Najboljši slovenski plavalec Damir Dugonjić je, kot kaže, dobro pripravljen na evropsko prvenstvo v kratkih bazenih. Foto: Reuters
Najboljši slovenski plavalec Damir Dugonjić je, kot kaže, dobro pripravljen na evropsko prvenstvo v kratkih bazenih. Foto: Reuters

Dugonjić se je v predtekmovanju z osmim mestom komaj prebil v finale, popoldne pa pokazal drug obraz in zanesljivo zmagal. Imel je podobno taktiko kot poleti na svetovnem prvenstvu v Barceloni, saj je začel nekoliko zadržano, v drugi polovici tekme pa opravil s tekmeci. Drugouvrščeni Eetu Karvonen je zaostal dve desetinki.

V finalu je nastopil še en tekmovalec slovenskega rodu, Andrew Seliskar, ki vse bolj opozarja nase. Osvojil je sedmo mesto. Seliskar je pred tem zmagal na 400 mešano, dan prej pa je bil na 200 mešano drugi.

Med Slovenci na odprtem prvenstvu ZDA nastopa še mladi član Ilirije Anže Tavčar. Z ekipo Indiane je bil na 4 x 200 prosto sedmi, s štafeto 4 x 50 prosto pa deseti. V posamični konkurenci je bil 36. na 50 prosto in 31. na 200 prosto.

Dugonjić edini slovenski adut za medaljo
Na evropskem prvenstvu, ki bo od prihodnjega četrtka do nedelje v Herningu, ima Dugonjić najboljši prijavljen dosežek na 50 prsno, na 100 prsno pa je drugi za Madžarom Danielom Gyurto.

Glede na prijave je finalu z 10. prijavljenim izidom na 200 delfin blizu tudi Radovljičan Robert Žbogar, v ženski konkurenci pa Ravenčanka Tjaša Oder z 12. izidom na 800 prosto.

Na prvenstvu bodo nastopili še Špela Bohinc (Ilirija), Tjaša Pintar (Gorenjska banka Radovljica), Tjaša Vozel (Zvezda), Gaja Natlačen (Fužinar Ravne), Nastja Govejšek, Žiga Cerkovnik (oba Velenje), Peter John Stevens (Triglav Kranj) in Martin Bau (Branik Maribor).