EP v košarki 2017
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 97 glasov Ocenite to novico!
Sprejem
Veselje slovenskih košarkarjev na veličastnem sprejemu na Kongresnem trgu. Foto: BoBo
Goran Dragić
Kapetan z visoko dvignjenim pokalom! Foto: BoBo
VIDEO
20.000 navijačev na sprej...
VIDEO
Navijači iz vse Slovenije...

Dodaj v

20 tisoč navdušencev na zlati zabavi Dragiću vpilo: Moj kapetan!

Randolph navdušil s pozivom: Kdor ne skače, ni Sloven'c
18. september 2017 ob 18:41,
zadnji poseg: 18. september 2017 ob 23:28
Ljubljana - MMC RTV SLO

Zlati košarkarji so na sprejemu v Ljubljani znova navdušili izjemno množico navijačev, Goran Dragić pa je Luko Dončića določil za nosilca naslednjih uspehov.

"Z 18 leti je dokazal, da je pravi lider, in verjamem, da bo v prihodnosti še veliko medalj," je povedal Dragić.

Slovenska košarkarska reprezentanca, prihodnja štiri leta prva evropska velesila, se je iz Carigrada vrnila domov. Na Kongresnem trgu je kljub slabemu vremenu junake 40. evropskega prvenstva navdušeno pozdravilo kar 20 tisoč navijačev. Ob 20.30 so ob huronskem vpitju in zvokih Avsenikove Golice prišli na glavni oder, sledila je predstavitev vseh vpletenih v neverjetno zgodbo, ki je skoraj tri tedne presenečala košarkarsko Evropo.

"Aleksandar Đorđević je rekel, da bi morali Slovenci namesto mrežice iz Carigrada prinesti tablo, ker smo dosegli toliko trojk od table. Na žalost nismo našli ključa 24, da bi tablo vzeli s seboj," je začel Goran Dragić, ki se je spomnil svojega predhodnika na položaju organizatorja igre. "Spominjam se dni, ko mi je bil Jaka Lakovič mentor. Rad bi se mu zahvalil ... Jale, rad te imam." Seveda je Gogi dobil tudi tisto, kar pritiče najboljšemu igralcu prvenstva. Vsi so mu skandirali: "MVP, MVP, moj kapetan."

Luka Dončić, največji talent evropske košarke, ki je bil z Dragićem izbran v najboljšo peterko prvenstva, je navijače pomiril z oceno, da poškodba gležnja, ki jo je staknil v finalu proti Srbiji, ni hujša: "Teden ali dva, pa se vrnem."

Izjemen odziv občinstva je doživel tudi Anthony Randolph. Vse je navdušil, ko je množico v polomljeni slovenščini pozval: "Kdor ne skače, ni Sloven'c, hej, hej, hej."

In množica je res rajala, skakala, mahala z zastavami. Česa podobnega Kongresni trg še ni doživel! Ogromen aplavz so dobili tudi vsi preostali reprezentanti in seveda "poveljnik" Igor Kokoškov, ki je povedal, da je treba biti ponosen na to, kako so fantje predstavljali slovensko košarko.

Klemen Prepelič se je spet zahvalil vsem: "Hvala! Predstava vseh nas je bila življenjska. Za to smo zaslužni vsi. Ko smo videli, da so naši navijači naredili prevlado nad srbskimi na tribunah, si nismo mogli dovoliti, da izgubimo na igrišču."

Jaka Blažič se je pošalil, da je naslov prvaka nekaj normalnega. "Ne vem, zakaj ste tako presenečeni. Mi smo to vedeli že od začetka. Vesel in ponosen sem, da sem Slovenec in da ta uspeh delim danes z vami."

Le za politike ni imel nihče potrpljenja. Ministrico Majo Makovec Brenčič so izžvižgali.

.

Množico sta pred prihodom košarkarjev ogrevali skupina Kingston (posebej za sprejem je pripravila novo navijaško himno Alle alle Slovenija je prvak Evrope) in Nuša Derenda. Lep sprejem so doživele tudi slovenske odbojkarice, srebrne na domačem SP-ju do 23 let.

Že ob pristanku letala je bilo na Brniku izredno vzdušje, zbralo se je približno tisoč ljudi. Goran Dragić, ki je prinesel pokal iz letala, je v prvi izjavi za TV SLO o tem, ali bo končal kariero ali pa si bo premislil, ponovil, da bi nadaljeval le s selektorjem Igorjem Kokoškovom in da ga vsi bližnji silijo, naj si premisli. "Oči pritiska, Zoran pritiska, žena pritiska (naj nadaljujem reprezentančno kariero). Samo čakam, da bodo še otroci. Glava se mora najprej ohladiti!"

T. O.
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
false
Prijavi napako
Komentarji
iceman44
# 18.09.2017 ob 21:23
Kaj so pa Čančarju sestavili ob predstavitvi? Video kako Latvijec zabije prek njega? In potem ga vpraša kako je bilo. A človek je igral zadnje minute finala evropskega finala in kril tudi Bogdanovića nekaj akcij, ta pa ga vpraša o zabijanju Latvijca, noro. Vem, da naj bi bilo vse skupaj s humornim dodatkom, ampak a ste vi resni?! Poden od podna celotno vodenje in predstavitev.
suzah
# 18.09.2017 ob 21:23
Izbor glasbe totalna polomija, pa kdo je povabil te kretenske Kingstone? Da ne omenjam Bavca... Tip nima socialne inteligence, nima smisla za humor, nima ritma in ne zna postaviti eno normalno vprašanje. Kanal A, uničili ste veliko slavje in iz največjega dogodka vseh časov v Sloveniji naredili - Kmetijo.
Rugess Nome
# 18.09.2017 ob 23:26
To pa je blo tako neprijetno za gledat, sram me je blo. Neke risanke predvaja, Čančarju spodletelo banano, Randolfu prepir na koncu tekme, Zagoracu namignil kako je igral večinoma zanič.... pa moraš bit idiot svetovnega klase da uničiš sprejem evropskih prvakov.
odzajcatč
# 18.09.2017 ob 21:28
1. Kingstoni- pogreb!!
2. Bavec...še slabši od prvih
3. čestitke košarkarjem in ljudem, ki so prišli kljub dežju
watwat
# 18.09.2017 ob 22:57
Kako slab sprejem. Ravno sem nazaj in to je katastrofa od katastrofe. Se sploh zavedamo da smo EVROPSKI PRVAKI V KOŠARKI? Nad tem je samo nebo in ok...nogomet. In mi pokažemo to žalost?!?! Slovenija je čakala, da se pritisne gumb in da eksplodiramo, da se zjokamo od veselja, da skupaj kričimo...in kaj smo dobili? Jani Bavec, ki dejansko reče Zagorcu, da je zajebal eno tekmo in Rebcu "vsi vemo, da nisi veliko igral." Pa kaj si budalo??? Silili ste z nekimi ogabnimi Scooter komadi in niste niti za trenutek razživeli občinstva. Vsi smo komaj čakali, da se začne MI SLOVECNI, MVP in GORAN DRAGIĆ! Vi nesposobneži pa niste znali izkoristiti situacije. Vsako skandiranje ste prekinili. Največ (negativnih) čustev je bilo, ko je na oder stopila ministrica.

In zakaj takšen sprejem? Kaj je bilo to? Olimpija državni prvak ali Slovenija evropski prvak?
Zakaj se ni zaprlo Slovenske ceste in napotilo ljudi tja, da bi spremljali naše fante, ko so že na avtobusu, kot to naredijo vsi sposobni organizatorji? Izgovor, da je bi dež pač ne pije vode, ker nam je bilo vsem vseeno za dež. Nesposobneži...niste znali izkoristiti čustev ljudi. Ali se sploh zavedate, da smo evropski prvaki v košarki?!?!? Ogromna verjetnost je, da tega več v naših življenjih ne doživimo. Vsa čast našim rokometašem in odbojkarjem za medalje...ampak to danes je drugi nivo. Vsi smo polni čustev prišli domov. Škoda...ker fantje so si zaslužili neskončno več.
pobic_17
# 18.09.2017 ob 21:09
Res nikol ne kritiziram, sam tale Bavec je pa res polom. Tole bi kosarkarji sami boljse odvodili
xP
# 18.09.2017 ob 21:22
Ravnokar nazaj s sprejema. Ce lahko pokomentiram poden od podna organizacijo. Ozvocenje - katastrofa!!! Nobenega zvocnika stran od odra, tisti ki smo stali nekje na sredi trga ali dlje nismo slisali cisto nic. Videlo se ze tako ni zaradi dežnikov, ok, tu nimas kaj, ampak da se za tako prireditev tako salabajzersko naredi ozvocenje samo pri odru je pa meni nesprejemljivo. Tisti ki ste ostali doma - nic niste zamudili, na tv se vse 1000x boljše vidi in slisi.
asap
# 18.09.2017 ob 20:42
Ampak tale Dani Bavec je pa čist netalentiran za tak dogodek, prav mučno ga je poslušat.
poloneja
# 18.09.2017 ob 20:49
Bavec pa ni za tole nalogo žal...mučno za poslušat.
zamudnik
# 18.09.2017 ob 21:22
zakaj tistega navijača s pokalom nihče ne pripelje gor?

Se popolnoma strinjam. Tip je bil ikona TV-prenosov.
Altknight
# 18.09.2017 ob 21:20
Hvala Bavec, ker si pokvaril to slavje. Kmet!
infostriker
# 18.09.2017 ob 22:53
BAVEC UNIČIL SPREJEM KOŠARKARJEV EP !!! To da rečeš Zagorac Saši, da je dal smo 5 pik na prvenstvu, morš bit res totalno gov_no od voditelja programa. Da te ni sram!
nightwing
# 18.09.2017 ob 20:39
Ta Bavec pa blebeta kr nekaj ...
SkodaOctavia
# 18.09.2017 ob 18:54
Pa čim hitrejše okrevanje našemu asu!!!

zamudnik
# 18.09.2017 ob 20:01
skupina Kingston (posebej za sprejem je pripravila novo navijaško himno

A je tega res treba? :-)
Borox
# 18.09.2017 ob 20:56
Če kdo pozna Danija Bavca, naj mu prosim pove, da je sam uničil sprejem in da je popolnoma netalentiran za vodenje take prireditve. Na žalost.
nightwing
# 18.09.2017 ob 20:23
Pa kdo vlači te Kingstone po teh dogodkih?
rooster
# 18.09.2017 ob 21:24
Ali pa Zrneca, Toša...

Že Saško Jekovič bi naredil žur v primerjavi s tem.
Mike1825
# 18.09.2017 ob 21:17
Še dobr da so naši košarkaši taki asi, da so nekak rešili to zadevo pred katastrofalnim Bavcem.
pici.poki
# 18.09.2017 ob 20:59
Prosim, Kokoškov, zamenjaj tega voditelja...
josh k.
# 18.09.2017 ob 20:50
Voditelj tega prenosa je bolj tečen kot dež.
alcatraz
# 18.09.2017 ob 21:28
voditelja večera bi pa nekam našutiral.
fental event v celoti!
Tone revež, čist izgubljen, najbrž se je cel večer spraševal, kva za vraga sem jaz zaeno državljanstvo vzel...
Castanea sativa
# 18.09.2017 ob 20:59
1000......x bolše bi izpadlo če bi Sanja Modrič in Dončič vodila sprejem, kot pa ta bavec, ki sploh ne ve kaj govori
Preprost2
# 18.09.2017 ob 20:34
Saj je prav da so jo izžvižgali. Ona ima toliko veze s športom kot jaz s politiko. Bravo fantje!!!
Kolupaila
# 18.09.2017 ob 23:25
Sramotno vodenje največjega sprejema v zgodovini Slovenije, za šampionske fante, ki so napolnili trg s Slovenskimi trobojnicami, ne pomnim toliko naših zastav na našem Kongresnem trgu in ne županovem, kot je to napovedal škandalozni voditelj in popolnoma nepotreben politični marketing odsluženih politkov. Danes bi morali biti v ospredju fantje in njihova ekipa, fantje fantje in še enkrat fantje in nihče drug.
jackm8
# 18.09.2017 ob 23:19
Ali je Bavec res Dončiču predvajal risanko, ob enem, pa bil UŽALJEN, da mu je ukradel mikrofon in na oder poklical člane reprezentance! Resno, tak človek nima več sto pik, pa to se je v bistvu videlo že z njegovih prenosov med evropskim. Če je imel ob sebi sokomentatorja je še šlo, eno tekmo je prenašal sam in ni bilo nič od nič. Pa ne vem, včasih je bil še v redu, zdaj pa kot, da bi bil non stop na koki.
veza
# 18.09.2017 ob 21:05
No, Luka je res boljši od Bavca, neverjetno!
Borox
# 18.09.2017 ob 21:06
Bavec - ubijalec dobrega filinga.
VanDame
# 19.09.2017 ob 07:47
OK, sedaj ko sem prespal to zadevo lahko mirne duše rečem, da slabšega sprejema še nisem gledal. Sprejema, ki se ga praktično ni dalo uničiti, a vendar... Daniju Bavcu vse čestitke, ker mu je uspelo nemogoče!

Že sam izbor Kingstonov, katerih popularnost je že davno minila, potem pa še vlačenje politikov na oder - lepo vas prosim! Ljudje so jasno pokazali kaj si mislijo o mešanju politikov in športa.

No in pridem do Bavca ob katerem sem dobil občutek, da je malo nabasan. Kako lahko na sprejemu EVROPSKIH prvakov iščeš napake!?!?! Tip je Rebcu rekel, da vsi vemo, da ni igral in potem navedel še kup nesmislov. Randolphu kaže posnetek konflikta s Porzingisom in ga sprašuje kaj bi bilo, če bi sprejel povabilo na parkirišče!? Pa si ti normalen!?!? Randolph je bil na marsikateri tekmi jeziček na tehtnici, tako v obrambi kot napadu, a on se spušča v te stvari na sprejemu prvakov Evrope!? Naslednje vprašanje, kako se lahko to primerja z medenimi tedni :facepalm:. Murića sprašuje, kako je "to rokco čutt na vratu" (Diawovo). Blažiču naklada o kremšnitah in prekršku nad Gasolom, ki ga ni bilo. Potem Zagorcu pove, da je praktično vse zasral, a na koncu dal tistih 5 pomembnih točk. Dimcu, da je probal proti Bobiju 1:1, a mu ni šlo. Čančarju, če je pričakoval, da bo Šmits tako živalsko zabil. Igorju Kokoškovu pove, da se bo malo pošalil in da je na internetu premagal Seagala v kameni faci. Haha, mogoče sta se dva v publiki zasmejala. In še in še teh nebuloz ob katerih me je bilo pošteno sram.
Da ne omenjam tega, da je uničil vso spontanost! Ljudje začnejo skandirati "MVP", on pa jih utiša. Potem reče, da se bomo malo pogovarjali s košarkarji: "vem, da boste vreščali vmes, a probajte umirjat vaša srca, saj so vam zdivjala v zadnjem času". Bravo, čestitke Bavec!
Do tega trenutka mi ni jasno, kako lahko nekomu uspe tako uničiti nekaj tako lepega.
ashme
# 18.09.2017 ob 21:06
moj ti ljubi bog bavec, a ti se sploh slišiš?
čarli23
# 18.09.2017 ob 23:16
Sramota od sprejema, kako je organizatorjem uspelo uničiti zgodovinski dogodek...ta voditeljski filozof od Bavca ne razume, da 20.000 ljudi ni prišlo poslušat njega in njegovih blodenj, lepo naj napove igralce in se umakne, voditelj na takem sprejemu mora spodbujati vzdušje ne pa postavljati zapletena-filozofska vprašanja. Katastrofa, folk je kar odhaju pa ne zaradi dežja ampak bede od sprejema in od voditelja. Se strinjam z enim od predhodnikom- za tako blamažo bi si zaslužil brco v r...
a.orhidejca
# 18.09.2017 ob 20:50
ful zanič komentator, kaka vprašanja no.
Ples
# 18.09.2017 ob 23:36
@cimi23
Ni vsega kriv voditelj, če bi naši reprezentanti spravili skupaj kak stavek več bi bilo tudi OK.

Ja, res grdo od njih, da so samo trenirali in grizli do konca na vseh tekmah, morali bi imeti še vaje nastopanja, retorične treninge in delavnice pisanja vicev za enega Bavca ... -ccc

Daj malo pomisli, kaj pišeš. Naloga košarkarjev ni bleščeče besedovanje. Naloga voditelja pa je, da vsakega pripravi do tega, da nekaj pove. Voditelj mora znati pristopiti, vprašati ...

Pa kaj to sploh razlagam, lol
K_ris
# 18.09.2017 ob 20:43
Če ste si zamislili, da boste stvar naredili humorno, se pa že kar malo bojim ... to se običajno sfiži
1970b
# 18.09.2017 ob 21:27
Privatna televizija žal ne dosega standardov javne RTV.
aka29
# 18.09.2017 ob 21:00
Evo, zakaj Zagorac na EP - kilska krača za Vidmarjev rojstni dan!
veza
# 18.09.2017 ob 21:18
No, fantje, pejte zdaj počivat, jutri pa še k Pahorju in tako dalje, Sanja je malo naredila žura, pa zakaj tistega navijača s pokalom nihče ne pripelje gor?
Če je to vse, potem sem bil že na marsikateri popogrebni zakuski, kjer je bilo bolj veselo!
infostriker
# 18.09.2017 ob 23:18
POP TV UNIČIL SPREJEM EVROPSKIH PRVAKOV!

Zahtevam javno opravičilo PM a ste vi normalni?
stepovsek
# 18.09.2017 ob 23:18
Pa ta my captian bulšit, spizdi s to amerikanzacijo ker je fejk in glupa!
Rugess Nome
# 18.09.2017 ob 21:05
moj bog, ta tip je katastrofa od voditelja
chivas
# 18.09.2017 ob 21:01
Škoda, da Bavec dela to kar mu ne leži. Nima nobene energije!
if
# 18.09.2017 ob 20:39
V imenu vlade je ministrica Brenčičeva košarkakrjem izročila nagrado v vrednosti Dragićevega žepnega drobiža in med izročanjem nagovorila prav Dragića.
Groteska!
a.orhidejca
# 18.09.2017 ob 21:00
pa dajte BAVCU vzet ta mikrofon in ga dajte DONČIČu ali SANJI.
krumpek
# 18.09.2017 ob 20:53
A ta Bavec je usekan malo?
Saturn
# 19.09.2017 ob 08:39
Sramotna organizacija sprejema! V LJ se zbere 20.000 ljudi, smo evropski prvaki, vse pripravljeno za ekstatično prireditev, ki jo potem voditelj uspe uničit. Kaj ima on za mirit ljudi, ki so prišli tja, da navijajo?! Kdo je on, da bo odločal kdaj lahko množica kaže čustva in kdaj ne, kaj lahko skandirajo in kdaj?! Navijanje je označil z besedo "vreščanje" A je sploh normalen?! Na koncu pa še žaljenje zlatih igralcev - evropskih prvakov! Zahtevam opravičilo voditelja prireditve, igralcem, vsakemu posebej in vsem skupaj in vsem nam navijačem, posebej tistim, ki so prišli od vsepovsod in stali na dežju! Kdo ga je sploh najel?!

In še poziv za RTVSLO. Plačujemo obvezno naročnino. Prosim ,da se v bodoče potrudite in vsaj evropska in svetovna prvenstva v top športih prenašate vi. Kljub vsemu ste v teh stvareh svetlobna leta pred POPTV. Včerajšnje njihovo spremljanje je bilo katastrofalno. Skakanje iz POP na Kanal A ,malo tu, malo tam, bistvenega pa nikjer. Gledali smo voditelja 24ur, v majhnem ekrančku pa se je dogajalo bistvo. Tako smo praktično zamudili prihod na Brnik, zamudili smo prvi stik košarkašev z navijači, itd... potem je pa šlo samo še navzdol... žal...seveda po ponovni selitvi iz POP na Kanal A
Rdeči valjar
# 18.09.2017 ob 22:15
Meni je načeloma Bavec všečen reporter, čeprav pogosto preveč filozofira in dela iz navadne šoortne akcije visoko pesem. No, danes pa ni bil dorasel dogodku! Nepovezano in netekoče govoričenje, obupna vprašanja, nobenega smisla za dvig napetosti. Deloval je zmedeno in nepripravljeno! Škoda, da je bil najslabši člen prireditve!
gogi1231
# 18.09.2017 ob 21:41
Predstavitev bi mogla vodit Sanja in Saša.
jaz jaz
# 18.09.2017 ob 23:56
ne, tale Bavec je res totalna katastrofa. mar bi mene poklicali, bi za sok pa sendvič odvodila tale sprejem, upam stavit, da bi bilo boljše. prav zasmilili so se mi nekateri košarkaši; Rebec, Zagorac, Čančar, porazna predstavitev s strani voditelja, to ni bilo prav nič humorno, prej nesramno in žaljivo. dobro da je Prepelič bolj ''gobec'', da je nekaj pametnega povedal, da je pohvalil še koga drugega. mogoče bi lahko kar on odvodil vse skupaj. tut tista kritika dončiču, da prehiteva njegov protokol itd. je bila povsem odveč. žal mi je, da moram reči, da sem vesela, da sem morala ostat doma, čeprav bi z največjem veseljem pozdravila naše heroje. skratka obupno voden sprejem.
nightwing
# 18.09.2017 ob 20:52
Pa naj gre Bavc poker igrat, ne pa tak dogodek vodit!
[_azi_]
# 19.09.2017 ob 09:07
Sramota kako je predstavil Čančarja ! Na predstavitvi je izpadel kot največji luzer, ko je eden od Latvijcev, ki ga on sploh ni pokrival, zakucal !

Čančar, čestitke za pogumno igro z moje strani, tvoj čas pa še prihaja.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!