Dvomestno število točk v Laškem je pri Olimpiji dosegel le Željko Zagorac (10). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dvomestno število točk v Laškem je pri Olimpiji dosegel le Željko Zagorac (10). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sašo Filipovski
Sašo Filipovski igralcem očita apatičnost. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zlatorog si je z zmago močno povečal možnosti za polfinale. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič

Ljubljančani so apatični, to priznava tudi trener Sašo Filipovski, ki lahko s strahom pričakuje sobotni obračun z vodilnim Heliosom. Olimpija je v Laškem v 36. minuti vodila s 50:45, nato pa do konca ni dosegla več niti točke, dobila pa jih je 14.

Na zadnjih dveh gostovanjih povprečje 48,5 točke
Olimpija se muči v napadu, saj je na zadnjih dveh gostujočih tekmah v povprečju dosegla le 48,5 točke. A Filipovski svojim fantom očita tudi igro v obrambi: "Čestitke Laščanom za zasluženo zmago. V naši igri je preveč nervoze in nezbranosti, odstotek meta je bil zato slab. Ne glede na znova prejetih malo število točk, nas je v končnici zmage stala slaba obramba. Vsi imamo priložnost pokazati svoj pravi karakter na derbiju v naslednjem krogu, ko v goste prihaja Helios. V težkih trenutkih se vidi, kdo je pravi. Košarke nismo pozabili igrati, treba pa bo zbrati misli in pogum ter drugače braniti barve kluba, kot je bilo to danes. Bili smo povsem apatični."

Liga Telemach izenačena kot še nikoli
Novopečeni trener Zlatoroga Ervin Dragšič je bil vesel uspeha, ki ga po bledih predstavah Olimpije ne moremo označiti za povsem nepričakovanega. Ljubljančani so namreč padli tako nizko, da jim poleg Krke zdaj zlahka parirajo tudi Laščani, Domžalčani in Šoštanjčani. Tudi zato je letošnja Liga Telemach izenačena kot še nikoli. "Zmage nad Unionom Olimpijo, ko sem bil še igralec, so bile sladke in enako vrednost ima moja prva trenerska v Ligi Telemach. Po katastrofalni predstavi proti Krki smo se pobrali, v napadu odigrali nekoliko bolje in še bolj zavzeto v obrambo in nagrajeni smo bili z veliko zmago. Vseeno je jasno, da je boj za uvrstitev v polfinale še povsem odprt," je povedal Dragšič.

Evroliga tako rekoč že oddana Olimpiji
Ljubljančani imajo srečo, da so si z boljšimi rezultati v prvem delu sezone v točkovanju za slovensko mesto v Evroligi nabrali precejšnjo zalogo, ki bo bržkone zadostovala. Za uvrstitev v Evroligo 2012/13 jim namreč zadostuje že 3. mesto v državnem prvenstvu. Evroligaš ima tudi zagotovljeno mesto v Jadranski ligi, v kateri bosta naslednjo sezono nastopali dve slovenski moštvi.

Točkovanje za Evroligo, trenutno:
Union Olimpija – 25
Krka – 7
Zlatorog – 1
Geoplin Slovan – 1

Liga ABA:
Prvak: 40 točk
2. mesto: 35 točk
3. mesto: 30 točk
4. mesto: 25 točk
5. mesto: 20 točk
6. mesto: 15 točk
7. mesto: 10 točk
8. mesto: 5 točk

Liga Telemach:
Prvak: 35 točk
2. mesto: 27 točk
3. mesto: 19 točk
4. mesto: 9 točk

Pokal Spar:
Prvak: 5 točk
2. mesto: 3 točke
polfinalist: 1 točka

Evroliga:
Zaključni turnir: 20 točk
Končnica: 15 točk
TOP 16: 10 točk
Redni del: 5 točk

EuroCup:
Polfinale: 8 točk
Četrtfinale: 6 točk
Osmina finala: 4 točke
Redni del: 2 točki

EuroChallenge:
Polfinale: 4 točk
Četrtfinale: 3 točk
Osmina finala: 2 točke
Redni del: 1 točki