Joachim Löw, Maria Höfl-Riesch in Robert Harting so bili v središču pozornosti v Baden Badnu. Foto: EPA
Joachim Löw, Maria Höfl-Riesch in Robert Harting so bili v središču pozornosti v Baden Badnu. Foto: EPA

Olimpijska prvakinja v kombinaciji Höfl-Riescheva, ki je po lanski sezoni končala kariero, je zbrala 3.147 točk. Drugo mesto je zasedla sankačica Natalie Geisenberger, tretje pa smučarska skakalka Carina Vogt. Obe sta prav tako zmagali na olimpijskih igrah v Sočiju. 30-letna Höfl-Riescheva je drugič postala športnica leta v Nemčiji, to ji je uspelo tudi leta 2010.

Harting, najboljši metalec diska na svetu, ki je avgusta prepričljivo osvojil zlato na evropskem prvenstvu v Zürichu, je prejel 2.100 glasov, 45 več od Erica Frenzla, ki je zmagal v nordijski kombinaciji v Sočiju. Harting je že tretjič zapored postal nemški športnik leta.

Pri ekipah seveda ni bilo dvoma. Nemci so 13. julija v Rio de Janeiru četrtič osvojili naslov svetovnih prvakov v nogometu in poskrbeli za poletno evforijo v domovini. Na prireditvi sta po priznanje prišla selektor Joachim Löw in Christoph Kramer, ki je v finalu proti Argentini nepričakovano začel tekmo, po pol ure pa je zaradi udarca v glavo izgubil zavest in se sploh ne spomni dogodkov s finalne tekme. Drugo mesto je zasedla skakalna ekipa, ki je slavila zmago na moštveni olimpijski tekmi.