Zoran Dragić bo imel v obrambi ključno nalogo. Foto: Aleš Fevžer
Zoran Dragić bo imel v obrambi ključno nalogo. Foto: Aleš Fevžer
Slovenski navijači dres nadeli tudi psu
Slovenci pazljivo proti Dominikanski republiki

Dominikanci so v Barcelono prišli povsem neobremenjeni, kar se je videlo že na večernem treningu, ko so bili zelo sproščeni. Cilj so s prebojem v izločilne boje že dosegli. "Škoda bi bilo, da z eno tekmo uničimo vse, kar smo naredili dobrega. Naredili smo veliko dobrega. Prvenstvo še traja, nasproti pa imamo ekipo, ki še posebej take tekme igra dobro. Čakajo na posebne trenutke, recimo, da stečejo trojke. So temperamentni in imajo zelo dobro ekipo. Morali bomo odigrati vrhunsko tekmo, če želimo zmagati," je pred tekmo razmišljal Jure Zdovc.

Selektor računa tudi na glasno podporo s tribun, saj naj bi za izbrano vrsto v Sant Jordiju pesti stiskalo okoli 2.000 Slovencev: "Slišim, da bomo imeli veliko navijačev, kar bo zelo pomembna spodbuda. Bodo naš šesti igralec. Ta atmosfera bo zagotovo dvignila kakšnega igralca, ki morda zaradi poraza še ne bo pravi. Svetovno prvenstvo je vsaka štiri leta in ni vseeno, kako ga končaš. Navijači bodo dali piko na i. To je nekaj posebnega, še dodatno te dvigne, da pridejo v takem številu."

Slovenija ima več kakovostnih igralcev
Dominikansko republiko je dobro spoznal Zdovčev pomočnik Chris Thomas, ki ni bil z reprezentanco v Las Palmasu, ampak je v Bilbau spremljal tekme v skupini C: "Če bomo igrali svojo košarko, delali stvari, zaradi katerih nam je uspelo, imamo zelo dobre možnosti za zmago. Če ne igraš dobro, te lahko premagajo. Presenetili so z uvrstitvijo naprej in raste jim samozavest. Tako jih je treba hitro streti s kakšno serijo. Treba bo dobro začeti. Imamo na voljo več kakovostnih košarkarjev in bolje smo pokriti na vseh položajih. To v tem trenutku lahko ne odloča. Odloča, kaj so ti igralci sposobni narediti v določenem trenutku. Zorana čaka veliko dela, ko bo lovil Garcio. Mora se odpočiti in imeti dober zajtrk (smeh). Bomo pripravljeni in ne bo mu lahko."

Thomas je spregovoril še o najboljšem dominikanskem posamezniku Franciscu Garcii, okoli katerega je zgrajena ekipa, krilni košarkar Rocketsov pa v povprečju dosega več kot 20 točk na tekmo. Večino časa bo zanj zadolžen Zoran Dragić: "Proti takemu igralcu je treba igrati trdo in agresivno v obrambi. Dobro sem seznanjen s takimi košarkarji, saj že deset let igra v NBA. Igral je tudi na ameriški univerzi. Ne smeš mu pustiti prostora. Je visok in lahko meče prek nižjih igralcev. A z našimi atletskimi sposobnostmi in širšim izborom igralcev ga bomo omejili. Veselimo se izziva. V dveh letih, odkar sem tu, sem že ugotovil, da je Zoran vedno pripravljen na nove izzive. Vedno je pripravljen dokazati, da je pripravljen na korak naprej v karieri. Zdaj bo imel lepo priložnost."

Iz Barcelone

Slovenski navijači dres nadeli tudi psu
Slovenci pazljivo proti Dominikanski republiki