Košarka

Poudarki

  • MMC-jev intervju z Goranom Dragićem
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.9 od 119 glasov Ocenite to novico!
Goran Dragić
Goran Dragić igra v življenjski formi. S povprečjem 20,6 točke na tekmo je prvi strelec Phoenixa, s 6,2 podaje pa še prvi podajalec Sunsov. Foto: Reuters
Goran Dragić
Goran je v zadnjem tednu kar dvakrat popravil slovenski strelski rekord, ki ga je pred tem s 34 točkami imel v lasti Beno Udrih. Dragić je s 40 točkami postavil nov mejnik. Foto: EPA
       Dobil sem kar kurjo polt. Bilo je nerealno. Ne vem, kako bi lahko to sploh opisal. Vsak športnik bi si želel tega. Bil sem presenečen, ko so začeli skandirati.       
Goran Dragić
Goran je bil zelo razočaran, ker ni nastopil na tekmi All Star, je pa vseeno sodeloval na vikendu vseh zvezd v New Orleansu, saj je nastopil na spretnostnem izzivu. Foto: Reuters
Goran Dragić
Goran je bil izbran za petega najboljšega evropskega igralca. Laskavi naziv je sicer zasluženo pripadel Tonyju Parkerju, ki je v lanski sezoni blestel v desu Spursov ter francoske reprezentance, s katero je stopil na evropski vrh in postal MVP Eurobasketa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
       Zdaj po pravici povedano nisem več presenečen nad ničimer. Dokazali smo, da lahko premagamo katerokoli ekipo. Dvakrat smo ugnali najboljšo ekipo v Ligi NBA Indiano in to suvereno. Če igramo svojo najboljšo igro, nas je zelo težko ustaviti.       
Goran Dragić
Do konca rednega dela čaka Sunse še 23 tekem. Trenutno so na Zahodu na sedmem mestu in se z Golden Statom, Dallasom in Memphisom bojujejo za tri mesta v končnici. Foto: Reuters
Goran Dragić
Ko je bil na tribuni tudi sin Mateo, je Dragić dvakrat popravil strelski rekord. Ko pa je nasul 40 točk, sta ga v živo spodbujala starša Mojca in Marinko. Foto: EPA
       Mislim, da je, ko je Maljković rekel, da ne bo več selektor, bila to pametna in edina logična rešitev, da so Jureta postavili za selektorja. Še vedno ima najboljši rezultat kot selektor. Tudi zdaj niza vrhunske rezultate v Turčiji. Mislim, da bomo dobro delovali in se nimamo česa bati za prihodnost.       
Jeff Hornacek
Jeff Hornacek se je letos prvič preizkusil v vlogi glavnega trenerja. Nekdanji odlični košarkar Utaha, Phoenixa in Philadelphie se je na klopi Sunsov zelo dobro znašel. Foto: EPA
Jure Zdovc
Jure Zdovc je dejal, da bo igrala reprezentance sestavljena okoli Dragića, ki ga vidi v isti vlogi, kot je v Franciji Tony Parker. Foto: EPA

Dodaj v

G. Dragić: Bilo je nerealno. Po MVP-vzklikih sem dobil kurjo polt.

"Da še naprej Slovenci "razturamo", ne glede na to, kje smo"
4. marec 2014 ob 06:12,
zadnji poseg: 4. marec 2014 ob 09:11
Ljubljana/Phoenix - MMC RTV SLO

Nerealno, kot pravi Goran Dragić, ki še naprej blesti v dresu Phoenix Sunsov. S to besedo je najbolje v intervjuju za MMC opisal rekorden teden, ki je za najboljšim slovenskim košarkarjem.

27-letni Ljubljančan je 23. februarja ob porazu proti Houstonu (112:115), kjer je v svoji karieri tudi že igral, najprej popravil slovenski rekord in dosegel 35 točk. Sledila je lažja poškodba gležnja, zaradi katere je celo izpustil eno srečanje, toda Goran se je vrnil v velikem slogu. Pet dni po rekordni tekmi je New Orleansu (116:104) za zmago nasul kar 40 točk, postavil nov mejnik in dvorano US Airways je slovenski organizator igre spravil v delirij ter si prislužil ovacije ob skandiranju MVP, MVP (najbolj koristni igralec). Zares nerealno!

V intervjuju za MMC je "Gogi", ki je vedno prijeten sogovornik in ostaja skromen ter prav nič zvezdniški, čeprav je z zadnjimi predstavami obnorel Američane, ki so v kovanju v zvezde najboljši na svetu, obudil spomine na fantastično predstavo proti Pelicansom, ocenil tudi zelo uspešno sezono Phoenix Sunsov in spregovoril o Jeffu Hornaceku, Ericu Bledsoeu, vikendu All Star in novem selektorju Juretu Zdovcu.


V Phoenixu se ne sliši velikokrat vzklikov MVP (najkoristnejši igralec), nazadnje vašemu mentorju in enemu izmed vaših idolov Stevu Nashu. Kakšen je občutek ob takih ovacijah?
Dobil sem kar kurjo polt. Bilo je nerealno. Ne vem, kako bi lahko to sploh opisal. Vsak športnik bi si želel tega. Bil sem presenečen, ko so začeli skandirati. Ko sem imel na voljo zadnje štiri proste mete, sem si rekel, zdaj pa res ne smem zgrešiti prostih, če že vzklikajo MVP (smeh).

Je bil to največji kompliment v vaši karieri? Bi ga lahko dali med najboljše tri?
Zagotovo spada med največje tri. Mislim, da to kaže, da sem na dobri poti in da dobro treniram ter napredujem vsako leto. Zagotovo bi si želel to še kdaj slišati.

Kateri kompliment se vam je v letošnji sezoni najbolj vtisnil v spomin? Na katerega ste najbolj ponosni?
Veliko jih je bilo to sezono, tako da je težko reči. Vsi so bili nekaj posebnega. To, da sem dal 40 točk, je bilo nekaj posebnega, ko je Kevin Durant rekel, da bi si zaslužil All Star in da bi moral biti tam, vzkliki MVP ... Letošnja sezona je zares tako lepa zame in za mojo ekipo, da bi težko kar koli izpostavil, ampak bi kar vso sezono.

Ste tudi vi presenečeni nad dobrimi igrami Phoenixa, kajti strokovnjaki vam pred sezono niso napovedovali veliko možnosti?
Zdaj nisem več presenečen. Pred sezono si tega nihče ni upal napovedati. Tudi sami nismo vedeli, kako bomo igrali. Veliko igralcev se je zamenjalo, prišel je nov trener, nov je tudi generalni menedžer, a po, recimo, nekje 15 tekmah sezone sem videl, da smo dobri in da bi lahko bili nevarni za končnico. Zdaj pa, po pravici povedano, nisem več presenečen nad ničimer. Dokazali smo, da lahko premagamo katero koli ekipo. Dvakrat smo ugnali najboljšo ekipo v Ligi NBA Indiano, in to suvereno. Če igramo svojo najboljšo igro, nas je zelo težko ustaviti.

Phoenix je iz grdega račka zrasel v laboda letošnje sezone NBA. Imate občutek, da vas še vedno podcenjujejo?
Ne, mislim, da ne. To se je končalo že po prvih 20 tekmah, se mi zdi. Gojimo igro, proti kateri je težko parirati in jo braniti. Zelo radi tečemo in igramo hitro košarko. Imamo tak način igre, ki nam ustreza, in če nisi navajen igrati take igre, je zelo težko.

Koliko ste na lestvici od ena do deset jezni, ker niste bili na tekmi All Star? Tudi številni košarkarji, kot je Kevin Durant, so javno dejali, da bi morali tam nastopiti.
Bil sem deset, zdaj pa nič, ker je to že za mano. Vse je za nekaj dobro. To moram vzeti kot dodatno motivacijo. Zdaj bom še dodatno motiviran za naslednjo sezono in bom poskušal priti na All Star. Bil pa sem razočaran in jezen. Tudi tu so vsi mediji pisali, da bi moral biti povabljen. Konec koncev ne vem, kaj se je zgodilo. Morda zato, ker prihajam iz tako majhne države, kot je Slovenija, in nismo tako marketinško prepoznavni ... Mislim, da sem naredil, kar sem lahko. Na igrišču sem dal, kar bi lahko, in so pač drugi odločali o tem.

Zdi se, da ste pod taktirko Jeffa Hornaceka naredili še korak naprej. Kako ste se ujeli z njim?
Na Jeffa ne gledam kot na trenerja, ampak kot na prijatelja. Z vsemi igralci ima prijateljski odnos in vsi ga zelo spoštujemo. Vemo, kakšen igralec je bil. Bil je v tem položaju kot igralec in ve, kako mi stvari vidimo na igrišču. Zato je po mojem mnenju tudi tako uspešen trener. Vedno je na klopi zelo miren, tudi če izgubljamo za 15 ali 20 točk. Vedno nam da dodatno samozavest, da vedno verjamemo vase, da se lahko tudi vrnemo in preobrnemo izid. Res je odličen trener.

Hornacek je dejal, da se odlično prilagajate na vsako obrambo, kot da bi videli že vse. So pa obrambe nedvomno zdaj še toliko bolj pozorne na vas. Se to občuti?
Zagotovo so bolj pozorne. Vsako tekmo se srečujem z drugačno obrambo, bolj me podvajajo, me usmerjajo bolj v desno stran oziroma želijo, da storim, kaj drugega. Mislim, da sem že tako izkušen igralec, da v točno določenem trenutku znam prebrati položaj in vem, kaj moram narediti. Še posebej v tej sezoni sem še eno raven višje, kar se tega tiče.

Kakšen odnos imate z Ericom Bledsoejem oziroma kakšen je zdaj in kakšen je bil na začetku sezone? Se družita kaj po tekmah?
Imava super odnos. Enak kot pred sezono. Mogoče zdaj še boljši, ker se še bolje spoznava. Veliko sva se pogovarjala, šli smo na večerje in podobno. Po tekmah je težje, kajti tudi on ima otroka in preživljava čas doma z družinama.

Se čuti med vama konkurenčnost, ker sta skoraj na istem položaju?
Nikoli. Moram priznati, da res ne, kajti sva skoraj ves čas skupaj na terenu. V tej sezoni, če se izvzame trening kamp pred sezono, ko sva se pokrivala, se ni zgodilo, da bi se pokrivala. Oba sva vedela, da bova skupaj igrala veliko tekem, jaz bom na položaju dve in on na ena oziroma obratno. Mislim, da sva se oba zelo dobro prilagodila. Vedela sva, kaj je najbolje za ekipo, torej da se dobro razumeva.

Torej se že veselite njegove vrnitve po poškodbi?
Cela ekipa komaj čaka, da se vrne. Nas bo razbremenil. Še posebej mene. Zame bo lažje, kajti zdaj so obrambe osredotočene name, ko pa pride on, bom imel tudi jaz več svobode in zagotovo tudi kakšen odprt met več.

Obnoreli ste navijače, igrate košarko življenja, toda mnogi trdijo, da imate še možnosti za napredek, da najboljše šele prihaja v naslednjih sezonah. Kaj morate v svoji igri še izpiliti?
Vse. Nikoli nisem na svojo igro gledal tako, da bi, recimo, moral popraviti samo določeno stvar. Na vseh področjih moraš kaj popraviti. Morda sem zdaj nekoliko padel v obrambi in nisem več tako agresiven. Sem vedno korak nazaj, kajti igram tako veliko minut, da ne morem zdržati celotne tekme na tako visoki ravni v obrambi. Rezerve so tudi v fizični moči in kondiciji, delati moram tudi še na metu, podajah ... Na vsem. Če želiš napredovati iz leta v leto, moraš popraviti vse. Ne, da eno kategorijo popraviš, druga pa pade. Potem si še vedno na istem.

Vaše odlične predstave so hvalili tudi drugi slovenski košarkarji, na čelu z Benom Udrihom. Ste veliko v stiku z drugimi slovenskimi igralci?
Sem, kolikor se le da. Seveda sem največ z bratom Zoranom. Potem z Edom Murićem sem se nekajkrat slišal prek SMS-ov. Z Nachbarjem sva na vezi prek Twitterja, kjer si veliko piševa. Z Lakovičem sem se nekajkrat slišal po Skypu. Z Udrihom sva se videla v New Yorku, ko smo igrali z njimi. Spremljam tudi njihove igre in vidim, da vsi dobro igrajo. Želim jim veliko uspeha, brez poškodb in da še naprej Slovenci "razturamo", ne glede na to, kje smo.

Rekli ste, da ste bili po evropskem prvenstvu zelo utrujeni, vendar se to v vaših igrah ni poznalo. Ste morda zaradi reprezentance sezono v NBA-ju začeli bolje pripravljeni?
Ja, zagotovo. Strinjam se s tem. Tudi moja samozavest je bila večja. Začel sem odlično. Nekaj sem imel težav s poškodbami, zagotovo pa sem bil bolje pripravljen. Bolje sem se počutil. Predvsem mi je pomagalo, ker sem bil v tekmovalnem ritmu. V prejšnjih sezonah sem imel najprej prijateljske tekme in je bilo vse bolj tako. Zdaj pa sem prišel takoj pripravljen že na začetku in mi je res pomagalo.

Ne moremo mimo reprezentance. Zdaj je znova selektor Jure Zdovc. Vi ste dejali, da bi radi, da Božidar Maljković nadaljuje. Z Zdovcem ste že dobro sodelovali na Poljskem, zdaj pa je dejal, da bo igra zgrajena okoli vas in da ste za Slovenijo to, kar je Parker za Francijo.
Zagotovo si želim biti vodja. Mislim, da je to moja dolžnost in da kot eden izmed najbolj izkušenih igralcev v tej pomlajeni reprezentanci, da tedaj, ko se kaj zgodi in je tekma izenačena, prevzamem odgovornost in poskušam zaključiti, oziroma narediti kakšno potezo. Z Juretom smo dobro sodelovali na Poljskem. Mislim, da je, ko je Maljković rekel, da ne bo več selektor, bila to pametna in edina logična rešitev, da Jureta postavijo za selektorja. Še vedno ima najboljši rezultat kot selektor. Tudi zdaj niza vrhunske rezultate v Turčiji. Mislim, da bomo dobro delovali in se nimamo česa bati za prihodnost.

Je bil zdaj, ko ste dali 40 točk, na tekmi tudi sin? Pred tem je bil, ko ste dvakrat popravili osebni rekord.
Tokrat ga ni bilo. Na prvih dveh je bil, pa sem dvakrat presegel rekord. Tokrat pa ga ni bilo, sta pa bila oče in mama.

Tilen Jamnik, <a href="https://twitter.com/#!/Tilen_Jamnik">@Tilen_Jamnik</a>
Prijavi napako
Komentarji
JURE
# 04.03.2014 ob 06:19
The Dragon attack...Gogi legenda!!!
cicarito
# 04.03.2014 ob 06:27
GOGi- igralec in človek z VELIKO začetnico !! Priklon do tal. Ostani tak kot si in postal boš
eden največjih Slovencev vseh časov.
levkup
# 04.03.2014 ob 06:52
Dame in gospodje : "véliki Goran Dragič" !
Po "domače" purry coat ! :-)
Dva naša najboljša športnika Anže in Goran.
Obenem pa najbolj skromna in kulturna, ko je
to primerno celo ponižna. Naključje ???
Po moje ne. Vse je del vzgoje in pristopa že od
malih nog.
Jaz ju spoštujem do...... mah ne vem. Največ kar se da.
nearistheend
# 04.03.2014 ob 06:33
se pravi - na vsako tekmo koga iz ožje družine šripeljat :-D (malo za res, malo za šalo)

no, MMC, tokrat pa pohvale za dokaj zanimiv intervju... imate pa še veliko prostora za napredek in domišljijo pri vprašanjih ;-) !!!

Gogi bodi zrav in samo tako naprej , ..... eh, ta Slovenija, toliko ljudi na ketere smo lahko ponosni, potem pa pridejo butalci od plitikov in polomijo vse......
Bivši uporabnik
# 04.03.2014 ob 06:57
Ne spomnim se, kdaj je kak Slovenec nazadnje dal v Jadranski ligi 40 točk, kamoli v NBA ... preprosto izjemno ...
RudeCorona
# 04.03.2014 ob 07:38
@ Dule

Evo ti še ene definicije MVP:

"With Dragic on the court, the Suns are #1 in the NBA in points per 100 possessions … with Dragic off the court the Suns are 27th"
xyxy
# 04.03.2014 ob 06:41
kapo dol ;-)
sirob
# 04.03.2014 ob 07:52
Izjemen talent, ki se mu vidi, da je rasel v skromnih razmerah in da je bil deležen vzgoje, ki počasi in zanesljivo izumira v slovenskih družinah. Kljub temu, da ni najboljši govorec, je izjemno simpatičen. Kot je nekdo dejal - njemu in Kopitarju mlajšemu se vidi, da sta navajena trdega dela, odrekanja in skromnosti. Zato sta in bosta ostala velika šampiona. Spoštovanje!
levak
# 04.03.2014 ob 07:04
Lepo je videti našega igralca, ki "raztura" v NBA in obiskati stran NBA in si ogledati njegove mojstrovine v prodorih, metih iza črte, podaje soigralcem, ...
Veselim se povratka Erica, ker bo to le nadgradnja trenutne igre Sunsov. Goranu pa želim predvsem, da se ga ognejo poškodbe. Za ostalo bo poskrbel on s ekipo.
LP.
martin218
# 04.03.2014 ob 07:58
Tako kot pa njemu privoščim, pa redkokomu. Vzornik za vse košarkaše.
gregsa
# 04.03.2014 ob 08:48
Gogi je res nerealno dober košarkar :D in človek .. pravi vzornik ! Srečno Gogi, se vdimo septembra, poškodbe pusti kje drugje ;)
robi111
# 04.03.2014 ob 08:01
Gogi No. 1 !!!
ZIZITOP
# 04.03.2014 ob 07:27
Goran, tvoji uspehi in rekordi, predvsem pa značaj ki ga imaš, v meni delajo boljšega človeka, ko prebiram take prispevke. Rekordno dobre volje sem in postajam najboljši član družine.
SP 2006
# 04.03.2014 ob 07:45
Goran Dragić... res ni drugega za dodati, kot en resnično velik POKLON!
jurica
# 04.03.2014 ob 08:28
Za Dnevnik.
http://www.dnevnik.si/sport/kosarka/s-thierryjem-henryjem-sta-stalno-v-stiku
SLOBloodPatriot
# 04.03.2014 ob 09:22
Tina, Goran in Anže so največji slovenski športniki tega tisočletja.
SLOBloodPatriot
# 04.03.2014 ob 09:21
Tina, Goran in Anže so slovenski športniki tega tisočletja.
tinesi
# 04.03.2014 ob 09:01
Dober intervju, nenazadnje tudi zaradi Gorana, ki je fajn dec..
jurica
# 04.03.2014 ob 08:13
Si je pa Dragič vzel čas za slovenske novinarje...
Intervju za košarka si.
http://kosarka.si/veliki-intervju-goran-dragic-hoce-z-ericom-v-koncnico-za-selektorja-bi-odrzal-maljkovica/
pepieinschlag
# 04.03.2014 ob 07:36
Dule, če res ne veš:

Most Valuable Player (Najbolj koristen igralec), če se še dobro spomnim
modzo
# 04.03.2014 ob 20:05
MarijaS

Daj se malo umiri. Clovek igra kosarko. Zivi v Ameriki, vsak dan govori Anglesko. Verjetno ni niti tip, niti nima casa za brat knjige, pac niso vsi za knjizevnost, slavistiko al karkoli je ze pac tista stvar ki se tebi dopade in jo smatras za nujo.

Pusti cloveka da govori kot govori, ce ti ni usec pa ne poslusaj. Clovek je ustvarjen za met zogo v roki, to je tisto, po cemur se ga meri. Intervjuje pa daje za nas, ki radi spremljamo kosarko da dobimo se kaksno malenkost zraven, verjento ne prevec za lastno veselje.

Pa eni se res zbudite zjutraj in zacnete iskat, kje lahko nekomu za brez veze tezite.

NEREALNO!
Bivši uporabnik
# 04.03.2014 ob 10:18
Lahko pa bi se Američani vendarle kaj naučili iz primera Petrovića:

However, a failure to receive an invitation to the 1993 All-Star game came as a great disappointment to Petrović; among the top 13 scorers in the NBA that season, he was the only one not invited.
Fision
# 04.03.2014 ob 08:46
Dragič car, vsako novo tekmo komaj čakam...
tonchek
# 04.03.2014 ob 08:07
Dragon Attack
braun
# 04.03.2014 ob 07:40
Goran Dragič & Ericom Bledsoejem udarna playa Slovenske reprezentance.

Po mnogih naturaliziranih igralcih je čas, da KZ z naturalizacijo potegne pravo potezo.

Kot so to storili Angleži, Makedonci, Gruzija, Rusi,....
aaarri
# 04.03.2014 ob 17:34
Pa še Zack Lowe o Dragiću:

I’ve written this before, but it bears repeating: Dragic has been the most electrifying player to watch in the NBA this season, full stop. It is crazy to watch Dragic today and remember that his earliest NBA coaches had to urge him out of what seemed an ingrained timidity.

You want to see perhaps the most fearless performances in the NBA this season? Cue up the Suns’ two-game sweep of Indiana and watch, jaw agape, as Dragic sizes up Roy Hibbert near the basket, puts his head down, and zooms right the fuck at the league’s best rim protector. Hibbert scares the bejesus out of everyone. LeBron developed a floater for use exclusively against Hibbert, and he rarely goes to the rim against the big fella until the last two minutes of a close game in which Indiana has smashed the other parts of Miami’s offense to pieces.

Dragic didn’t give a crap. He just went right at Hibbert, and everyone else in his way this season. And the rim attacks highlight what makes Dragic so fun to watch: He’s effective both at full throttle in the open court and at slower speeds in tighter spaces. Watch his pick-and-roll drives in the half court against Hibbert and the league’s other beasts, and you’ll see Dragic use a hesitation dribble to get the big man to stand up straight — allowing Dragic to blow right past him. And if that doesn’t work, Dragic might continue on to the rim with a lefty drive, dip his right shoulder into the big’s chest, clear just enough space, and loft a lefty layup over the backpedaling post player.

He’s a wizard at all those small things — the killer step-back midrange jumper, prodding changes of direction on the pick-and-roll that confuse a defense trying to suss out help assignments on the back line.

Dragic should have made the All-Star team in the end. What a splendid season.

(http://grantland.com/features/the-marc-gasol-all-stars/)
SloKid
# 04.03.2014 ob 12:02
Zelo mi je všeč njegov odgovor glede tega, da bi on bil vodja reprezentance, ker se zaveda, da je to odgovornost in dolžnost. Nekateri pa mislijo, da je to njihova pravica.
uros23
# 04.03.2014 ob 10:46
Zakaj "prevede", saj ga ja niso intervjuvali v angleščini, če je za MMC.
Bivši uporabnik
# 04.03.2014 ob 10:19
... nato pa so Dražena brez odigrane All-star tekme sprejeli v Hall of Fame.
lmatjaž
# 04.03.2014 ob 08:41
Kapo dol!
Le z delom se da napredovati.
Samo tako naprej, Goran!
GromHellscream
# 04.03.2014 ob 13:02
Evo majhna tabela z igralci, ki so bili na AllStar oz. izbrani ... (zeleno naj bi bil "presezek" , rdece pod povprecjem) :)

filkos
# 04.03.2014 ob 09:06
@ Unssen

Nemores primerjat tock v evropskih ligah in v NBA. Povej, ce se spomnis, da bi sploh kdorkoli v aba ligi dosegel 40 tock. Kaj sele v evroligi... James jih je pa danes dosegel 61. To je v Evropi nemogoce.

Sicer pa vsaka cast Goranu. Prijetna osebnost in zanimiv intervju. In srecno se naprej. :)
Matej*.*
# 04.03.2014 ob 07:27
@dule5 google: mvp, prvi zadetek
skuggi
# 04.03.2014 ob 07:44
dule5
Most valuable Player
DrumBeat
# 04.03.2014 ob 14:50
Ne vem če je mogoče kdo to že omenil, vendar mislim, da je Goran eden izmed resnih kandidatov za igralca meseca februarja. V februarju je namreč v povprečju dosegal:

23.5 točk, 6.2 podaje and 3.6 skoka.

In to ob skorajda že astronomski natančnosti meta:

56 FG% in 49 FG% za tri!

Sicer je nekaj igralcev z boljšim povprečjem meta v februarju, toda taka natančnost je že skoraj brez precedensa, če upoštevamo njegovo število metov, igralni čas in pozicijo.
vombat98
# 04.03.2014 ob 12:30
haha, z vsemi si dopisuje, le z udrihom je bil v stiku samo na njuni medsebojni tekmi
modzo
# 04.03.2014 ob 12:16
Zakaj tko kraaaaatek intervju no. AAAA, model je en najvecjih carjev, nas je, pa moramo skos brati tuje prispevke, tuje analitike in nevem kaj se vse.

Jaz mam se 100 vprasanj :) O KOSARKI
dalton1
# 04.03.2014 ob 12:20
Še vedno ne vem na katerem TV programu bi lahko videl kakšno tekmo Phoenixa. Šport 1,2,3 prenaša vse samo Draagiča ne, kar mi je povsem nerazumljivo. Ali mi lahko gdo sodeluje kje in kako bi kdaj pogledal kako tekmo Phoenixa in če ima gdo razpored njihovih tekem. Hvala za odgovor.
jurica
# 04.03.2014 ob 09:18
Še za Siol :)
http://www.siol.net/sportal/kosarka/nba/
2014/03/intervju_s_slovenskim_kosarkarje
m_goranom_dragicem.aspx
mha
# 04.03.2014 ob 07:32
Obramba, da ... smo tukaj že debatirali. To se vidi v njegovi igri, velikokrat zaostane in poskuša reševati z blokado od zadaj (kar mu sice kar uspeva). Ampak s Sharvikom v obrambi bosta boljši par.
friks
# 04.03.2014 ob 19:54
Rokec,

manj metov je zgleda v tabeli bolje (v smislu pretiranega razmetavanja). Res pa je, da ta podatek ni povsem pošten. Sploh npr. do igralca tipa Curry, ki je ob tolikih metih še vedno izredno učinkovit in natančen.
rokec
# 04.03.2014 ob 18:51
@GromHellscream
# 04.03.2014 ob 13:02


Verjetno je mišljeno tako: rdeče je nad povp., zeleno pa pod povp.?
Ker se mi ne zdi logično, da bi bilo manj metov obarvano zeleno, pa bilo nad povp., pa je manjše št. metov. Se motim? :) Drugače pa dobra tabela:)
aaarri
# 04.03.2014 ob 13:31
se strinjam, da so se najbolj izkazali pri dnevniku
nearistheend
# 04.03.2014 ob 13:27
jurica hvala!
po moje so najboljši intervju naredili pri dnevniku..... če sem vas prej hvalil MMC, se mi sedaj zdite bolj "šalabjzerji" kot ne.....
Bivši uporabnik
# 04.03.2014 ob 10:14
@filkos
Povej, ce se spomnis, da bi sploh kdorkoli v aba ligi dosegel 40 tock. Kaj sele v evroligi... James jih je pa danes dosegel 61. To je v Evropi nemogoce.


Drži, da je v Evropi drugačen način igre, a vendar vsaj del razloga tiči tudi v tem, da igralci kalibra Dragić in James ne igrajo v evroligi in zaradi tega takšne predstave ne moremo več videti. Včasih pa takšni igralci so igrali v Evroligi - gotovo se še spomniš Draženovih 62 proti Snaideru v Pokalu prvakov, pa 51 proti Limogesu v Evropski ligi itd.
zamudnik
# 04.03.2014 ob 10:02
Ste veliko v stiku z drugimi slovenskimi igralci?
....................
Sem, kolikor se le da. /.../
Z Udrihom sva se videla v New Yorku, ko smo igrali z njimi. Spremljam tudi njihove igre in vidim, da vsi dobro igrajo.


Mikado.
NightHawk
# 23.04.2014 ob 19:08


NightHawk
# 23.04.2014 ob 18:46
MP3CE
# 04.03.2014 ob 20:39
@Modzo: Podpis. Poleg tega naj bi imel rtvslo.si za te namene pripravljenega tudi lektorja. Tako da bi MarijaS lahko svojo kritiko usmerila tudi in predvsem na stanovskega kolega slavista ;)
dule5
# 04.03.2014 ob 14:55
Hvala vsem ki ste mi odgovorili:)
Kazalo