Fotografijo Gorana Dragića med podpisom je franšiza objavila na uradnem profilu na Twitterju. Foto: Twitter/Miami Heat
Fotografijo Gorana Dragića med podpisom je franšiza objavila na uradnem profilu na Twitterju. Foto: Twitter/Miami Heat
Goran Dragić
V minuli sezoni je Dragić v povprečju dosegal 16,3 točke, 4,5 podaje in 3,5 skoka na tekmo. Njegovo povprečje se je po prihodu v Miami izboljšalo. Foto: Reuters

Težko pričakovani 9. julij, ko v Ligi NBA igralci lahko podpisujejo pogodbe s franšizami, je le napočil in Dragić je s Heati podpisal petletno pogodbo, ki mu bo nanesla vrtoglavih 90 milijonov dolarjev (81 milijonov evrov).

Predsednik Miamija, legendarni Pat Riley, ki je v svoji dolgi košarkarski karieri osvojil že osem šampionskih prstanov, je na začetku novinarske konference potrepljal Gorana in izrekel nekaj spodbudnih besed. "Res sem vesel, da sem tu. Bila je lahka odločitev. Ko so me februarja zamenjali, sem želel videti, kako deluje ta organizacija. Vsi so bili do mene zelo prijazni in odlično sem se znašel. Dobro se v Miamiju počuti tudi družina. Klub ima veliko naslovov in vedno je kandidat za najvišja mesta. Vedno sem želel biti v moštvu, ki kandidira za naslov," je dejal Dragić.

"Vzgojili so me, da denar ni vse"
Dragić je dodal, da je bilo pomembno, da so mu na Floridi lahko ponudili petletno pogodbo. Ameriške novinarje je obenem tudi zanimalo, kako da ni skušal dobiti maksimalnega zneska in se je zadovoljil tudi z nižjo ponudbo. "Vzgojili so me, da denar ni vse," je odgovoril 29-letni Ljubljančan in pristavil: "Še vedno imam izjemno pogodbo. Lahko bi dobil več, ampak glavno je, da sem zadovoljen. Vesel sem, da sem tu, in to mi največ pomeni. Želim biti srečen, ne pa, da se za nekoliko večji znesek na igrišču ne bi počutil dobro. To je bila prava odločitev."

"V treh mesecih, ko sem bil tu, sem videl, kakšna je ekipa in kaj mi organizacija lahko ponudi. Zmagovalno mentaliteto imata tako Riley kot tudi Spoelstra. To je pravo zame. Star sem 29 let in zdaj je čas, da nekaj osvojim. Vizija je jasna. Treba se bo boriti za najvišja mesta. Ekipa bo izvrstna in nasprotniki se nas bodo lahko bali. Treba je trdo delati, da se ustvari prava kemija. Vsak igralec mora imeti le en cilj, ki je vsem skupen, in to je naslov prvaka. Zadnja sezona je bila težka, saj so nas pestile poškodbe. V obdobju, ko sem bil tu, sem spoznal ekipo in zdaj lahko gradimo na tem ter upam, da bo šlo vse v pravo smer," je povedal kapetan slovenske reprezentance, ki je februarja v Miami iz Phoenixa prišel skupaj z bratom Zoranom.

Spoelstra: Takega igralca potrebuješ v NBA
Riley je opisal, kako hitro so se dogovorili. Problem je bil le, da je bil Goran v Sloveniji in so ga zbudili "sredi noči" in da mu je najprej želel ponuditi kavo. Po koncu pogovorov pa je Dragić šel nazaj spat. "Ko smo lani pripeljali Gorana, smo vedeli, da gre za tip igralca in osebo, ki jo želimo imeti v klubu. S hitrostjo, znanjem in vizijo za igro je pravi, da vodi našo ekipo, ko želimo znova naslov vrniti v Miami. Veseli nas, da je podpisal in da bo še leta nosil dres Heatov ter bo Miami njegov dom," je dejal Riley.

Ob predsedniku je bil na novinarski konferenci tudi trener Erik Spoelstra, ki je povedal: "Naj vas njegov videz ne preslepi (smeh). Je izjemno tekmovalen in borben košarkar. Takega igralca v tej ligi na tem položaju tudi potrebuješ. Te njegove kakovosti potrebuješ pri organizatorju igre. Je agresiven in ves čas napada. Tega se ne da priučiti."