Stephane Peterhansel je prevzel vodstvo med avtomobilisti. Foto: Reuters
Stephane Peterhansel je prevzel vodstvo med avtomobilisti. Foto: Reuters

Etapo med Salto in Belenom, dolga je bila 766 kilometrov, od česar je bilo 393 kilometrov hitrostnih preizkušenj, je Loeb začel kot vodilni, a je po prevračanju pred ciljem zdaj močno ogrozil možnosti za skupno zmago. Ekipa Peugeot je sporočila, da sta Loeb in njegov sovoznik Daniel Elena nesrečo prestala brez posledic, ni pa še jasno, kako poškodovan je njun dirkalnik.

Etapa Al Atijahu, v vodstvu Peterhansel
Na prvem mestu je končal lanski zmagovalec Katarec Naser Al Atijah, kar je bil prvi etapni uspeh za Mini v letošnji izvedbi. Drugi je bil Španec Carlos Sainz (Peugeot), ki je zaostal 12 sekund, tretji z 31 sekundami zaostanka pa Loebov rojak in moštveni sotekmovalec Stephane Peterhansel.

Peterhansel je z današnjim drugim mestom tudi prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi, kjer ima dve minuti naskoka pred Sainzem. Loeb na osmem mestu zaostaja uro in pet minut.

Price vodi med motociklisti
Toby Price (KTM) je zmagovalec osme etape relija Dakar med motociklisti, Avstralec je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Za dobrih pet minut je premagal Portugalca Paula Goncalvesa (Honda), tretji je bil Čilenec Pablo Quintanilla (Husqvarna). Skupno ima Avstralec zdaj dve minuti naskoka pred Goncalvesom, tretji je Slovak Stefan Svitko.
Marčič skupno na 92. mestu
Edini slvoenski predstavnik na letošnjem reliju Dakar Simon Marčič je zasedel 98. mesto na 8. etapi, zaostal je štiri ure in 10 minut. V skupnem seštevku je na 92. mestu, zaostaja pa 12 ur in 32 minut.