Helios je nazadnje v finalu igral leta 2009, medtem ko so bili Hopsi Polzela v finalu DP-ja  leta 1998. Foto: Aleš Fevžer
Helios je nazadnje v finalu igral leta 2009, medtem ko so bili Hopsi Polzela v finalu DP-ja leta 1998. Foto: Aleš Fevžer
Dragiša Drobnjak
Dragiša Drobnjak je z blokado v zadnjih trenutkih druge tekme preprečil izpad Olimpije v polfinalu DP-ja. Foto: Aleš Fevžer
Zlatorog Laško
Zlatorog Laško je še pred dvema sezonama igral v Jadranski ligi, trikrat je bil slovenski podprvak, leta 2004 pa so Laščani osvojili edino lovoriko - Pokal Slovenije. Foto: Aleš Fevžer

Ljubljančani in Novomeščani ostajajo favoriti, a sta nasprotnika enkrat že izkoristila priložnost in poskrbela, da spremljamo napeto in nepredvidljivo končnico državnega prvenstva v košarki.

Domžalčani so dobili prvo tekmo v Stožicah, na domači pa so imeli celo napad za zmago, a je kapetan Olimpije Dragiša Drobnjak z blokado preprečil senzacijo Heliosa. Polzeljani so prvo tekmo polfinala v Novem mestu izgubili za kar 43 točk, a nato doma na krilih veterana Gorana Jagodnika izsilila tretjo tekmo.

IZJAVE TRENERJEV PRED ODLOČILNO TEKMO

Aleksandar Džikić, trener Krke:
"Pred odločilno tekmo ni nobene velike filozofije, moramo jo dobiti, kot vemo in znamo. Sami smo se pripeljali v težko situacijo, zdaj se moramo sami spraviti iz nje. Motiv ne more biti vprašljiv, da znamo s Hopsi tudi dobro igrati, smo tudi že dokazali. Vsak igralec bo moral iztisniti iz sebe največ, in če jim bo to uspelo, se bomo veselili."

Jernej Kobale, trener Hopsov Polzele:
"Časa za regeneracijo praktično ni. Fantje so dokazali, da spadajo v družbo najboljših. Zavedamo se, da bo v Novem mestu težko presenetiti favorizirane gostitelje. Vendar v košarki favoriti ne zmagujejo vedno. Če se nam ponudi priložnost za zmago, jo bomo vsekakor izkoristili."

Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije:
"Pred zadnjo tekmo polfinala nimamo sreče s poškodbami. Igrali bomo brez Gailiusa in Salina, ki sta bila med sezono med pomembnejšimi igralci. Zaradi poškodb sta vprašljiva tudi Brodnik in Vladović. Verjamem, da bodo tisti igralci, ki bodo na voljo za igro, pristopili agresivno in samozavestno kot na naši zadnji tekmi v Domžalah. Napake s prve tekme v Stožicah ne smemo ponoviti. V obrambi moramo ustaviti njihove strelce in se v napadu bolj sprostiti. Naredili bomo vse v naši moči, da tekmo zmagamo in se uvrstimo v veliki finale Lige Telemach."

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal:
"Med tekmama ni veliko časa. Še vedno sem pod vtisom druge tekme, na kateri na koncu ni bilo vse korektno. Upam, da bodo razmere tokrat drugačne – regularne, ne da bo odrivanje in suvanje ostalo nekaznovano. Naj bo na televiziji košarka lepa za celo Slovenijo. Naj zmaga boljši, odločnejši in bolj osredotočen."

"Pivovarji" po novem samo še amaterji
(sporočilo za javnost v celoti)
Upravni odbor KK Zlatorog Laško je na včerajšnji seji ocenil sezono 2013/14 in sprejel naslednje ukrepe:
- KK Zlatorog Laško v sezoni 2013/14 ni izpolnil zastavljenih ciljev. Članska ekipa je na koncu še dosegla dokaj primeren rezultat, vendar ciljev ni izpolnila. Podobna ugotovitev velja tudi za mlajše selekcije.
- Finančno je klub deloval v zastavljenih okvirih. V zaostrenih razmerah zagotavljanja finančnih sredstev je sezono končal brez dolgov.
- Položaj v gospodarstvu je vodstvo kluba primoral, da tudi za naslednjo sezono zniža proračun. UO KK Zlatorog Laško je zato sprejel sklep, da se nekatera dela in zadolžitve v klubu ponovno vzpostavijo na amaterski ali volonterski ravni. Z 31. majem 2014 se tako zaključijo pogodbe ali sodelovanje z vsemi posamezniki, ki so prejemali kakršno koli plačilo (trenerji, direktor, sekretar, tehnični vodja, stiki z javnostjo …)
- KK Zlatorog Laško je za torek, 20. maja, razpisal redno in hkrati volilno skupščino. Novo vodstvo kluba bo pripravilo strategijo delovanja na vseh ravneh ter na osnovi zagotovljenih finančnih sredstev cilje ter kadrovsko zasedbo za sezono 2014/15.
- UO KK Zlatorog je tudi sprejel odločitev, da do imenovanja novega vodstva in administracije pisarno kluba vodi Aleš Antauer.
Predsednik KK Zlatorog Laško Miroslav Firm


DP (M) - LIGA TELEMACH


POLFINALE, tretji tekmi

Danes ob 19.00:
KRKA - HOPSI POLZELA - 1:1

Ob 20.00 (TVS 2/MMC):
UNION OLIMPIJA - HELIOS DOMŽALE - 1:1

V oddebeljenem tisku izidi v zmagah. Igrajo na dve zmagi.