Kevin Love je od leta 2008 do 2014 igral za Minnesoto, v lanski sezoni pa za Cleveland, s katerim se je prebil v finale Lige NBA. Foto: EPA
Kevin Love je od leta 2008 do 2014 igral za Minnesoto, v lanski sezoni pa za Cleveland, s katerim se je prebil v finale Lige NBA. Foto: EPA

26-letni Love je že zadnjo sezono preživel pri Clevelandu in bil po finalu Lige NBA, v katerem zaradi poškodbe ramena ni mogel pomagati soigralcem, prost igralec. "Po prvi tekmi finala, takrat me je zadelo. Sedel sem ob igrišču, nikoli si nisem želel bolj igrati kot takrat. Sanjal sem o igranju v finalu, želel sem si pomagati fantom. Ne bi mogel biti bolj ponosen, ko so na igrišču puščali kri, znoj in solze. Imamo nedokončane posle, zdaj je čas, da se vrnemo k delu," je povedal Love, ki je priznal, da je veliko vlogo pri odločitvi odigral tudi prvi zvezdnik kluba LeBron James.

Za Kevina Lova naj bi se zanimali tudi LA Lakersi, Boston in Phoenix.

Maksimalno ponudbo je sprejel tudi Kawhi Leonard iz San Antonia. Leonard, ki je v zadnji sezoni v povprečju dosegal 17,8 točke in 6,4 skoka, je za odlične predstave dobil petletno pogodbo za 90 milijonov dolarjev. Za štiri leta je pogodbo s San Antoniem podaljšal tudi Danny Green, v sezoni 2011/2012 član Uniona Olimpije, ki bo prejel 45 milijonov dolarjev. Ostroge je zapustil Tiago Splitter, ki bo po novem igral za Atlanto, tik pred prihodom pa je zdajšnji center Portlanda LaMarcus Aldridge.

Še en večmilijonski posel so sklenili v moštvu New Orleansa. Pelikani so se dogovorili s Turkom Omerjem Ašikom za petletno pogodbo, ki mu bo prinesla 60 milijonov dolarjev.