Nogometaši Bayerna so takole proslavili zmago s svojimi navijači. Foto: Reuters
Nogometaši Bayerna so takole proslavili zmago s svojimi navijači. Foto: Reuters
Thomas Müller je v odlični formi. Na BayAreni se je odlično zanšel pred vrati, vedno je našel pravo rešitev. Foto: Reuters
Robert Lewandowski je dobil udarec v obraz prejšnji teden na tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Sevilli. Poljak je že na uvodu pokvaril vse načrte gostiteljev z dvema zadetkoma. Foto: Reuters
Luka Jović je popeljal Eintracht v finale. Foto: Reuters

Jupp Heynckes je leta 2013 osvojil edino trojno krono v zgodovini kluba, letos pa ima priložnost, da ta dosežek ponovi. Bavarci bodo 19. maja na olimpijskem stadionu v Berlinu lovili že 19. pokalno lovoriko in zelo težko je verjeti, da jim dvojna krona lahko uide iz rok. Precej težje bo seveda v Ligi prvakov, kjer niso v vlogi glavnih favoritov.
Lewandowski hitro pokopal upe farmacevtov
Münchenčani so na BayAreni že po devetih minutah vodili z 2:0, dvakrat je zadel Robert Lewandowski. Prvič v 3. minuti po močnem strelu Javija Martineza z roba kazenskega prostora, drugič z lepim volejem po predložku Francka Riberyja z leve strani.
Hat-trick Müllerja v drugem polčasu
Lars Bender
je po četrt ure z glavo znižal zaostanek farmacevtov, na začetku drugega polčasa pa se je z nekaj obrambami izkazal vratar Bayerna Sven Ulreich in preprečil izenačenje. Nato se je nadaljeval šov gostov, ki so trikrat zatresli mrežo med 52. in 61. minuto - dvakrat Thomas Müller, enkrat Thiago Alcantara.

Rezervist Bayerja Leon Bailey je v 72. minuti s prostega strela zadel za 5:2, končni izid pa je dobrih deset minut pred koncem postavil Müller in dosegel hat-trick.
Vidal to sezono ne bo več mogel pomagati soigralcem
Bayern bo moral do konca sezone igrati brez čilskega vezista Artura Vidala. Poškodoval se je na sobotnem treningu in moral na operacijo. "Arturo je uspešno prestal poseg, med katerim so mu operirali meniskus desnega kolena in odstranili delčke tkiva, ki so jih našli v sklepu," je operacijo pojasnil klub. Prihodnjo sredo se bodo Bavarci v polfinalu Lige prvakov pomerili z Realom.
Jović odločil v Gelsenkirchnu
Na drugi polfinalni tekmi je favorizirani Schalke doma izgubil proti Eintrachtu z 0:1. Odločilni zadetek je dosegel Luka Jović četrt ure pred koncem. Po podaji kota je izjemno spretno preusmeril žogo z desno nogo v malo mrežico.
Niko Kovač, ki bo od 1. julija sedel na klopi Bayerna, bo tako v finalu igral proti svojemu novemu klubu.

Polfinale:
Bayer Leverkusen - BAYERN 2:6 (1:2)
L. Bender 16., Bailey 72.; Lewandowski 3., 9., Müller 52., 64., 79., Thiago 61.
Bayer Leverkusen: Leno, L. Bender, Tah, S. Bender, Retsos (46./Bailey), Baumgartlinger (62./Alario), Aranguiz, Bellarabi (67./Henrichs), Havertz, Brandt, Volland.
Bayern: Ulreich, Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba (46./Rafinha), Javi Martinez, Thiago (85./Süle), Müller (80./James Rodriguez), Robben, Ribery, Lewandowski.
Sodnik: Daniel Siebert


Schalke - EINTRACHT FRANKFURT 0:1 (0:0)
Jović 75.
RK: Fernandes 81./Eintracht

Schalke: Fährmann, Stambouli, Naldo, Kehrer (81./Teuchert), Schöpf, Bentaleb, Caligiuri, Goretzka, Harit (88./di Santo), Burgstaller, Pjaca (52./Konopljanka).

Eintracht: Hradecky, Abraham, Hasebe, Russ, Wolf, Mascarell (78./Fernandes), Willems (72./da Costa), de Guzman, K.-P. Boateng (43./Gačinović), Fabian, Jović.

Sodnik: Robert Hartmann

Finale bo 19. maja v Berlinu.