Tim Gajser. Foto: www.alesfevzer.com
Tim Gajser. Foto: www.alesfevzer.com

Prireditelji in vodstvo tekmovanja za SP v motokrosu so danes sporočili, da z obžalovanjem prestavljajo uvod sezone, saj ne morejo ustrezno pripraviti proge.

V sodelovanju z lokalnimi oblastmi so se odločili, da bodo tudi zaradi napovedanega nadaljevanja slabega vremena morali tekmovanje odpovedati. Prestavili so ga na naslednji teden, saj je varnost tekmovalcev in vseh udeležencev na prvem mestu, so sporočili na uradni spletni strani tekmovanja.

  SPORED SEZONE 2022                   
 27. 2.: VN Velike Britanije           
  6. 3.: VN Lombardije (Mantova)       
 20. 3.: VN Patagonije (Argentina)     
  3. 4.: VN Portugalske                
 10. 4.: VN Trentina (Pietramurata)    
 24. 4.: VN Latvije                    
  1. 5.: VN Rusije                     
 15. 5.: VN Sardinije                  
 29. 5.: VN Španije                    
  5. 6.. VN Francije                   
 12. 6.: VN Nemčije                    
 26. 6.: VN Indonezije                 
  3. 7.: VN Džakarte (Indonezija)      
 17. 7.: VN Češke                      
 24. 7.: VN Flandrije                  
  7. 8.: VN Švedske                    
 14. 8.: VN Finske                     
 21. 8.: VN Charente-Maritime (FRA)    
  4. 9.: VN Turčije                    

Vsa prizorišča in območja za gledalce so začasno zaprli, spet jih bodo odprli naslednji teden pred zdaj novim začetkom sezone 2022. Za navijače, ki so si želeli ogledati najboljše motokrosiste na svetu v živo, pa so sporočili dobro novico, da bodo vse vstopnice veljale tudi naslednji teden. Obenem so se vsem udeležencem dogajanja zahvalili za razumevanje zaradi teh izrednih dogodkov.

V tej sezoni bosta na najvišji ravni tekmovanja, tako kot v nekaj zadnjih, nastopala dva slovenska tekmovalca: v elitnem razredu MXGP bo skušal nekdanji svetovni prvak Tim Gajser še izboljšati lansko končno tretje mesto v SP-ju, v razredu MX2 pa bo, letos z lastno ekipo, tekmoval tudi Jan Pancar.

Teden dni dodatnega premora najverjetneje ne ustreza najboljšemu slovenskemu dirkaču Gajserju, za katerega je britansko prizorišče eno najbolj priljubljenih.

"Vedno z veseljem pridem v Matterley, saj je to zame ena najljubših prog v sezoni. Lani sem bil tu odličen, proga mi res ustreza. Všeč mi je tudi, da se vračamo k staremu formatu sobotnih kvalifikacij in nedeljske dirke. Zelo zadovoljen sem s svojo novo Hondo CRF450R, pozimi smo trdo delali in komaj čakam, da se poženemo po progi," je za spletno stran svoje ekipe Honda napovedal Gajser, še preden so dirkači zvedeli za prestavitev.

Sezona se bo sicer tudi ob prisilnem zamiku predvidoma začela brez svetovnega prvaka v razredu MXGP Jeffreyja Herlingsa. Nizozemec se je poškodoval med pripravami na novo sezono, njegova ekipa KTM je sporočila, da sicer dobro okreva, vendar ga zanesljivo ne bo vsaj na prvi dirki.