Ne spreglejte
(1)
Dwane Casey je zelo hitro dobil novo službo, potem ko je vse od leta 2011 sedel na klopi Toronta. Foto: EPA

Dodaj v

Casey bo skušal rešiti veliko krizo Detroita

Podpisal je petletno pogodbo
11. junij 2018 ob 20:14
Detorit - MMC RTV SLO

Dwane Casey bo podpisal petletno pogodbo z Detroitom. Pistonsi so v zadnjem desetletju le enkrat zaigrali v končnici, kjer pa so brez zmage vse od leta 2008.

Leta 2004 je Detroit postal prvak Lige NBA, potem ko je v finalu ugnal LA Lakerse s 4:1 v zmagah. MVP finala je bil Chauncey Billups, blesteli pa so tudi Richard Hamiton, Ben Wallace, Rasheed Wallace in Tayshaun Prince. Trener je bil Larry Brown. Med letoma 2002 in 2009 so bili Pistonsi osem let zapored v končnici, kjer so nanizali 73 zmag in 57 porazov.

V zadnjih sezonah je bil trener Stan Van Gundy, ki je imel glavno besedo tudi pri sestavi ekipe. V letošnji sezoni so Pistonsi razočarali z devetim mestom na Vzhodu (39 zmag in 43 porazov). Pričakovanja so bila veliko višja. Še posebej po prihodu Blaka Griffina iz LA Clippersov februarja.

Po novi "metli" odpuščen v Torontu
61-letni Casey je glavni kandidat za trenerja leta v Ligi NBA, potem ko je popeljal Toronto do rekordnih 59 zmag v rednem delu. Prvi nosilci Vzhoda so v konferenčnem polfinalu izpadli z 0:4 v zmagah proti Clevelandu. Pokopal jih je izjemni LeBron James. To je bila druga zaporedna "metla" med Cavaliersi in vodstvo kluba ga je takoj po izpadu presenetljivo odpustilo. V sedmih sezonah na klopi Raptorsov se je Casey petkrat uvrstil v končnico.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 12.06.2018 ob 06:48
Leta 2004 je v Detroitu blestel tudi eden in edini Darko Miličić! Prstan v prvi sezoni :)
Kazalo