Košarka
Gašper Okorn
Gašper Okorn je bil po porazu proti Reyerju zelo jezen na svoje varovance, ki so slabo odigrali drugi polčas. Foto: www.alesfevzer.com
       Igralci morajo razumeti, kaj prinaša rezultat. Kaj ga je prineslo v Španiji, v Sremski Mitrovici, če tako obračamo, proti Primorski … Kaj ga je prineslo proti Venezii v prvem delu in kaj v Bandirmi v zadnjih 15 minutah. Vam povem, kaj se je tedaj spremenilo. Začeli so delati eden za drugega in – oprostite izrazu – pojedli so drek eden od drugega s tal. Ta Olimpija lahko funkcionira samo na ta način. Če oni tega nočejo razumeti, nas bo ta rak pokončal. Besen sem, ker sem prepričan, da bi to tekmo lahko dobili, ne glede na to ali so oni italijanski prvaki, ali kar koli, kar nas ne briga.       
 Gašper Okorn
Devin Oliver
Čeprav sta Američana Devin Oliver in Jordan Morgan najboljša posameznika Olimpije, pa tudi nista dovolj kakovostna, kot je poudaril Okorn, da bi sama odločala tekme. Tudi onadva se morata bolj podrediti ekipi. Foto: BoBo
Jordan Morgan
Morgan in Oliver, za katera v Stožicah ni prave menjave, sta bila najboljša Olimpijina igralca tudi na tekmi proti Reyerju, a tudi onadva sta v končnici tekme grešila in izgubila vsak po eno zelo pomembno žogo. Foto: BoBo
       Morda bi se polčas lahko končal s kakšno točko prednosti več, a mislim, da je bila podlaga za drugi del dobra. Težko je pričakovati, da bomo Venezio ob polčasu razbijali. Vendarle se igra 40 minut, a podlaga je bila prava. Imeli smo ravno pravo prednost, ki te ne uspava, ti pa nekaj prinaša, predvsem pa ti način igre daje samozavest. Tak agilen in agresiven način, tudi v obrambi smo na trenutke odigrali zelo dobro. Smo delali napake, a smo tudi prihajali do lahkih košev. Nismo imeli veliko izgubljenih žog in smo igrali timsko. Ne glede na to, kako so igrali, smo vse njihove načine v obrambi kaznovali. S prvim delom moramo biti zadovoljni, to je pa tudi vse. Venezii se je v drugem delu tudi popravil met za tri, a to je posledica te zgodbe.       
 Gašper Okorn
VIDEO
Zvesti navijači Petrola O...
VIDEO
Okorn besen po porazu v S...

Dodaj v

"Stare bolezni", ki jih imajo v Stožicah že celo sezono

Gašper Okorn besen po porazu proti Reyerju
8. november 2017 ob 10:32
Ljubljana - MMC RTV SLO

Za košarkarji Petrola Olimpije je dober mesec sezone, ki je, kot je v zadnjih letih že v navadi, tudi minil turbulentno in – kljub zagonu z novim vodstvom – s številnimi problemi ob natrpanem urniku.

Zmaji tako kot lani igrajo na treh frontah in do zdaj je bilo grenkih trenutkov več kot sladkih. Znova ni časa za temeljite analize, konkretne treninge in poprave napak na njih. Znova se skoraj z bolj kot s pripravo na nasprotnika ukvarjajo z logistiko, saj je urni praktično bolj zapolnjen kot v Ligi NBA. In tako bo še do novega koledarskega leta. Ko si tekme sledijo tudi na dva ne le na tri dni, hitro pride ob le manjšem padcu forme do negativnega niza. Olimpija je doživela nekaj tesnih porazov v Ligi ABA in Košarkarski ligi prvakov proti nasprotnikom, ki imajo zajetnejše vsote denarja na voljo pri sestavi moštev, tekma z Zlatorogom pa je potrdila, da, če pristop ni pravi, imajo Ljubljančani težave lahko tudi v državnem prvenstvu. V Ligi Nova KBM morajo sodelovati, čeprav se v prvem delu igra le za preboj v drugega in se točke ne prenašajo, tako da tekmovanje izgublja veljavo. Poplava tekem pa vpliva tudi že na tako ali tako skromen obisk, ki je posledica neprepričljivih izidov v zadnjih sezonah.

Dodatno težavo predstavlja poškodba prvega organizatorja igre Talorja Battla, ki je bil pripeljan kot glavni nosilec igre in je na uvodnih tekmah tudi potrdil svojo kakovost. Gašper Okorn je imel znova srečno roko pri izbiri tujcev. Devin Oliver se je dokazal že lani in je ostal v Stožicah, po nekoliko zadržanem začetku pa se je zdaj že prebudil in igra v slogu končnice lanske sezone, Jordan Morgan pa se je prav tako izkazal za pravo izbiro in je prvi strelec ter skakalec moštva. Ob Američanih je treba omeniti še četrtega tujca, Roka Badžima, ki veliko obeta in se je medtem že znašel na širšem spisku hrvaške reprezentance. Vendarle pa je bil Okorn pri sestavi moštva zaradi še vedno trajajoče sanacije kluba znova močno omejen. Čeprav je ekipa držaja kot lani, pa vseeno nima širokega izbora kakovostnih posameznikov, tudi omenjeni Američani pa niso tako kakovostni, da bi lahko sami reševali tekme.

Ko na parketu ni Morgana in Oliverja, ki v osnovi sploh ni krilni center, se to v igri močno pozna. Američana počivata minimalno, saj pod obročem ni dostojne menjave. Ko ju ni v igri, se pozna tudi v državnem prvenstvu. "Če je bila Venezia zrela, da bi si po +12 lahko nabrali višjo prednost, smo vseeno morali razmišljati o načinu, kako odigrati drugi deli. Predvsem, kako bo pod košema, da najdemo počitek za Morgana, predvsem zaradi načina naše obrambe. Pa tudi čas za nekaj počitka Oliverja," je po tekmi z Reyerjem (66:76) govoril Okorn. Ob tem se pozna poškodba Battla. Kot je Okorn dejal pred dnevi, si predstavljate, da bi lani dalj časa manjkal Brandon Jefferson? Posledice bi bile verjetno še hujše, pa je Battle bolj kompleten košarkar od lanskega motorja Olimpijine igre, ki je bil sicer izvrsten strelec.

Panika in reševanje na silo
Ko je Olimpija negativni niz prekinila z zmago v Madridu nad Estudiantesom, je odigrala kot prava ekipa. Le tako je lahko uspešna, kar je potrdila tudi dva dni kasneje proti letos zelo nevarni in za slovenske razmere močni, ambiciozni Primorski z zanesljivo zmago. Toda sledila sta dvoboja proti kakovostnejšim tekmecem, proti hrvaškemu in italijanskemu prvaku, Cedeviti in Reyerju iz Benetk. V Zagrebu je bila Olimpija brez možnosti, drugačna pa je bila slika v Stožicah, ko je v torek zvečer ekipa iz zmajevega gnezda začela zelo spodbudno. Odigrala je morda celo najboljšo četrtino v sezoni, ko je že v prvi desetih minutah povedla z dvomestno prednostjo. Toda po nekaj menjavah in nespametnih potezah posameznikov prednosti ni oplemenitila do odmora. Pustila je, da so se gostje približali in po zaslugi izkušenega in dovolj kakovostnega kadra so v drugem delu hitro prevzeli pobudo in povedli z varno razliko.

"S tem, kar smo pokazali v drugem polčasu, sem razočaran in razočaran sem nad celotno sliko, saj mislim, da smo bili dobro pripravljeni. Toda to je treba tudi izvesti. Sam začetek drugega dela je za sabo potegnil eno stvar za drugo. Začele so se te stare bolezni, ki jih imamo celo sezono. Ko so hitro izenačili in povedli, je zavladala panika. Tudi, ko vzamemo minuto odmora, ne reagiramo. Vedno ista zgodba – vse želimo reševati hitro in na silo. Mislimo, da bomo reševali ena na ena. S tem izgubljamo koncentracijo v napadu in kontrolo v obrambi. Delati se začnejo napake in posledice so jasne. Včasih statistika ne pove veliko, a drugačno je število izgubljenih žog, drugačno je število podaj … Da ne omenjam, da smo v domači dvorani zgrešili serijo prostih metov. Če bi jih zadeli tudi v prvem polčasu, bi bila ta razlika višja. V drugem pa smo temu dodali še 'zicerje', ki niso hoteli v koše. Preprosto, če hočeš tekmo dobiti, je to treba dati," je ob tem povedal trener zmajev.

"Po eni strani pa se je treba vprašati, če imamo tako kakovost, da se dajemo s takimi ekipami. Venezia ima to kakovost, da samo čaka priložnost. Čaka jo in čaka, da jo vzame. Ali jo mi imamo? Ne vem. Ali sem pošten do Špana, ko od njega zahtevam veliko? Ja sem, tako hočem. Se Špan, Kastrati in ostali trudijo? Ja se. Morda ne morejo? Dajmo se še to vprašati. Ampak mi ne bomo jokali. Lahko bi zlivali gnojnico po ekipi, pa je ne bom. Stojim za temi fanti in vem, zakaj so pri Olimpiji. Ne iščemo alibijev. Oni so tu, da igrajo košarko in morajo se boriti. Borili smo se, a jezen sem zaradi tega drugega polčasa. To je rak te Olimpije. Samo za sekundo se zgrne korak nazaj, pa se že začne razpad. Kot rak. Samo igralci lahko to ozdravijo. Jaz se lahko na glavo postavim," je dodal ljubljanski strokovnjak.

"Samo statistika ne prodaja več igralcev"
Že kar nekajkrat se je zgodba na letošnjih tekmah ponovila. Sicer v drugem scenariju, a padci v igri, ko je ljubljanska ekipa na parketu videti brez repa in glave, so si bili podobni. Preprosto ima Okorn, ki je sicer lani, ko je bila ekipa sestavljena ekspresno hitro in s še bolj omejenimi finančnimi sredstvi, preživel podobno kalvarijo v prvi polovici sezone, na voljo premalo dovolj dobrih košarkarjev, ki bi na tem nivoju lahko poskrbeli, da bi Olimpija dosegala boljše rezultate. "Lahko vse skupaj razložim. Bom tako karikiral, A jaz si pa ne želim Žige Dimca, slovenskega reprezentanta s slovenskim potnim listom, na poziciji pet? Mislite, da si ga naš direktor ne želi? Si ga. Moramo še enkrat razčistiti. Toliko imamo in to je prioriteta. Tu se zgodba konča. Če mi vsi hočemo čez eno leto gledati zdravo Olimpijo, ki bo imela za ekipo na voljo nekoliko več in bo šla lahko na trg in bo izbirala, bo treba potrpeti. Še enkrat, ne da se za 2.000 pripeljati ne vem kaj. Pripelje se, kar se lahko, in s tem delaš ter se trudiš. To so dejstva. Vem, da bi si marsikdo želel drugače, a tako je in je treba iti skozi to, če kdo razume ali ne. Hkrati pa je treba delati rezultat. Vsaj delnega. Tudi lani je bila ista situacija, še težja v bistvu. A to ni noben alibi," je vehementno v svojem slogu razlagal Okorn.

"Treba je iti čez to, z mano ali s kom drugim, a treba je iti. Mi pravijo, da Dimec igra v Krki … Kot da ne vem. Pa da je boljša ta štirica kot naša, ki prihaja s klopi. A res? Fino. MZT na primer kupi igralca kakor koli, mi pa bomo morali preživeti. Mislite, da ne štejem vsakega dne, da se vrne Battle in bomo imeli igralca več. Pa to ni nobeno jokanje. Tudi Venezia bi lahko proti tej ekipi padla, kakor koli obračamo. Pika. Bomo morali pa samo začeti razmišljati in razumeti, kaj nam lahko prinese rezultat. Nimamo te kakovosti, da bi sami reševali tekme. Ne Devin Oliver, ne Jordan Morgan in ne kdo drug. Nimamo tega, da bo nekdo na tej ravni sam zgodbo peljal. In če tega ne mislijo razumeti, bodo težave. Potem bodo samo zadovoljni, ko bodo gledali statistiko, a že dolgo so minili časi, ko je košarkarje prodajala samo statistika," je še svojim varovancem podal jasno sporočilo.

Ambicije novega vodstva segajo (če že ne letos, pa v nekaj letih) visoko. Čeprav novi predsednik Tomaž Berločnik in direktor Roman Lisac poudarjata, da je glavni cilj sanacija dolga, ima klub jasno tudi rezultatske cilje. Ob tako natrpanem urniku in s takim kadrom so ob konkurenci, ki je kakovostna, dosegljivi le ob popolnem scenariju.

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
lopez
# 08.11.2017 ob 11:54
Za trenutno Olimpijo je tudi ta FIBA liga prvakov dovolj težko tekmovanje. Škoda ker ne prinaša večje finančne koristi, npr. denarne nagrade za vsako zmago. Zgoščen ritem je seveda škodljiv tudi zaradi tega, ker je razmerje med treningom/pripravo na tekmo in igranjem neustrezno za mlade igralce. Okorn ima veliko možnosti, da da mlade igralce v igro na tekmah, ima pa malo možnosti, da njihove napake odpravlja na treningu. Samo za primerjavo, Gašper Potočnik vodi madžarski Kormend , ki igra poleg državnega prvenstva madžarske še nižjerangirani FIBA pokal.Sicer so se prijavili tudi v Alpe Adria pokal, a dvomim, da bodo tam sploh zaigrali. V ekipi ima kar nekaj mladih madžarskih igralcev, ki so blizu po starosti Žigi Jurčku in jih je dal že igrati tako v FEC kot tudi v DPM. Hkrati lahko v obeh tekmovanjih tudi naskakuje rezultat in klima v ekipi je temu primerno odlična, dvorana je na razprodana (tekme se da spremljati tudi na youtube na kanalu FIBA). Olimpija pa je v svoji situaciji obsojena na dileme, kje pustiti srce na parketu, da bodo ljudje to podprli in prišli v večjem številu na tekme.

Ob tej priliki bi povedal samo to, da se zahvaljujem g. Mertensu, bivšemu šefu Heliosa, za njegov prispevek slovenski košarki, da pa nikoli več ne želim podobnega človeka, da bi vplival na smernice v slovenski košarki.
zoga123
# 08.11.2017 ob 12:16
Davison,

to z Rtv jem in posledično tudi Kzs jem je že grotekstno . Članki o Olimpiji , vsaki blesavi stvari v Nba-ju , nobenega medijskega pokrivanja domačih klubov. Razen Olimpije.
In potem naj se najdejo ljudje ki bodo vlagali v košarko , delali reprezantante .Za koga le.

Medtem ko ima nogomet tudi 2 ligo po tv ju, smo evropski prvaki in totalno ignoranco ter nesposobnost pri odgovornih ljudeh. Tudi na Rtv ju.
2px_orbitala
# 08.11.2017 ob 13:01
Nekateri se pa razburjajo, zakaj na tekmah ni navijačev. Kako naj se navijač ljubljanske Olimpije poistoveti s klubom in igralci, če se le te ves čas menjajo? Šport je dosegel novo dimenzijo. Ko celo obubožan klub postane umeten. Sramota, kam je zaplul profesionalni šport.
davison20
# 08.11.2017 ob 12:03
Zopet se moramo zahvaliti JAVNI televiziji, ki nas bombardira s članki o faliranem ljubljanskem klubu, o ostalih pa ne poroča, niti o kraji v 2. balkanski ligi. Mogoče bodo napisali kaj po povezavi: http://www.kosarka.si/foto-je-bila-krka-oskodovana-proti-dynamicu/
CoreySteel
# 08.11.2017 ob 13:03
Če bi bil kak novinar na tekmah slovenske lige, bi se lahko vsaj na lastne oči prepričal, kako zanič letos sodijo sodniki.
davison20
# 08.11.2017 ob 13:17
borchica, če bi prebral vse, bi vedel o čemu se gre. 14 sek pred koncem je bil dosojen out Dynamiku, čeprav je bila žoga Krkina in ob tem so Beograjčani povedli - takrat je bil zahtevan prvič pregled posnetka in so sodniki to zavrnili. Vsi so videli, da je žoga Krkina, po TV je bilo, vendar ni bilo haska. V tem primeru bi Krka vodila in imela 14 sek pred koncem žogo.
beli zajec
# 08.11.2017 ob 12:53
A mogoce kdo ve kdaj se vrne barbaric
piresica
# 08.11.2017 ob 12:33
Nisem naklonjen Okornu . Želel bi da ga vodstvo Olimpije zamenja . Toda priznam , da za veliko težav pri Olimpiji je trener brez moči . Veliko boljši trener ne bi mogel v s to ekipo narediti dosti več. Radulovič in Bubnič sta dosti preslaba za ta rang tekmovanja . Centerska linija pri zamenjavi takoj razpade , ko se zamenjata ameriška igralca . Poškodovana sta dva organizatorja igre . Badžim je še premlad in neizkušen in dela preveč napak . Tako , da klub ostane samo z enim povprečnim organizatorjem . Horvat je letos v slabši formi kot je bil v minuli sezoni . Od Lorbka sem dosti več pričakoval . Če to vse seštejete je stanje takšno kakršno je . Edino v obrambi imam občutek , da je še nekaj rezerve . Če bo vodstvo želelo boljših rezultatov bodo morali na poziciji 4 in 5 pridobiti močnejše igralce in da se Battl vrne . Tudi samo zamenjava trenerja ne bi bila rešitev. V mednarodnih ligah imajo vse ekipe vsa igralna mesta dobro pokrita . Zato čudes v igre Olimpije ni za pričakovat. Čujem , da se bodo ekipe v ABA ligi ojačale . Če Olimpija ne bo ničesar ukrenila bo zasedla zadnje mesto in s tem izpadla iz prve lige kot lani Krka . Izgubila bo še tisto peščico navijačev , ki jih sedaj ima . Zanima me , kaj bo ukrenila uprava . Uprava je pripeljala Lisca . Sprašujem se čemu , če ni denarja . Bolje bi bilo pripeljati še nekega dobrega centra in bi bila slika moštva dosti boljša . Pa naj razume kdo upravo , če jo lahko .
davison20
# 08.11.2017 ob 13:19
Pa tudi 1. liga, če imamo združenje prvoligašev, bi bil skrajni čas, da se postavijo nasproti zvezi in začnejo sami voditi tekmovanje.
Bivši uporabnik
# 08.11.2017 ob 17:25
Bo treba začeti igrati za ekipo in ne za osebno statistiko, s katero se posamezniki hočejo bolje prodati za naslednjo sezono.
levak
# 08.11.2017 ob 16:55
"Stare bolezni", ki jih imajo v Stožicah že celo sezono
---
Traja že mnogo let. Reče se ji puf in sedaj samo životarijo.
davison20
# 08.11.2017 ob 14:48
bojfab, kako lahko Slovenska košarka.si in kosarka,si spremljata in pišeta klubske prispevkee, eni celo v večini kategorij, nacionalka pa ne more? Problem je v tem, ker se primadonam nacionalke ne ljubi, ker v osnovi tudi če je neprivlačna stran KZS, so rezultati objavljeni. Imamo 3 (tri) slovenske klube v 2. regionalni ligi, pa v uni alpe adria jih je tudi nekaj. To je pa nacionalna televizija. Saj ni čudno, da jim vse športe in prenose poberejo drugi. Jaz bi tistih 70000 € za Pirc Musarjevo vzel tistim, ki so to zakuhali.
zoga123
# 08.11.2017 ob 12:43
1 liga bi se morala osamosvojiti ter delovati za sebe. Dogovarjati s sodniki, pravila tekmovanja , medijske pravice itd...
to kar je sedaj je nesmiselno, prav tako igranje Olimpije v 3 tekmovanjih . Ok če bi bila pravila za vse enaka , a niso (Srbija, Črna Gora , Makedonija). S tem je slo košarka na splošno že v osnovi oškodovana in ne more dosegati optimalnih mednarodnih uspehov.
mmc22
# 08.11.2017 ob 22:24
Da sta Rogaška in Sixt Primorska zmagali v Aba ligi pa ni omembe vredno ali kaj?
davison20
# 08.11.2017 ob 18:15
bojfab. obstaja velika razlika, RTV Slovenija plačujemo vsi in je nacionalni medij, tista dva portala pa sta kakršna sta, za uporabnike zastonj. O temu je govora, če nekdo omenja Zicer - je oddaja privatne TV ne nacionalne, lahko predvajajo kar želijo, ker so odvisni od gledanosti. RTV SLOVENIJA je pa državna televizija z OBVEZNO naročnino. v temu je problem
zigadr
# 08.11.2017 ob 16:45
Stara bolezen ki traja desetletje....
dragonmiami
# 08.11.2017 ob 12:19
Dober članek....se strinjam z Okornom...malo para malo muzike...V Evropi lahko samo nabiramo izkušnje in sem pa tja kako zmagamo...treba je sanirati dolg in potem delati z dobrim milijonom proračuna....pa bo na vsaki poziciji vse dvakrat pokrito...
Bootsy
# 08.11.2017 ob 17:51
Ja pa dober no, spet jamranje..... Sej ste dobil Petrol velikega rešitelja....

Kaj a drugi klubi o katerih se ne piše članke tako pogosto kot o Olimpiji pa nimajo takih težav?

Gledaš oddajo Zicer polovico oddaje samo o Olimpiji, o drugih kod ta jih ni, kot da drugi naši klubi v drugih ligah ne igrajo. Evropski prvaki pa taki, k TV hiše ne dajo nič na prepoznavnost košarke v Sloveniji ampak nas filajo samo z težavami Olimpije.

Počas je že vsaka zmaga Olimpije pri nas pravi praznik.
nomenestomen
# 08.11.2017 ob 14:55
spletna stran KZS je iz leta 2011
bojfab
# 08.11.2017 ob 14:21
Kaj pa naredijo klubi za svoj PR? Verjetno nekdo iz POL bombardira medije s novicami. A delajo to tudi drugi klubi? Jim RTV zavrača prispevke, Povprašajte lokalne novinarje kako je s tem.

Samo poglejte spletno stran KZS. Popolnoma neprivlačna, čeprav tehnično vrhunska. Na tisto malo statistike iz mladinskih lig je potrebno čakati 2-3 dni. Klubske spletne strani ... jako amaterske. Najslabše ažurirana je pa od POL. Čeprav jim mlajše selekcije igrajo dobro, niso od lanske sezone spremenii nič. Zadnjo novico pod "Olimpija jutri" imajo od 3.9.2017.

Mimogrede: letos Olimpija ni povabljena na mladinski turnir Adidas Next Generation.
Zlobni genij
# 08.11.2017 ob 13:51
Pa s kod ste se eni vzeli? Ne morem verjeti, da se dan danes ljudje razmisljajo v tej smeri, da profesionalni kosarkarji igrajo za sendvic in sok, pa ponekod sponzorski avto, in se prav nic ne ozirajo na renome njihovega klubskega trenerja. :)
nutcracker
# 08.11.2017 ob 13:41
Evo, le skopiral sem zadnjih deset naslovov v rubriki "Sorodne novice" in izbrisal tri:

Sorodne novice:
7. november 2017: Okorn po porazu: Razjezil sem se na vse, ki so stisnili rep med noge
7. november 2017: Venezia v Stožicah prevelik zalogaj za Olimpijo
4. november 2017: Cedevita pometla s Petrolom Olimpijo v Zagrebu
29. oktober 2017: Neuspešen teden za Petrol Olimpijo
27. oktober 2017: Polutak in Lapornik pokopala zmaje v Treh lilijah
25. oktober 2017: Olimpija v Stožicah do tretjega poraza v Ligi prvakov
21. oktober 2017: Vranješ s trojko v zadnji sekundi porazil Olimpijo v Tivoliju
outsid3
# 08.11.2017 ob 12:21
Mogoče pa je le čas, da se Okornu zahvali za vse in dovoli komu drugemu.
veza
# 09.11.2017 ob 00:42
Le kdo ščiti tega Okorna, če ne zna prepričat igralcev, kako morajo igrati, naj gre in prepusti mesto tistemu, ki to zna!
bojfab
# 08.11.2017 ob 20:06
Aha ... po teji logiki falijo na RTV mnoge, premnoge vsebine ... naj bo kakorkoli ... prvo naj košarkarski delavci sami poskrbijo za PR. Skrbijo? Ne skrbijo!
din-diin
# 08.11.2017 ob 18:34
Kaj, a Olimpijo se kar minus tepe? Al kje so izgovori?
mha
# 08.11.2017 ob 15:58
quasinormal,

sfalil si članek ... mogoče celo institucijo.
oslič
# 08.11.2017 ob 13:31
igralci stisnili rep med noge, kolikor denarja, toliko muzike.... v vseh izjavah so krivi igralci, (ki si jih je sam izbral), ki očitno po njegovih besedah nimajo pojma ali pa jajc..... zanimivo, da je tako vrhunski strateg še bedno v olimpiji, glede na to, da ima sam veliko jajc in ni nikoli kriv za nič....
davison20
# 08.11.2017 ob 13:29
Drugače pa samo zate borchica:

https://twitter.com/v0jn0v1c/status/9280
00666420875266
borchica
# 08.11.2017 ob 13:12
davison20
niti o kraji v 2. balkanski ligi.


Izmet je bil pred piskom. Kaj cviliš?
davison20
# 08.11.2017 ob 12:30
Pa še ena cvetka KZS:

http://www.kosarka.si/nov-upavicen-dopis-zdruzenja-ali-kako-sta-erjavec-in-nesterovic-razjezila-klube/
bojfab
# 08.11.2017 ob 17:50
Dva kao specializirana portala ... kosarka.si ne pove nic, absolutno nic novega, Doseg je 10 telefonskih stevilk, ki jih ima spravljenih en (1) novinar. Stvari, ki me zanimajo zvem prej v drugih medijih. Slovenska-košarka.si je nekaj podobneg s tem da je vecina prispevkov copy/paste kzs.si ... razen rekreacijskih lig. Je bila pa do prejšnje sezone zanimiva, ker so se iz komentarjev izvedele tudi kvante ... t.j. nepreverjene govorice. Malo poglejte. koliko sta zanimiva za oglaševanje.

Kaj pa če ljubitelje košarke zanimata samo reprezentanca in POL? Po številu komentarjev sodeč je trditev pravilna ... po obisku tekem I. SKL še bolj. V prejšnji sezoni je v regularnem delu gledalo Olimpijo na gostovanjih pov. 473 gledalcev, drugega najbolj zanimivega Tajfun (?) pa že 365.
Breathe
# 08.11.2017 ob 16:33
Ah, dajte no. Vodili ste zato, ker Benečanom ni šlo nič v koš.
Takoj, ko so malo naravnali roke, je bila vidna razlika v kvaliteti.
Škoda, ker nimate več direktorja, kot je bil Mudendorfer, bi vam pobral še tisto kar še imate, pa bi zaprli štacuno in ne bi več delali sramote imenu ekipe, ki je v Hali Tivoli premagovala velikane evropske košarke...
quasinormal
# 08.11.2017 ob 15:41
Jaz (ki razumem in poznam kako se v tujini vodijo klubi in podjetja) pa ti povem, da ste raja tisti, ki tem političnim nameščencem na čelu Olimpije pravite UPRAVA, čeprav gre za čisti režimski interesni lobi brez kakršnegakoli znanja o upravljanju športnega kluba, kaj šele športu samem.

Državna slovenska podjetja pač so kar so - z redkimi izjemami finančna luknja brez dna s končno destinacijo v žepih rdečih tranzicijskih tajkunov v tej naši ugrabljeni državi. Potrebujete dokaze? Primerjajte nivo Olimpije v primerjavi z ostalimi evropskimi klubi PREDNO se je vanj začela aktivneje vtikati Šerifova PS klika in nivo na katerem smo zdaj, ko nas v balkanski ligi šola praktično vsak tretjerazredni klub iz mesta, ki ga sponzorji niti na google mapsu ne najdejo. Ali še bolje: primerjajte nivo slovenske reprezentančne košarke (ki je povečini plod odličnega razvoja talentov s strani tujine - kjer politična-državna podjetja NE obvladujejo klubov) in nivo slovenske klubske scene, kjer razvoj kroji rdeča politika. Takšne razlike ne boste našli na vsem svetu in le dokazuje kakšen negativen unikum smo - predvsem po zaslugi nekaterih "navijačev", ki vam po vseh letih tudi to ni asno in še kar naprej poslušate 10 let trajajoče mantre o "sanaciji dolga kluba". Včasih so se lahko iz nas delali norca NBA klubi, potem evropski, potem evropski drugoligaši, zdaj pa že klubi iz balkanskih polvasic.
borchica
# 08.11.2017 ob 15:09
piresica
Pa naj razume kdo upravo , če jo lahko .


Jaz razumem upravo. In vsak, ki je kdajkoli vodil podjetje tudi. Tu na forumu bi imeli vsi kruha in iger, pa nimajo pojma o upravljanju firme. Temu se reče po balkansko raja.
RAZOČARAN
# 08.11.2017 ob 11:28
Ob Američanih je treba omeniti še četrtega tujca, Roka Badžima, ki veliko obeta in se je medtem že znašel na širšem spisku hrvaške reprezentance.

Z Badžimom ne bo nič, kot ni bilo nič z Marinelijem. Bi pa bila zares zanimiva statistika posameznika, koliko žog je izgubil s slabimi podajami, dvojnim vodenjem, zgrešenim zicerjem, koraki itd.
Jadranska liga
Evropski pokali v košarki
link
Mrk zmajev v zadnji četrtini, upanja za Evropo ni več
35
30. januar 2018 ob 23:11 Košarkarji Petrola Olimpije so na zadnji domači tekmi v Fibini Ligi prvakov, odigrali so jo v Tivoliju, morali priznati premoč grškemu AEK-u (71:80).
Več novic ...
Kazalo