Dušan Hauptman je bil glavni zvezdnik v Šoštanju. Foto: Drago Perko
Dušan Hauptman je bil glavni zvezdnik v Šoštanju. Foto: Drago Perko
Esad Babačić in Darko Menih
Esad Babačić in župan Darko Menih sta prerezala trak ob odprtju. Foto: Drago Perko

Sončno vreme nas je pričakalo v tem kraju na zahodnem delu Šaleške doline, ki se po novem lahko ponaša z igriščem s kakovostno asfaltno prevleko za športno dvorano. To je bilo že 15. obnovljeno igrišče v okviru te plemenite akcije, ki jo medijsko podpira tudi MMC. Kaplan cerkve Sveti Mihael Klemen Jager je blagoslovil novi objekt.

Idejni vodja projekta Esad Babačić je najprej nagovoril zbrano množico: ''V pozabljenem košarkarskem mestu v Sloveniji smo prispevali igrišče za mlade, ki se želijo ukvarjati s tem športom. Upam, da bo kakšen mlad igralec s tega igrišča nekega dne zaigral tudi v velikem slovenskem klubu. Ni nujno, da se prebije v Evroligo ali NBA. Naš slogan je namreč že vse od začetka akcije: Misli globalno, igraj lokalno.''

Župan po duši odbojkar, rad pa ima tudi košarko
V Šoštanju bodo imeli 30. septembra občinski praznik, župan Darko Menih pa je navdušen, da so izpeljali ta projekt, za katerega je občina prispevala 2.000 evrov. ''Ko sem izvedel za akcijo, smo se takoj vključili. Ideja je bila odlična, izid pa je pred vami. Mladi bodo uživali v športnih aktivnostih na tem igrišču, ne na ulici,'' je dejal Menih, ki je bil kot osnovnošolec aktiven tabornik, v gimnaziji pa so ga zasvojili planinstvo, atletika in predvsem odbojka. Bil je smučarski in plavalni učitelj, kar 38 let pa se je v raznih vlogah ukvarjal z odbojko.

''Dule'' je v Šoštanju živa legenda
Poleg župana in Esada je pri prerezu traku sodeloval tudi Dušan Hauptman, ki je košarkarje Elektre leta 2006 popeljal do sijajnega četrtega mesta v državnem prvenstvu, kar je največji uspeh v zgodovini kluba. V Šoštanju ''Duleta'' niso pozabili, zato je odprl igrišče s polaganjem in prostim metom, trojko pa je le za las zgrešil.

Šoštanj bo v naslednjem mesecu dihal s košarko
V prihodnjih dneh bo v Šoštanju zelo pestro. 5. in 6. septembra bo na sporedu 5. memorial Matjaža Natka, 13. septembra pa osrednja prireditev ob 60-letnici KK Elektra. Na ta dogodek je še posebej spomnil predsednik kluba Darko Lihteneker: ''Imamo pogon 200 igralcev. Želimo biti v zgornjem delu lestvice prve lige. Do leta 1972 smo tudi mi igrali zunaj, zato je lepo imeti obnovljeno košarkarkarsko igrišče ob naši dvorani. Na naši 60-letnici bo ''Dule'' kapetan legend košarke, tega dogodka se že zelo veselimo.''

Letos še dve obnovljeni igrišči
V prvi tekmi na obnovljenem igrišču so košarkarji, ki so predstavljali občino, ugnali veterane. Akcija se bo nadaljevala septembra z odprtjem igrišča v Murski Soboti, oktobra pa je na vrsti igrišče v Ljubljani na Brodu.

Aleš Golob