Slovenska futsal reprezentanca je v drugo klonila proti Makedoniji. Foto: Drago Perko/futsal.si
Slovenska futsal reprezentanca je v drugo klonila proti Makedoniji. Foto: Drago Perko/futsal.si

Ekipi sta se prvič srečali v soboto v Litiji, kjer so bili Slovenci boljši s 6:1. Slovenija je bila tokrat brez Kristjana Čujca in Benjamina Melinka, ki sta še bolna, Gašper Vrhovec pa je obnovil poškodbo kolena. Počival je tudi Alan Pertovt, ki je dobil udarec v prst na nogi.

Slovenci popustili po hitrem vodstvu
V 7. minuti je po akciji Jake Sovdata Damir Pertič dosegel vodilni zadetek. Makedonci so v 10. minuti napravili grob prekršek nad Sinišo Brkičem, sodniški piščalki sta ostali nemi, kapetan Drobnič je hitel pogledal soigralca, ob tem pa mu je nekaj besed namenil makedonski selektor. Drobnič mu ni ostal dolžan. Sodnik mu je pokazal še drugi rumeni karton, s tem posledično izključitev, makedonski selektor pa je pristal na tribuni. Gostje so hitro izkoristili številčno prednost in preko Branislava izenačili, v 13. minuti pa po strelu Dragana Petrovića tudi povedli. Do konca prvega polčasa so še stresli slovenski okvir vrat.

Učinkoviti gostje
Makedonci so v 27. minuti še enkrat zadeli okvir gola, v naslednji minuti pa je Rangotov še tretjič v matiral Mohoriča. Slovenci se niso predali, Igor Osredkar je v 31. minuti znižal, Pertič pa je v naslednji obetavni akciji zadel stičišče vratnice in prečke. Slovenijo sta v naletu presekala zadetka Makedonije. Za 2:4 je bil uspešen Petrović, končni rezultat 2:5 pa je v predzadnji minuti postavil Georgiev.

V sredo, 13. januarja, se bo Slovenija v Tolminu (tudi neposredni prenos na TV Sloveniji) ter v četrtek, 14. januarja, v Kobaridu, pomerila z Romunijo. Slovenija bo med 19. in 30. januarjem 2010 nastopila na EP-ju, kjer bosta njeni tekmici v predtekmovalni skupini C Rusija in Srbija.

Pripravljalna tekma, Gorišnica pri Ptuju:
SLOVENIJA - MAKEDONIJA 2:5 (1:2)
Pertič 7., Osredkar 31.; Branislav 10., Petrović 13, 38., Rangotov 28., Georgiev 39.