Košarkarji Krke lovijo četrti zaporedni naslov državnih prvakov. Foto: Aleš Fevžer
Košarkarji Krke lovijo četrti zaporedni naslov državnih prvakov. Foto: Aleš Fevžer

Dolenjci so v ponedeljek svoji dvorani prepričljivo premagali Union Olimpijo (81:68), v sredo pa so v napeti končnici sploh prvič v sezoni slavili v Ljubljani (79:77).

Tretjo tekmo finala lahko od 20.00 naprej spremljate na TV Slovenija 2, Valu 202 in MMC TV.

Potočnik: Vsaka tekma je zgodba zase
Trener Krke Gašper Potočnik kljub lepi prednosti še ne slavi šestega naslova Krke: "Dobro se zavedamo, da finale Lige Telemach po dveh tekmah še zdaleč ni odločen. Igramo na tri zmage in vsaka tekma je nova težka zgodba zase."

Vse misli pustiti ob strani
"Union Olimpija se zagotovo ne bo predala in bo naredila vse za zmago v Novem mestu. Na nas je, da tekmo začnemo maksimalno osredotočeni ter da vse druge misli in dejavnike pustimo ob strani. Prikazali bomo skušali to, kar smo na večjem delu obeh dosedanjih tekem finalnega niza in skušali še enkrat zmagati," je še dodal.

Alilović poudarja psihološki vidik
Tudi trener Olimpije Miro Alilović je prepričan, da še ni vsega konec: "Z igralci smo pogledali napake, ki se ponavljajo v naši igri. Vse drugo izhaja iz psihološkega vidika, torej ali igralci mislijo, da lahko igramo s Krko in jo premagamo ali ne. Jaz mislim, da ja. Večjo pozornost bomo morali nameniti tudi 'rokoborbi' v igri, mirneje izvajati proste mete v ključnih trenutkih ter v zadnji četrtini pokazati več koncentracije v napadu."
Finale, tretja tekma, danes ob 20.00:
KRKA - UNION OLIMPIJA - 2:0
V odebeljenem tisku je izid v zmagah, igrajo na tri zmage. Termina morebitnih preostalih tekem sta ponedeljek in sreda.