Reprezentanca do 20 let ima na evropskem prvenstvu visoke cilje. Jasno je, da so varovanci Zmaga Sagadina med glavnimi kandidati za odličje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Reprezentanca do 20 let ima na evropskem prvenstvu visoke cilje. Jasno je, da so varovanci Zmaga Sagadina med glavnimi kandidati za odličje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Izbrana vrsta se bo zbrala v soboto na Rogli, ko bodo začeli 45-dnevne priprave za tekmovanje, ki bo potekalo v Domžalah, Kranjski Gori in Ljubljani. "Približno polovica klicanih igralcev je takih, ki jih dobro poznam, saj sem jih lahko videl prek naših tekem v Ligi Telemach in pri takih nisem imel dilem, nekaterih pa nisem imel možnosti spremljati, zato smo tudi naredili dodatne pregledne treninge. Na podlagi vsega tega sem naredil izbor 20 igralcev, ki bi lahko bil sicer krajši, a nekaterih še ne poznam dovolj dobro, tako da bi rad, da si v prvem delu priborijo mesto v nadaljevanju priprav. Teh 20 košarkarjev je najboljših, kar jih premore Slovenija v generacijah 1992 in 1993, le Andraža Kavaša ni na seznamu, saj je odpovedal sodelovanje zaradi poškodbe, kar je škoda, saj ima potencial, da postane vrhunski košarkar. Mislim, da imamo dovolj dobrih, izkušenih in ambicioznih fantov, ki se bodo od sobote borili za dvanajsterico, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu v Sloveniji. Usmerjali jih bomo v povezovanje v homogeno celoto in jih kar se da hitro naučili, da vse individualne cilje usmerijo v cilje reprezentance. Od sobote naprej bomo delali na telesni pripravi in pa tudi že na taktiki," je ob objavi seznama povedal selektor.

Seznam kandidatov
Branilci:
Aljaž Korošec (Helios Domžale), Miha Lapornik (Zlatorog), Klemen Prepelič (Helios Domžale), Matej Rojc (Krka), Luka Rupnik (Geoplin Slovan), Jan Špan (Maribor Messer), Matic Urbas (Parklji), Miha Vašl (Hopsi Polzela).
Krila: Jure Besedič (Helios Domžale), Jaka Brodnik (Zlatorog), Jan Demšar (LTH Castings Mercator), Marko Filipović (Parklji), Alen Hodžić (Parklji), Gezim Morina (Union Olimpija), Marko Pajić (Geoplin Slovan).
Centri: Žiga Dimec (Zlatorog), Žiga Fifolt (Krka), Urban Gorjanc (Helios Domžale), Alen Omić (Zlatorog), Bojan Radulović (Union Olimpija).