Facundo Campazzo je bil junak četrte tekme finala. Foto: ABA league j.t.d./Emilija Jovanović
Facundo Campazzo je bil junak četrte tekme finala. Foto: ABA league j.t.d./Emilija Jovanović

Vsaka ekipa je dvakrat zmagala na svojem terenu, odločitev pa bo padla v Štark Areni v četrtek ob 20.00, kjer bo pred svojimi gledalci igral Partizan. Pred četrto tekmo je Liga ABA izrekla kazni zaradi incidenta na tretji, ko so navijači Zvezde ob prihodu na ogrevanje zasuli s predmeti gostujoče košarkarje. Finančno je bila kaznovana Zvezda, zaradi reakcije tudi dva Partizanova košarkarja, James Nunnally in Jam Madar, hkrati pa je bil del tribun ob parketu prazen. Četrto srečanje je sicer minilo bolj mirno, so pa vseeno tik pred koncem morali dvorano zapustiti nekateri privrženci rdeče-belih, ki so sedeli v prvih vrstah.

Varovanci Željka Obradovića so po spodbudnem začetku hitro popustili. V razgretem Pionirju se niso znašli proti agresivni Zvezdini obrambi in zlahka izgubljali številne žoge. Domači košarkarji so pobudo prevzeli z delnim izidom 12:0, ko je Partizan ujel priključek, pa jim je uspela še ena serija in na odmor so odšli z naskokom osmih točk. Na začetku drugega polčasa se je razigral Ognjen Dobrić, ki je blestel v naletu vrste Duška Ivanovića. Ta si je v tretji četrtini priigrala 17 točk naskoka, toda razliko je do zadnjih desetih minut Partizan zmanjšal na deset.

Zaostanek je počasi kopnel in dvakrat so se gostje priključili na –5. Štiri minute pred koncem je potem trojko dal Stefan Lazarević, ko sta ostali še dve pa Facundo Campazzo. Predtem je Kevin Punter hitro v protinapadu metal izza črte za –2, toda bil je nenatančen. V naslednjem napadu parnega valjka je Madar najprej zgrešil, potem je njegov drugi poskus blokiral Hassan Martin, ki pa si je za nešportno potezo tik zatem prislužil tehnično napako. Toda izraelski organizator igre je zgrešil prosti met. Zvezda je slabo izvedla avt, česar pa Partizan ni izkoristil. Punter in Madar se nista sporazumela in gostje so izgubili še 19. žogo.

Odličen je bil Campazzo, ki je izvrstno vodil Zvezdino igro, ob tem pa prispeval še 21 točk. Dobrić jih je dodal 14, Filip Petrušev pa deset. Tudi trije Partizanovi igralci so bili točkovno dvomestni. Dante Exum je ob 12 točkah v statistiko vpisal še deset skokov, po deset točk pa sta dala Punter in povratnik po poškodbi Aleksa Avramović.


Finale, četrta tekma:
CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 2:2
68:56 (20:13, 12:11, 17:15, 19:17)
Campazzo 21, Dobrić 14, Petrušev 10, Vildoza 8; Exum 12 in 10 skokov, Punter in Avramović po 10.

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage. Peta tekma bo v četrtek ob 20.00.