./BoBo

Dodaj v

"Na koncu je cela Slovenija verjela in skupaj smo osvojili to zlato medaljo"

Navijaški utrip ob sprejemu zlatih košarkarjev
19. september 2017 ob 09:19
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Bilo je noro," je strnila 19-dnevno pravljico, ki jo je spisala slovenska košarkarska reprezentanca, babica enega izmed osrednjih junakov evropskega prvenstva v Carigradu Luke Dončića.

Milena Poterbin se je pridružila navijačem, ki so pozdravili zlate junake na Kongresnem trgu. "Spodbujala sem ga od prvega dne, ko je začel trenirati košarko. Hodila sem na vse njegove tekme, tudi zdaj hodim v Madrid vsak mesec in sem najmanj en teden tam," je o podpori svojemu vnuku spregovorila Poterbinova. Skupaj z 20 tisoč navdušenci na zlati zabavi je tudi ona podoživljala lepe trenutke iz Carigrada. A poleg nje so stali tudi družinski člani, prijatelji, znanci drugih slovenskih košarkarjev.

"To prvenstvo sem doživel zelo čustveno. Že tako sem ponosen, da sem Slovenec, in še moj brat je igral na parketu. Bil sem v Carigradu, čustva so bila na vrhuncu," se je spominjal Dino Murić, brat Eda Murića. Mlajši brat člana slovenske zlate ekipe je še enkrat poudaril, kako so košarkarji zedinili navijače: "Preprosto sem moral verjeti. Prepričali so me njihova povezanost, energija, iskrenost na parketu ... Vedeli so, kaj so njihove vloge. Na koncu je cela Slovenija verjela in skupaj smo osvojili to zlato medaljo."

Med navijače se je pomešal tudi brat selektorja Igorja Kokoškova Nenad, ki se je tako kot 20-tisočglava množica veselil s slovensko reprezentanco. "On je že dolgo v tem poklicu in v ta uspeh so bila vložena leta dela. Ampak ko pogledamo širšo sliko, je on prispeval majhen delež k temu, da je Slovenija prišla na to mesto, kjer je zdaj." Seveda tudi sinoči ni šlo brez najpogosteje zastavljenega vprašanja, ali razmišlja, da bi ostal selektor slovenske reprezentance. "Ljubi Slovenijo. Ampak ljubezen ni dovolj za posel," je bil neposreden selektorjev brat Nenad.

20 tisoč navdušencev na zlati zabavi Dragiću vpilo: Moj kapetan!

MMCživo: Vrnitev zlatih fantov v sliki in besedi

.

Slovenski večdnevni praznik
Slavje se še zdaleč ni začelo sinoči na Kongresnem trgu. Ko se je v nedeljo v Carigradu nadaljevalo slavje po koncu televizijskega prenosa, so najprej oživele ulice slovenskih mest - poki petard, občasni sprehodi navijačev, ovitih v slovenske zastave, po ljubljanskih ulicah in vzklikanje: "Slo-ve-ni-ja!" To je bilo zgolj ogrevanje za to, kar je sledilo slabih 24 ur pozneje. Pogled na nabito poln Kongresni trg v dežju je bil veličasten, in to so znali pozdraviti tudi zlati slovenski košarkarji.

Slovenski košarkarji so svojo pot v središče prestolnice začeli v Carigradu, trume navijačev pa so se čez dan z avtomobili, avtobusi in vlaki (ki so bili za navijače brezplačni, ob vstopu so morali zgolj pokazati navijaške rekvizite) zbirale iz vseh slovenskih krajev. Ko sta nekaj minut po 17. uri na železniško postajo prispela vlaka iz Jesenic in Maribora, je bilo jasno, da se bo navijaška vročica samo stopnjevala. "Kdor ne skače, ni Sloven'c!" je odmevalo, še preden se je ustavil vlak iz Maribora.

Brezplačno so se lahko navijači pripeljali z mestnimi avtobusi, brezplačno je bilo parkiranje na P+R parkiriščih, Slovenske železnice so omogočile brezplačne prevoze z vlakom vsem z navijaškimi rekviziti ali dresom slovenske košarkarske reprezentance. Tudi v Ljubljanskem potniškem prometu (LPP) ocenjujejo, da so prepeljali okoli 5.000 navijačev. Vir: STA


"To je doživetje. To se zgodi enkrat in nikoli več,"
je komentirala 37-letna Mateja, ki je v spremstvu prijateljice prišla pozdravit slovenske junake. Najbolj zagreti navijači so se čakanju košarkarjev na Kongresnem trgu pridružili že ob 18. uri, ko se je začel uradni program. Če je kdo slučajno prišel brez navijaške opreme, je imel na prizorišču zadnjo možnost, da "popravi" napako, saj so na stojnicah prodajali celo množico rekvizitov. Velike raglje, bobni in neutrudno petje so krajšali čas do trenutka, ko so na oder stopili zlati košarkarji na čelu s strokovnim štabom in jim namenili svoj poklon.

Več utrinkov s sprejema si lahko pogledate v spodnjem videu in fotogaleriji.

Klavdija Kopina, Dolores Subotić
Prijavi napako
Komentarji
top
# 19.09.2017 ob 09:45
A je kdo kakšno odbojkarico slikal?
webman
# 19.09.2017 ob 09:33
Slovenija: Dežela športnih pravljic.
C1
# 19.09.2017 ob 10:12
Moram pokritizirati organizacijo sprejema na kongresnem trgu. Razen logistike je bilo vse drugo slabo organizirano. Gnetli smo se v nepregledni množici dežnikov, tako da če ne bi vedel da smo prišli izkazat čast in naše veselje ob zmagi na evropskem prvenstvu, ne bi vedel zakaj smo tam. Nobenega dodatnega "Big screena" (bi jih pričakoval po celi LJ), slabo ozvočenje, nad odrom bi naredil konstrukcijski balkon, kamor bi se prvaki povzpeli in dvignili pokal. Tako pa nič, še jurčke so nam postavili pred oder, da so nam zastirali pogled. Slabo!!
Matjaz82
# 19.09.2017 ob 10:29
Legende!!!
Sicer pa programsko precej boga prireditev. Poleg kričanja neklaterih xy gostov so naši brez neke spremljave prišli na oder in malo mencali, potem pogovori, pa spet govori...
Včasih se je rajalo inpelo, včeraj pa je glavno noto dajalo občinstvo ki se je trudilo, kljub neki grozni scooter glasbi, ki pritiče praznovanju naslova v 2 bundesligi. Ljudje so prišli iz cele Slo in čakali po par ur, brez nekega tempa itd...
Sej ste verjetno lahko vedeli, da bo kolajna.

Konec konce pa je največ vredno zlato!!!
fago
# 19.09.2017 ob 09:58
Ni kaj, lepo so nas razveseljevali.
TCF
# 19.09.2017 ob 10:17
Pa kaj nekatere moti tisti EN naturaliziran igralec?! Obnasate se kot bi imeli naturaliziranih vec kot pol. Mene nic ne moti to pravilo ENEGA naturaliziranega igralca. Dokler bo tako ostalo, je cisto ok. Problem bi nastal, ce bi se jih enkrat zacelo dovoljevati vec, ampak dvomim, ker potem igranje drzave proti drugi drzavi ne bi imelo vec smisla in bi postalo tekmovanje v tem kdo ima vec denarja, da kupi boljse igralce, in ljudje potem raznih Eurobasketov ne bi vec spremljali. Da pa je pac dovoljen en naturaliziran igralec, pa je vse v mejah normale. Tako da s tem pritozevanjem ste ze "dosadni."
mladi portugizac
# 19.09.2017 ob 10:45
Slovenija je EVROPSKI PRVAK V KOŠARKI in to naslednja 4 leta!
NORO, brez besed!
Ponosen sem, da sem bil lahko majhen košček te nepozabne športne pravljice kot navijač tako v Helsinkih, kot na finalu v Istanbulu. Sploh 17.9. v Istanbulu je bilo nepozabno in se vseh občutkov niti ne da opisati...upam, da se kaj vsaj približno podobnega še kdaj ponovi in da ne bo ostalo pri tistem, kot smo v Istanbulu najpogosteje govorili - it's once in a lifetime...
HOR
# 19.09.2017 ob 10:40
Pojasnilo za vse, ki prestevate in locujete krvna zrnca.
To ni bilo tekmovanje etnicno cistih etnij ( po recimo vzoru naci Nemcije), ampak ekip drzav, pri cemer je dovoljeno imeti v ekipi tudi na hitro naturaliziranega drzavljana, ki nima predhodnje povezave z drzavo za katero tekmuje.
Zmagala je ekipa drzave Slovenije s slovenskimi drzavljani, pod vodstvom vrhunskega strokovnjaka - selektorja iz tujine, z vecino igralcev, ki so se ze, kot otroci v drzavi Sloveniji in v vecinskem slovenskem okolju in kulturi profilirali v kosarkarje. Vse ostalo izven pridevnika slovensko pa je tukaj ocitno samo dobrodosel pozitiven zmagovalni dodatek...
Skratka zmagali so nasi...
džeko
# 19.09.2017 ob 09:55
Ma kaj bi pa vi radi? Zmagali smo, dobili medaljo, življenje gre naprej....
Po mojem 1x tako kot jr bilo in nikoli več, tak je lajf. To je to....in pika. Gremo dalje. Kako bo s košarko pa je odvisno od dela z mladimi.
Kdo bo kje bo.....bo pač kot bo.
Mancica
# 19.09.2017 ob 10:53
Ma dajte ste nasedli enemu in zdej kle debatiramo io etično čistih košarkarjih. Gremo naprej!

Prireditev res ni bila ne vem kaj, mal več dobre glasbe bi že lahko bilo, kakšne športne himne, slovenija gre naprej itd... mi smo prišle iz Celja in čakale par ur. Pa vseeno, ko so prišli na oder je bilo vse poplačano.
shadyman
# 19.09.2017 ob 11:11
Slabo ozvočenje ni bilo naključje ... samo prihraniti so nam želeli poslušanje nebuloz od Bavca.
TellingTheTruth
# 19.09.2017 ob 10:15
Edina "slaba" stran zlate medalje je ta, da bo moralo ene par trolov pa hejterjev zbrisat racune za naslednja 4 leta.

Skoda, so me njihovi bebavi komentarji vedno nasmejal
dalton1
# 19.09.2017 ob 12:17
Sramotno je, da po takem slavju in zasluženi zlati medalji na EP, se večina tukajšnjih komentatorjev obrega zgolj na naturalizacijo Tončka. Še sreča je, da so in smo tudi drugačni, predvsem 7 tisoč tistih , ki so se v kratkem času organizirali in šli navijat v Carigrad, pa nepregledna množica na Kongresnem trgu, da ne govorimo o večini tokrat povezane Slovenije, ki je dihala z reprezentanco. Kljub temu kaže, da bomo morali še dodatno graditi psihiatrične klinike.
Slo_v_k
# 19.09.2017 ob 11:03
Bavec ... povezovanje na sprejemu katasrofa. Kje so njega nasli?
caree
# 19.09.2017 ob 10:39
UD007,

Imaš prav. Bavčar bi bil zelo koristen, ker bi nasprotniku ukradel veliko žog.
zozozo
# 19.09.2017 ob 10:28
Mene nic ne moti to pravilo ENEGA naturaliziranega igralca.

Mene sicer to moti, in prav bi bilo, da bi se to ali ukinilo, ali pa omejilo. Ampak pravila so takšna kot so, koristi jih večina reprezentanc, in mi smo jih tokrat vrhunsko izkoristili. Saj so jih tudi Španci, ko so oni zmagovali.
arhitektka
# 19.09.2017 ob 12:52
Saj ne morem verjeti, o čem se tu prepirate. Koliko vas ima izdelan družinski rodovnik vsaj za 5 generacij nazaj?
Evo, jaz sem Slovenka, pa so moji predniki tudi: v 3.generaciji Čehi, v 4. Avstrijci in Nemci, seveda pa tudi čist navadni pohorski in krajnski bajtarji.
Mohikanec
# 19.09.2017 ob 11:21
Randolph: "Thank god."
Drž.prevajalec: "Zahvaljujem se višjim silam."
UD007
# 19.09.2017 ob 10:37
"care" na koncu si pozabil dodati še Bavčarja
milko54
# 19.09.2017 ob 12:57
Moja babica je bila črna Afričanka. Ded ponosna dolenjska planka. Mama me je v Nemčiji dobila, ko je z nekim Indijancem hodila. Jaz pa ponosen sem Slovenec s plemenitim poreklom.
GromHellscream
# 19.09.2017 ob 12:26
rojen v Sloveniji, odraščal/izobražen v Sloveniji, nima volilne pravice v Srbiji, mati in oče rojena v Sloveniji in za oba velja isto kot prej napisano AMPAK Luka je Srb.. Lahko je pravoslavec, Srb ne.

"Seveda tebi in tebi podobnim ni in nikakor ni možno, da je človek lahko in eno in drugo kajne? Ponosen tako na svojo domovino, kot na poreklu (v Dragićevem pomenu) njegovega očeta. Ozkogledni nacionalisti tako ali tako vedno vidijo samo črno ali belo."

in zakaj se sploh mora omenjat, da je poreklo iz Srbije? pa ceprav neko "deseto" koleno? a da se pokaze kao superiornost nacije? al samo tako? in potem ti druge oznacujes za naciste :)
V primeru neuspeha noben ne bi omenjal od kod so njegovi predniki! Tako pa takoj vse zasluge uzemat, ker drugega razloga ne vidim, da bi se omenjal njegovi predniki in kako je on SRB!

in El Cartel sam si omenil, ce je nekdo rojen nekje je drzavljan le te zemlje in jst sm samo napisal da je lepo da vemo sedaj kako se opredeli nekoga! Ampak oba z Achinotom sta skocila v zrak in zacela in zmerjat in oznacevat :)
Talk about overreacting :)
Brannigan
# 19.09.2017 ob 11:01
Ah ja, sovražniki slovenskih športnih dosežkov pač ne morejo iz svoje kože.
Tudi takrat, ko se osvoji zlato, iščejo iglo v senu in pljuvaju po nečem, kot so naturalizirani igralci in tuji trenerji... Kljub temu, da so ti igralci in trenerji dali znoj in solze za naš narod...
pepar
# 19.09.2017 ob 16:20
el CARTEL,čistokrvni arijec.
GromHellscream
# 19.09.2017 ob 13:04
@Achino

no samo, da se razumemo koncno. Dragic in Doncic sta Slovenca. Kul

@arhitektka in @miko54

lepo napisano
maliP
# 19.09.2017 ob 11:14
el CARTEL

Ne vem kako je po pravilih z Omičem, baje bi drugo leto lahko bil že "Slovenec z stalnim državljanstvom" in bi še zmeraj lahko naturalizirali še enega. 4ke nam pač manjkajo trenutno.
Meni se ne zdi to nič spornega. Še ameri so Duncana naturaliziral.
GromHellscream
# 19.09.2017 ob 12:35
"res ne razumem kaj te srbi . Vsi ki smo slovanske krvi smo tako ali drugače v sorodu . tisti , ki mislite da se vam dela krivica pa mirno lahko odhukate v ,,nenčijo,, ali k ,,kofbojcem ,, na anglosaško .. sicer pa tvoj ,, nick ,, vse pove o služabniški mentaliteti ..."

mene nc ne srbi.. uporabnik je razlozil nekomu kako se opredeli kdo je drzavljan in tako smo dobili odgovor ali sta Dragic in Doncic srba.

drugace pa hvala za analizo mojega up. imena :) 100% si psiholog
zeus.zeng
# 19.09.2017 ob 12:21
Gromhellscream
tole mislim, da bi morali prebrati vsi Srbi in povezavo z Dončičem in Dragičem! Končno razlaga kdaj je kdo Srb in kdaj Slovenec
------------
res ne razumem kaj te srbi . Vsi ki smo slovanske krvi smo tako ali drugače v sorodu . tisti , ki mislite da se vam dela krivica pa mirno lahko odhukate v ,,nenčijo,, ali k ,,kofbojcem ,, na anglosaško .. sicer pa tvoj ,, nick ,, vse pove o služabniški mentaliteti ...
Gigue
# 20.09.2017 ob 07:47
Svyatoslav....pravis da tega Slovenci ne pocnejo? Ni res, ravno Dragić je tak primer...je vceraj na 24ur zvecer lepo povedal da se je vedno imel in se ima za Slovenca, je pa pravoslavec ( po očetu). Vera ni, oziroma ni nujno povezana z nacionalnostjo. Pa nehajte/nehajmo ze s komentarji na to temo ker nima smisla...

Se enkrat vsa cast Gogi in seveda vsi ostali fantje!
Rosimario
# 19.09.2017 ob 22:22
Če bi se Svetoslav ukvarjal z svojim rodovnikom bi ugotovil janičarsko poreklo
ajša55555
# 19.09.2017 ob 16:54
Kaj a smo na pasji razstavi, kjer se gleda rodovnik ???
Mislim, da je Slovencev zelo malo, največ smo mešani z Butalci.......
Acinho
# 19.09.2017 ob 11:57
GromHellscream enako velja za Kampla? Dej ne bodite dvolični in se ne repenčite tu za brez veze, ker ste res dolgočasni tako eni in drugi že kopico let.

Seveda tebi in tebi podobnim ni in nikakor ni možno, da je človek lahko in eno in drugo kajne? Ponosen tako na svojo domovino, kot na poreklu (v Dragićevem pomenu) njegovega očeta. Ozkogledni nacionalisti tako ali tako vedno vidijo samo črno ali belo. Tem istim nacionalistom bosta Dragić ali pa Dončić izdajalca slovenskega naroda če bosta kdaj v prihodnje odpovedala nastop (to leti predvsem na Dončića ker Gogi se verjetno poslavlja). Nacionalistom ni jasno, da je človek lahko in eno in drugo in da s tem ko reče da je ponosen na srbske korenine s tem nikakor ne pljuva po Sloveniji, kot tudi če reče da je ponosen Slovenec ker je rojen tu s tem nikakor ne pljuva po koreninah svojega očeta. To je za nacionaliste pač višja matematika.

Ostali skuliran folk pa je užival in uživa te dni, saj gre za zgodovino. O tem se bo še govorilo in še pisalo, datum pa bo ostal zapisan z zlatimi črkami v zgodovino slovenske košarke. To je edino kar je pomembno.
GromHellscream
# 19.09.2017 ob 11:33
"kot prvo, duncan je rojen na Saint Croixu, na deviških otokih (ki so del ozemlja ZDA), državljani tam pa so ameriški državljani."

tole mislim, da bi morali prebrati vsi Srbi in povezavo z Dončičem in Dragičem! Končno razlaga kdaj je kdo Srb in kdaj Slovenec.
caree
# 19.09.2017 ob 10:33
Aja, a kdo v kaj je trenutno z Mešičkom?
brehme
# 20.09.2017 ob 08:56
@systoslav, veš zakaj Slovenci ne izpostavijo križa. Ker, bi takoj dobilik kritike v medijih, sponzorji se umikajo, tu pri nas je vera blatena. Srbi in Hrvati so to že presegli, celo Rusi. Kaj šele Poljaki naprimer.
Tako da Dragič je kristjan, ponosen pravolavni kristjan.
Sicer pa na prireditvi, Randolpf reče, Thanks God. Voditelj pa prevede, hvala višjim silam.
zapravico
# 20.09.2017 ob 07:54
Ta zmaga je dokaz,kaj lahko dosežemo slovenci s pravim vodstvom
visoki
# 19.09.2017 ob 20:18
čakam,da se uvede najmanj dva tujca tudi v nogometu pa ,da tudi slovenija spet pride na kakšno tekmovanje
visoki
# 19.09.2017 ob 20:04
srbi nikoli ne bodo priznali poraza,ker vedno bodo nekaj najdli,da se kregajo
Mancica
# 19.09.2017 ob 12:17
Se pa strinjam, da se mora sistemsko urediti da reprezentance lahko sprejmejo maksimalo enega tujca na ta način. Pa še to raje ne. Prav zato so mi všeč SP ali EP v nogometu, ker je vsaj delno nepokvarjeno kot naprimer v LP
caree
# 19.09.2017 ob 10:31
Občutek imam, da bo v prihodnsoti reprezentanca brez Randolpha, Dragiča in Vidmarja. Torej reprezentanca bo izgledala takole:

Nikolič
Klobučar
Dončič
Blažič
Prepelič
Čančar
Z.Dragič
Murič
Kosi
Macura
Omič
Dimec
svyatoslav
# 19.09.2017 ob 19:09
Tema je skrenila.
Dajte si dopovedati, da se nacionalna pripadnost ali etnično poreklo nasledi od staršev in ni predmet proste izbire glede na počutje kot je primer v zgornjih komentarjih.
Če ste pozorno spremljali prvenstvo, morda niste opazili, da se Goran križa s tremi sklenjenimi prsti z desne na levo kot to počno pravoslavni Srbi, na podelitvi pa je namerno izpostavil (izven majice) svetosavski križ. Tega Slovenci ne počnejo.
Zaradi igralcev srbskega porekla in srbskega trenerja nihče ne oporeka uspeha Slovenije.
Da Sta Litva in Srbija brez tujcev pa je samo izraz čvrste tradicije, ki jo ne bodo nikoli prelomili. Obe državi sta valilnici košarkarskih velemojstrov.
Za razmislek bi podal še mnenje najboljšega klubskega trenerja Obradovića: "Lahko sem trener kateregakoli kluba, reprezentančni pa samo za Srbijo. Zakaj? Ker nikoli ne bi mogel igrati proti svojim."
Kdor zmore naj razume.
svyatoslav
# 19.09.2017 ob 18:43
Na krilih evforije in brez bremena favorita iz ozadja do zlate mrdalje.
Vse to bi bilo nemogoče brez maestra Kokoškova in Dragića.
Bilo je tudi precej sreče in sodniške pomoči v finalu, ampak, da ne bo pomote.
Slovenija je zasluženo prišla do zlata.
Kako naprej? Brez Kokoškova in Dragića je realno pričakovati 6-8 mesto v kolikor ne bo kakšen novi srbsko-slovenski zakon rodil in vzgojil kakšnega novega Dragića.
Dončić ne bo zmogel vsega sam, vprašanje pa je, če se mu bo dalo vsako poletje znojiti za ciljno 5. mesto.
Fiba je popolnoma razvrednotila svoja rekmovanja in uničila evrokošarko.
Največja institucija je trenutno NBA in brez dogovora z njimi ne bo nič.
Za vse evroekipe bo skoraj nemogoče računati na njihove nba zvezde in se jim bodo dogajali primeri Jokić, Teodosić in podobni.
zeus.zeng
# 19.09.2017 ob 12:28
el Cartel
naj bo tako kot pri nogometu - če države nisi niti povohal, ne moreš igrati in basta.
-------
Se strinjam . Ne glede na to če nam je Randolf še tako simpatičen je treba upoštevati določena pravila . Nekaj je klubska košarka - nekaj popolnoma drugega pa državna kjer kratkoročni interesi ne smejo prevagati . Tako se na primer dogaja da bogata naftna državica z ,,kupljenimi ,, športniki lahko premaga kogar koli ...
Acinho
# 19.09.2017 ob 10:37
TCF kako te lahko ne moti to pravilo? Tu seveda ne gre nobena kritika Sloveniji. Obstaja pravilo ki so ga izkoristili in ga koristi tudi večina evropskih reprezentanc (od večjih ekip mislim da se le Litva in Srbija nista poslužili še tega, Srbi pa so denimo v ženskem basketu že uvozili igralko).

Kot sem rekel, to ni nobena kritika do reprezentance Slovenije, je pa kritika sistema. Ker ta naturalizacija nima nobenega smisla, ampak le kazi in daje možnost zlim jezikom da ogovarjajo. Ne rečem, če je igralec tujec ki je nekaj let preživel v tej državi, igral za kakšen klub in ima nekaj skupnega s to državo. Takole na horuk, kot da bi kupil igralca za klub pa je ena velika neumnost in upam, da FIBA po vzoru na FIFO to pooštri, čeprav je v tej fosilni organizaciji težko pričakovati kaj takega.
Seneca
# 19.09.2017 ob 10:07
Čez leta, ko bomo gledali statistiko medalj ne bo nihče vedel, da je je bil v ekipi tudi Randolph. Ali mogoče kdo ve, kdo so bili v reprezentanci Egipta, ki imajo po eno zlato in bronasto z Evropskih prvenstev ... :)
el CARTEL
# 19.09.2017 ob 13:05
GromHellscream @ seveda, če je nekdo rojen nekje, ga ni potrebno naturalizirati. za kaj pa se duncan opredeljuje, pa jaz ne vem.
el CARTEL
# 19.09.2017 ob 11:29
aja in za razliko od mccalebba in randolpha,
so mirotić, ibaka in dončić [hipotetično] igrali in živeli v španiji,
tja so prišli kot mladi in bi povsem bolj upravičeno lahko predstavljali špansko košarko (kot mccalebb makedonsko recimo).
Acinho
# 19.09.2017 ob 12:46
GromHellscream da bi lahko dajal tako paušalne ocene kdo je kdo, sploh pa bedarije lahko je pravoslavec, Srb ne se moraš najprej malce izobraziti, predvsem o pravoslavni veri, ki je strogo vezana na nacionalnost. Vem, spet višja matematika za tebe in tebi podobne.

Pišeš o opredeljevanju nekoga kar je čista bedarija, ker kdo si ti ali kdorkoli na tem svetu da predpisuje kako se bo kogarkoli opredelilo? Ravno zaradi takih brezpredmetnih trditev potem prihaja do hude krve. Stvar pripadnosti je nekaj osebnega in če bi Dragić ali kdorkoli rekel da se počuti kot Tunizijec, mu tega nihče ne more prepovedati.

In moram te popraviti, ko trdiš da v primeru neuspeha nihče ne bi omenjal porekla. Seveda da bi ga. Samo tista druga (torej stran slovenskih nacionalistov), češ da to so itak tisti "ki so na ić pa so zato zanič" kot se rado reče. Tako kot zdaj njegova krvna zrnca preštevajo srbski nacionalisti. Klasična balkanska folklora, del katere je tudi Slovenija pa naj nam bo to všeč ali ne.

Je pa ogromno ljudi v Srbiji ki omenjajo Dragićevo poreklo ne zato da bi trdili da je on 100% Srb (ker niti po starših ni, niti se ne deklarira kot Srb), ampak zgolj zato da pač povedo da so ponosni da ima korenine iz prostorov kjer živijo Srbi. Kaj je s tem toliko zelo narobe, da morajo desničarski portali že nekaj dni pisati te neke negativne zgodbe (vse za klike seveda). Poleg tega je tudi velika večina ljudi v Srbiji kljub temu veselih za Slovenijo pa čeprav jim je seveda žal za poraz v finalu.

Se pa strinjam, da je tovrstno debatiranje brezpredmetno. Sam sem pod to novico omenil naturalizacijo ki se meni osebno zdi ena velika bedarija in sem mnenja da bi FIBA to morala ukinit, sploh naturalizacija na tak način. A kot sem rekel, zgolj moje mnenje. Je pa nato tema pod to novico zašla ker je določen folk začel mešat hruške in jabolka (torej naturalizacijo Randolfa z igranjem Dragića za Slovenijo recimo).
el CARTEL
# 19.09.2017 ob 11:26
maliP @ kot prvo, duncan je rojen na Saint Croixu, na deviških otokih (ki so del ozemlja ZDA), državljani tam pa so ameriški državljani.

prav,
to je tvoje mnenje. ampak potem naj radoslav začne iskati novega, ker ta je star 28 in do naslednjega EP ne bo zdržal. (kot rečeno, dvomim pa da bo sploh še igral, če gre v NBA)

verjetno pa se večini zdi sporen mirotić, ali pa ibaka,
ali pa če bi španija pobrala dončića, pa ne bi tako zelo ploskali naturalizaciji.
in španija je dokaz,d a se ne gre "le za enega". naturaliziraš jih lahko kar nekaj, enega pa pelješ na prvenstvo.
el CARTEL
# 19.09.2017 ob 10:56
TCF @ boljše vprašanje je, kako tebe ne moti.

vem,d a bandwagon navijači se verjetno ne spomnite, ampak pred leti je bila makedonija v polfinalu, tam pa jo je pripeljal lester "bo" mccalebb (soigralci so dali delež, ampak brez mccalebba ne bi šlo - ker ko on več ni igral so pa jadni).

slovenija bi v bodoče morala opustiti to kupovanje tujcev in se osredotočiti na domače mlade igralce.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!