Franjo Bobinac ostaja zvest rokometu. Foto: MMC RTV SLO
Franjo Bobinac ostaja zvest rokometu. Foto: MMC RTV SLO

in od leta 2008 prvi mož Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac ne bo kandidiral za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije.

"V zadnjem času je bilo veliko govora o moji morebitni kandidaturi za predsednika OKS-ja. K temu so me nagovarjali tudi številne športne zveze, njihova vodstva in številni posamezniki, ki so me želeli videti na čelu krovne organizacije slovenskega športa. Za spodbudo in podporo se vsem športnim zvezam, s katerimi sem bil v stiku, tudi iskreno zahvaljujem," je v izjavi za javnost uvodoma zapisal Bobinac.

"Po temeljitem razmisleku sem se odločil, da na področju športa za zdaj ostajam zvest rokometu, kjer sem šele pred nekaj tedni začel nov mandat kot predsednik RZS-ja. Na decembrski skupščini OKS-ja zato ne nameravam kandidirati niti za drugo funkcijo znotraj OKS-ja. V tednu do 14. novembra bomo v okviru predsedstva RZS-ja izpeljali sejo in se dogovorili, kdo bo na decembrski skupščini OKS-ja kandidat RZS-ja in za katero funkcijo bo kandidiral," je dodal Bobinac.