Angel di Maria je k Realu prišel pred štirimi leti iz Benfice. Madridčani so zanj odšteli 25 milijonov evrov. Foto: EPA
Angel di Maria je k Realu prišel pred štirimi leti iz Benfice. Madridčani so zanj odšteli 25 milijonov evrov. Foto: EPA

"Na nogometni tržnici ni nič novega. Di Maria počiva po koncu svetovnega prvenstva. Vrača se 5. avgusta, ko bo začel trenirati z ekipo," je dejal italijanski strokovnjak. 26-letni napadalni vezist je odigral dobro svetovno prvenstvo, ki pa ga je končal poškodovan. Njegovo ime je eno tistih, ki se največkrat pojavlja na poletni tržnici. Povezujejo ga s Paris St Germainom in Manchester Unitedom. Najbližje naj bi bil predvsem francoskim prvakom, ki naj bi bili zanj po navedbah pripravljeni odšteti tudi do 70 milijonov evrov. Ancelotti je k Realu prišel prav iz PSG-ja.

Di Maria je bil med najzaslužnejšimi za zadnje uspehe Reala, v finalu Lige prvakov je bil tudi najboljši posameznik, toda kraljevi klub je v poletnem prestopnem roku pripeljal že dva nova vezista, še posebej prestop Jamesa Rodrigueza, za katerega so zapravili kar 80 milijonov evrov, pa pod velik vprašaj postavlja prihodnost di Marie v belem dresu. Real je okrepil tudi Toni Kroos. Podobno neznana je tudi usoda Isca, ki je prav tako napadalno usmerjen vezist.

Ancelotti je dejal, da računa na francoskega napadalca Karima Benzemaja. "Ne bomo kupovali še enega napadalca, ker ga preprosto ne potrebujemo," je dejal trener Reala in s tem zanikal vse govorice, ki so s prihodom v Madrid povezovale predvsem Radamela Falcaa.