Aneta Benko ostaja članica Krima Mercatorja. Foto: www.alesfevzer.com
Aneta Benko ostaja članica Krima Mercatorja. Foto: www.alesfevzer.com

Benkova, ki je v preteklosti nastopala tudi pod dekliškim priimkom Peraica, je športno pot začela v Sesvetih. Sledila je selitev k zagrebški Lokomotivi, pred vrnitvijo v hrvaško prestolnico pa je branila tudi barve nemškega Bietigheima in srbskega Zaječarja. V Ljubljano se je preselila iz slovenskega prvoligaša Zagorja.

V DP-ju zadela 36-krat
Čeprav je desničarka, se najbolje znajde na desnem krilu. V tej sezoni med evropsko klubsko elito se je med strelke vpisala na vseh 12 tekmah ljubljanskega kluba in skupno dosegla 47 golov. Največ jih je prispevala za domačo zmago nad IK Sävehofom. Krimovke so skandinavske tekmice tedaj na Kodeljevem odpravile z 32:29, Hrvatica pa je dosegla četrtino vseh golov svoje ekipe. V državnem prvenstvu, v katerem Ljubljančanke brez oddane točke (15 zmag) zasedajo sam vrh, je bila na 10 tekmah uspešna 36-krat.

Podaljševanje pogodb se nadaljuje
Pred Benkovo so sodelovanje s klubom že podaljšali trener Uroš Bregar ter tri prav tako pomembne članice ekipe v tej sezoni, Elizabeth Omoregie, Alja Koren in kapetanka Miša Marinček. V prihodnje bosta krimove barve branili tudi obetavni tujki, ki sta sodelovanje potrdili pred kratkim. Iz madžarskega Debrecena prihaja Črnogorka Jelena Despotović, iz slovaških Michalovcev pa Ukrajinka Olga Perederij.