Udrih letos za Knicke povprečno igra 19,9 minute na tekmo in ob tem dosega 5,9 točke in prispeva 3,7 podaje. V devetletni karieri njegovo povprečje na tekmo znaša 9 točke in 3,6 podaje. Foto: Reuters
Udrih letos za Knicke povprečno igra 19,9 minute na tekmo in ob tem dosega 5,9 točke in prispeva 3,7 podaje. V devetletni karieri njegovo povprečje na tekmo znaša 9 točke in 3,6 podaje. Foto: Reuters

31-letni veteran najmočnejše košarkarske lige na svetu si je v minulih dneh zaželel menjave v drug klub, kjer bi se lahko potegoval za večjo minutažo, po virih iz kluba poroča ESPN New York. Na ponedeljkovi matineji ob prazniku Martina Luthra Kinga je Udrih ob visokem porazu Knicksov na mestnem derbiju z Brooklynom (80:103) igral vsega štiri minute tako imenovanega "garbage time".

Kot tretji "play" dobil le drobtinice
Lani poleti je Beno Udrih podpisal enoletno pogodbo s Kratkohlačniki, po kateri je dobil minimalno veteransko plačo, ki znaša 1,27 milijona dolarjev (bruto). Savinjčan, ki v NBA-ju igra že devet sezone, je računal, da bo del rotacije organizatorjev igre in bo menjal Raymonda Feltona in Pabla Prigionija. Ob njunih poškodba je Slovenec res igral več, a bil ob tem večkrat izpostavljen zaradi slabe obrambe, po vrnitvi Američana in Argentinca pa so za Udriha ostale le drobtinice.

Ob porazih s prstom kazali nanj
A prah je redno dvigal tudi sam Udrih s svojimi izjavami. Tako se je že po prvih tednih sezone vprašal, zakaj so ga sploh podpisali, če ne nameravajo igrati z njim. Ob božiču pa se je spotaknil tudi ob kritike zaradi njegove obrambe. "Lahko je s prstom pokazati na nekoga, ko moštvo izgubi. Toda na koncu pridemo do tega, da smo moštvo, ki tudi izgubi skupaj."

Udrih sicer ni imenoval kritikov, a se je dalo razumeti, da to leti na trenerja Mika Woodsona, ki slovenskega organizatorja igre še posebej izpostavil kot grešnega kozla ob porazu s 101:102 v zadnjih sekundah proti Washingtonu 16. decembra lani, ko je ravno Udriha za zmagoviti koš Wizardsov preigral Bradley Beal.

Zaključek tekme New York - Washington