LeBron James je na uvodni pripravljalni tekmi dosegel 7 točk. Foto: Reuters
LeBron James je na uvodni pripravljalni tekmi dosegel 7 točk. Foto: Reuters
Kyrie Irving
Kyrie Irving je imel prost večer. Foto: Reuters

Prvaki lige so vodili tudi za 31 točk, čeprav je imel Kyrie Irving prost večer in več počitka, potem ko je na olimpijskih igrah v Riu ameriški reprezentanci pomagal do zlate medalje.

"Igranje, zmaga v Ligi NBA, nato pa še igranje vse poletje v Braziliji in zlata olimpijska kolajna - vse to je na njegovem telesu pustilo določene posledice, še posebej v končnici, ko je igral 38, 39 minut na tekmo," je dejal trener Clevelanda Tyronn Lue in dodal, da bo imel zato Irving poseben program priprav.

James ob vrnitvi na parket zelo užival
James, ki je Cleveland v finalni seriji Lige NBA popeljal do zmage nad Golden State Warriorsi (3:4) in osvojil še tretjo lovoriko za najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP), je odigral 13 minut in v tem času na parketu dosegel sedem točk in zbral šest podaj. "Zelo sem se zabaval ob vrnitvi na parket," je dejal James, Kevin Love pa je prav tako v 13 minutah dodal osem točk in štiri skoke. James in Love sta bila edina igralca peterke, ki je lani odprla odločilno sedmo tekmo finala. Poleg Irvinga sta namreč v vrstah Clevelanda manjkala še Tristan Thompson, ki ima poškodovano stopalo, ter J. R. Smith, ki je ta čas prost igralec in še nima nove pogodbe.

Cleveland Cavaliers bodo obrambo naslova začeli 25. oktobra, ko bodo v domači dvorani na uvodni tekmi prvenstva gostili New York Knicks, katerih član je tudi nekdanji slovenski reprezentant Saša Vujačić.

Pripravljalna tekma, Cleveland:
CLEVELAND - ORLANDO
117:102 (31:21, 37:21, 29:27, 20:33)
McRae 20, Felder 14, Frye in Holmes po 12, Love 8, James, J. Jones in D. Jones po 7; Green 19, Hezonja 17, Fournier 14, Zimmerman ml. 9, Vučević 8.

LA CLIPPERS - TORONTO 104:98

PHOENIX - UTAH 99:104