Dvorana Stožice bi bila seveda osrednje prizorišče prvenstva, za katerega po odstopu Italije kandidira le še Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dvorana Stožice bi bila seveda osrednje prizorišče prvenstva, za katerega po odstopu Italije kandidira le še Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Pahor je v pogovoru s predsednikom Košarkarske zveze Slovenije Romanom Volčičem, generalnim sekretarjem Iztokom Remsom, direktorjem reprezentanc Matejem Avanzom in svetovalcem pri projektu Andrejem Baumanom kljub zagotovilom organizatorjev o ugodnih finančnih učinkih prvenstva izrazil skrb pred sprejetjem takšne odločitve, saj si vlada na vse načine prizadeva, da bi varčevala pri nenujnih finančnih izdatkih, so sporočili iz kabineta slovenskega premierja.

V ponedeljek sestanek v Münchnu
KZS od države pričakuje pomoč pri plačilu pristojbine v višini 8 milijonov evrov. O njeni višini oziroma njenem morebitnem znižanju se bo delegacija KZS-ja v ponedeljek v Münchnu pogovarjala še z generalnim sekretarjem FIBA Europe Narom Zanolinom. Za potrebne investicije v manjkajoče objekte bodo poskrbele krajevne skupnosti, pri čemer zaradi spremenjenih gospodarskih razmer Slovenija od Mednarodne košarkarske zveze pričakuje tudi razumevanje glede kapacitet teh objektov.

Pahor se bo s predstavniki KZS-ja vnovič srečal v torek, ko mu bodo ti predstavili tudi končno pobudo vladi za sodelovanje pri organizaciji EP-ja. V petek so ga seznanili s finančno konstrukcijo projekta oziroma predvidenimi prihodki in stroški. Organizacija tekmovanja naj bi Sloveniji po ocenah KZS-ja prinesla najmanj 30 milijonov evrov prihodkov.