Matej Žagar je zelo blizu končnemu osmemu mestu, ki mu tudi v prihodnji sezoni zagotavlja nastopanje med elito. Foto: EPA
Matej Žagar je zelo blizu končnemu osmemu mestu, ki mu tudi v prihodnji sezoni zagotavlja nastopanje med elito. Foto: EPA
Žagar četrti na Poljskem

Žagar je ob koncu sezone zelo "vroč", saj je dobil zadnji dirki pred Poljsko, v Nemčiji in na Švedskem. Tokrat je imel pri uvrstitvi v finale precej manj težav kot pred 14 dnevi na Švedskem, z eno zmago in tremi drugimi mesti je imel v rednem delu devet točk in se je gladko uvrstil v polfinale, potem pa je v tem zaostal le za domačinom Patrykom Dudkom.

V finalu sta bila njegova tekmeca še Zmarzlik in Woffinden; Žagar, ki je bil v prvem poskusu prehiter, a je dobil le opozorilo, v zadnji vožnji ni imel možnosti izbire startnega mesta, z belega položaja pa se je nato nekaj časa boril za tretje mesto, a nazadnje je moral priznati premoč vsem trem tekmecem.

Osmi Žagar ima pred najbližjim zasledovalcem sedem točk prednosti
Z novim uspehom in novimi 11 točkami je Žagar zdaj še trdneje na osmem mestu, ki omogoča nastope v SP-ju tudi v prihodnji sezoni. Njegov najresnejši tekmec za to mesto Slovak Martin Vaculik je danes zbral le pet točk, tako da je zdaj Žagar v skupnem seštevku s 97 točkami na osmem mestu, Slovak jih ima 90, pred Žagarjem pa sta s 108 Zmarzlik in 107 Šved Fredrik Lindgren.

Na vrhu SP še ni odločen, a je naslovu zelo blizu Avstralec Jason Doyle s 142 točkami, Dudek je drugi s 128.

Do konca sezone je le še ena dirka, finale bo 28. oktobra v Melbournu.

Žagar četrti na Poljskem