Nikola Radičević je pet let nosil dres Seville, potem pa je v zadnjih šestih letih zaigral kar za deset klubov. Foto: www.alesfevzer.com
Nikola Radičević je pet let nosil dres Seville, potem pa je v zadnjih šestih letih zaigral kar za deset klubov. Foto: www.alesfevzer.com

Mladi slovenski krilni košarkar se je poškodoval na začetku druge četrtine, ko je v prodoru blokiral Guillema Vivesa. Dodaten pregled je pokazal, da poškodba gležnja ni hujša, tako da naj bi 21-letni Novogoričan izpustil le sobotni obračun v Ligi ABA, v kateri v tretjem krogu regionalnega tekmovanja v Ljubljano prihaja Split. V petek je Ščuka že treniral, a po prilagojenem programu.

Le nekaj minut zatem je moral s parketa tudi Radičević, ki je imel težave z mečno mišico. 29-letni srbski organizator igre je ravno okreval po poškodbi roke, zdaj pa bo odsoten daljše obdobje. Predvidoma čez šest oz. osem tednov ga čaka nov pregled, tedaj pa bo tudi znanega več, kdaj bo nanj znova lahko računal Simone Pianigiani.

Radičević je k Cedeviti Olimpiji prišel kot zamenjava za Justusa Hollatza, ki bi moral biti prvi organizator igre, toda nemški reprezentant je vmes odšel v Anadolu Efes. Prvi 'play' je tako Justin Cobbs, Radičević pa je bil njegova menjava. Na položaju ena lahko igra tudi 36-letni Jaka Klobučar, ki pa je do zdaj dobil le malo priložnosti. Ob odsotnosti Radičevića je vlogo organizatorja igre prevzel tudi Sean Armand, ki je sicer v osnovi dvojka, je pa trenutno v zelo skromni strelski formi.

Zdravstvene težave imajo tudi pri Krki, ki jo čaka v soboto težko gostovanje v Podgorici pri Budućnosti. Manjka Isaiah Cousins, ki se je poškodoval tik pred nedeljskim dvobojem s Partizanom, zbolela pa sta Miha Cerkvenik in Niko Bačvić. Njun nastop je v Črni gori pod velikim vprašajem.


Liga ABA, 3. krog, petek ob 18.00:
ZADAR - MORNAR

Sobota ob 15.00:
CEDEVITA OLIMPIJA - SPLIT

Ob 17.00:
IGOKEA - SC DERBY

Ob 19.00:
BUDUCNOST - KRKA

Ob 21.00:
PARTIZAN - CIBONA

Nedelja ob 18.00:
BORAC - CRVENA ZVEZDA

Ponedeljek ob 20.00:
FMP - MEGA