Ne spreglejte
Na zadnjem večnem derbiju v Prvi ligi so morali Mateja Juga in njegova pomočnika Mateja Žuniča in Manuela Vidalija v Ljudskem vrtu v Mariboru zaščititi celo varnostniki. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Matej Jug po burnem derbiju v Ligi prvakov sodi Bayern - AEK

Predsednik NZS-ja delegat Uefe na derbiju Juventus - Manchester United
6. november 2018 ob 09:42
Nyon - MMC RTV SLO, STA

V nogometni Ligi prvakov bodo v sredo dejavni tudi Slovenci. Popolnoma slovenska sodniška zasedba z glavnim sodnikom Matejem Jugom bo delila pravico na tekmi v Münchnu med Bayernom in AEK-jem.

Ob Jugu bodo na tekmi na Allianz Areni sodili še stranska pomočnika Matej Žunič in Manuel Vidali, četrti sodnik bo Tomislav Pospeh, sodnika za goloma pa Slavko Vinčić in Nejc Kajtazović.

Omenjena osrednja sodniška trojka pod vodstvom Mateja Juga je bila v preteklih dneh pogosta tema nogometnih pogovorov v Sloveniji, saj so delili pravico na večnem derbiju med Mariborom in Olimpijo (1:2). V 79. minuti derbija je Dino Hotić s hrbta odrinil glavnega sodnika Juga, saj je menil, da bi moral sodnik iz Tolmina po posredovanju Asmirja Suljića nad Luko Zahovićem pokazati na enajstmetrovko. Hotića, sicer enega ključnih mož vijoličastih, je NZS kaznoval s 6 tekmami neigranja. Posledično pa je NK Maribor celo sklical posebno novinarsko konferenco, kjer je analiziral sojenje v Prvi ligi, pri čemer so bile izpostavljene tudi situacije, ki jih je sodil Jug.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović bo medtem v sredo delegat Evropske nogometne zveze (Uefa) na tekmi v Torinu, kjer bo derbi večera med Juventusom in Unitedom iz Manchestra. Glavni sodnik na tekmi bo Romun Ovidiu Hategan.

To. G.
Prijavi napako
Komentarji
Jurčič
# 06.11.2018 ob 09:50
sedaj je kriv, ker je sodil pravično, a glej ga zlomka, to ni bilo všeč domačinom, ki pričakujejo, da bo, kako že pravijo...sodnik vsaj malo na strani domačinov....
lookaaa
# 06.11.2018 ob 09:52
Zalostno, da se igralce vedno kaznuje (da ne bo pomote, to je popolnoma prav), sodniki pa jo vedno odnesejo brez kazni.

Vso sreco omenjenim v LP. Upam, da se jim ne bodo dogajale taksne napake!
TTomason
# 06.11.2018 ob 10:27
Jug....ljubljanski NK Penal!!!
Lesinar
# 06.11.2018 ob 09:55
Štajerska gospoda pa v lufte skače!
denmark23
# 06.11.2018 ob 09:54
ze vidim tiskovko Bayerna s posnetki napak Juga po tekmi...cakam samo se izgovor da so sodili za AEK ker jih je pol z Ljubljane
lookaaa
# 06.11.2018 ob 10:40
K_ris

06.11.2018 ob 10:27
@lookaaa

Kako pa se kaznuje igralca, ki je streljal na gol, pa je zgrešil?

______

Igralca, ki igra slabo kaznuje klub. Ali z neigranjem, ali s kaksno drugo sankcijo. Če stori prekrsek, simulira, se grdo obnasa... ga kaznuje sodnik, posledicno lahko tudi disciplinska komisija. In vse je javno objavljeno.
Ko stori napako sodnik, se o tem ne govori. Razlika je ocitna.
In dokler so mejne situacije se nekako gre, a v nasi ligi se preveckrat dogajajo ocitne napake (nocem izpostavljat tocno tega primera). In te ocitne napake se dogajajo ogromnokrat istim sodnikom. Zakaj se takega sodnika ne sankcionira. Cemu delegati na tekmi? Le za igralce in gledalce? Čemu neka zveza, ki bdi nad celotno ligo? Čemu nimamo kake neodvisne oddaje kot je npr Sokolovo oko...?
Razlicne interpretacije nas navijacev, ki smo se >>custveno<< vezani na klube so v istih situacijah lahko diametralno razlicne. In zato mora nekdo reci bobu bob. Da fuzbal ne bo postal eno rokometno sranje, kjer si vsakdo vse razlaga po svoje, ohlapnost pravil pa daje prevec vpliva sodnika na potek tekme, na koncu pa se se ocitnih namer ne sankcionira. Stekas?
mattyy
# 06.11.2018 ob 09:54
Kot, da v evropi sodijo naši najboljši sodniki. Tisti najboljši niti ne pridejo do korita, ker je tam prevelika gužva.
exwannabe
# 06.11.2018 ob 11:29
Dober za Ligo prvakov, za PLTS pa ne.

Razumi kdor more....vem pa kdo ne MBore.
oslič
# 06.11.2018 ob 11:19
za moje pojme, je jug eden izmed slabših sodnikov v sloveniji, ne glede na zadnjo tekmo...
Ayrton79
# 06.11.2018 ob 10:56
Ne razumem kako lahko dajo sodnika v ligo prvakov, če je pred enim tednom spregledal penal Klinarja nad Suljičem.
prlek
# 06.11.2018 ob 11:36
Nisem pristaš nekih teorij zarot. Tudi nisem poseben navijač katerega izmed klubov. Seveda pa priznam, da mi je MB ljubši kot Olimpija.
Ampak recimo razumem Domžale, da se upravičeno počutijo prizadete. Če samo primerjaš prekršek s hrbta nad Romom (če se še prav spomnim) na tekmi proti Aluminiju, kjer ni bilo 11m, in nedeljski drugi penal Olimpije, nebeden ne more trditi, da Domžale niso bile oškodovane - ali v prvem ali v drugem primeru, pa je stvar diskusije.
rok69
# 06.11.2018 ob 10:46
V Evropi bolj cenijo naše sodnike, kot doma.....dejansko pa je težko biti sodnik, saj klubi ne premoerjo kančka samokritike...ne dajo gola..pa so vedno krivi sodniki.......Broj jedan je lepo rekel: Ako hočeš pobijediti ne smiješ izgubiti.....
leonis
# 06.11.2018 ob 10:47
Na tekmi lige prvakov Jug glavni sodnik, Kajtazovič za golom.., Vinčiča so pa dal za drug gol ker so se ustrašil da ne bi Darko tud UEFE vzel pod drobnogled..
braun
# 06.11.2018 ob 12:06
Jug ni za nogometnega sodnik<. Morda za kaj drugega, se samo vprašam, za nogometnega sodnika pa res, ampak res. Ni nadarjen in tudi poštenost ni njegova vrlina,
prlek
# 06.11.2018 ob 11:21
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović bo medtem v sredo delegat Evropske nogometne zveze (Uefa) na tekmi v Torinu

Bravo Radenko, tako se sedi (in služi) na dveh stolih.
buco15
# 06.11.2018 ob 12:20
Zgleda je odsodil res slabo! Mora bit nula od sodnika... samo najslabši sodniki v evropi lahko sodijo Ligo Prvakov...
Sarcasem off
krtmenedva
# 06.11.2018 ob 11:13
Matej Jug je daleč najboljši slovenski sodnik. (poleg tega da je tudi najlepši)
a-rod
# 06.11.2018 ob 10:32
ftrgalo se nam bo f Marburgu!!! :D
Jazst2
# 06.11.2018 ob 17:11
@mattyy
Kot, da v evropi sodijo naši najboljši sodniki. Tisti najboljši niti ne pridejo do korita, ker je tam prevelika gužva.


Bi nas blagovolil iluminirati s kakšnim imenom? Morda Tinče Frtajčkov iz Sračjega dola?

Ali nas boš pustil nevedne?
moj komentar
# 06.11.2018 ob 15:10
UEFA se krohota na račun Milanićeve debilne konference.
Jug je dokazano najboljši slovenski sodnik, ki mu UEFA zaupa tekme v ligi prvakov.
lookaaa
# 06.11.2018 ob 13:52
K_ris

kot sem ti ze rekel in ce preberes nazal bos videl, da govorim na splosno. In ne govorim le o eni napaki enega sodnika. In tudi napisal sem, da so sodniki tudi zmotljivi. Bi pa lahko bile ocene sodniske organizacije javne, na katerih bi se videlo, kako je bil dolocen sodnik na kateri tekmi ocenjen (naredil je nekaj napak, ocena je slaba. pika!!!!... ČE je torej naredil evidentno napako, bi se ga lahko tudi javno opozorilo..., posledicno nebi bil delegiran...
Ti pa kar trmastvo vztajas, ena napaka, dve... faul sodnika...

In ja napake se dogajajo, a vseeno sem mnenja, da vecina mejnih situacij gre v korist enih in zal ne vedno v korist drugih. Ko pa se nasprotnemu taboru zgodi nekaj podarjenega, pa je to kao kompenzacija za vse ostalo in to potem kao to iznici vse.

Če bi se igralo na odprte karte, ce bi bile sankcije za sodnike javne in transparentne, ce bi bili za slabo tekmo slabo ocenjeni, verjemi, da bi se v bodoce bolj trudili.
Tako je pa vse zavito v vato, ljudje pa z mano in s tabo vred nabijajo v tri krasne. Naj se rece bobu bob, razen ce....
prlek
# 06.11.2018 ob 13:33
@Don1111
" a sodnik je bil isti (skomina). če ni bil potem ni več enako saj kot si napisal nekdo piska drugi ne"

Seveda sodnik ni bil isti. Ampak si lepo izpostavil bistvo problemo. Če so pravila enaka, bi morale biti odločitve enake.
To, da imajo sodniki različne kriterije, je pa fajn izgovor za njih same.
lookaaa
# 06.11.2018 ob 12:13
@K_ris,
če nekdo noce zastopiti pac noce. Logicno, da sodnik ne dela grobih faulov, simulira... Le te primerjam z morda namernimi oz. nenamernimi napakami sodnikov.

Če dela napake sodnik in le te ponavlja (ni važno al namerno ali nenamerno), pa bi morale biti neke sankcije. Ali nedelegiranje za sojenje v naslednjem kolu, morda celo v LP (vem, da obstajajo pravila za kaznovanje oz. slabo oceno sodnika, a kolikokrat se to dejansko zgodi?)...
Pa ne govorim le o napakah Juga, Skomine, onadva najveckrat zaradi sugestije pomocnikov napačno odreagirata, poti nazaj pa ni. Če se sodnik za golom napačno odloci, naj bo selekcioniran on in ne glavni, pa ne bo sodil v LP itd... Vsak naj nosi posledice svojih dejanj. Navsezadnje so za to dobro placani.
Želim si, da se dela vse v smeri transparentnosti, vecje kvalitete sojenja...

In na nikogar v tem trenutku ne kazem s prstom, ceprav kar nekaj tekem zaradi sumljivih sodniskih odlocitev mece slabo luc na naso ligo.
lookaaa
# 06.11.2018 ob 11:34
@K_ris
Koliko napak sme igralec narediti presodi klub. On ga placuje. Napake so sestavni del sporta in dogajajo se tako igralcem kot sodnikom. Ko igralec naredi evidentno napako (grob faul, simuliranje, grdo obnasanje...) pa ga poleg kluba se sankcinora sodnik, pozneje celo disciplinska.

Sodniki pa so zal zasciteni kot medvedi. Na male mejne napake bi morali opozarjati v nekem neodvisnem studiu (npr. Oko sokolovo), za evidentne pa biti kaznovani s strani sodniske zveze, morda NZS... In vsi delajo napake, a eni so zanje kaznovani drugi ne.
Najbolj pa boli, ko se napake pri nekaterih sodnikih ponavljajo in razlicno odsojajo na razlicnih tekmah. Enkrat evidentna roka v kazenskem je penal, drugic ne. Ce se spregleda minimalni ofsajd se nekako gre, ce se spregleda nekoga ki je 3m v ofsajdu pa mora zvoniti ze nek alarm. In ce se bi zacelo take napake odpravljat, kaznovat, sankcionirat... bi se manjkrat ponavljale.
K_ris
# 06.11.2018 ob 10:27
@lookaaa

Kako pa se kaznuje igralca, ki je streljal na gol, pa je zgrešil?
slo.venec
# 06.11.2018 ob 17:56
Vidim, da tudi tukaj na veliko brišete komentarje: Napisal sem:
"Jug je zagotovo šel na trening k Skomini, ki ga je naučil, kako se dobiva podkupnine."
soleti
# 06.11.2018 ob 17:06
Najprej je ta Jug aroganten, potem smaovšečen, šele potem povprečen sodnik..To je kar se tiče slo lige. V ervropi je drugače..Tam ni aroganten, samovšečen, tam je prej ponižen delivec pravice..
moj komentar
# 06.11.2018 ob 15:12
V Jokiboru pa besno cepetajo od togote.
K_ris
# 06.11.2018 ob 13:41
@prlek

Za najbolj vrhunske sodnike je znano, da nekateri dopuščajo bolj trdo igro kot drugi. Iz tega je tvoj zaključek, da je polovica teh sodnikov slaba.
K_ris
# 06.11.2018 ob 13:07
@lookaaa

Sicer pa, kot sem ze rekel, prevec ocitnih napak sodnikov je prisotnih in vsaka taka mece slabo luc na celotno prvenstvo.

Res si to že rekel, še vedno pa nisi povedal, koliko je preveč. Je ena po tvoje že preveč? Ker potem, kot si ti tudi že povedal, noben nogometaš ne bi smel nikoli mimo gola streljati ...
K_ris
# 06.11.2018 ob 12:21
@loookaaa

Če dela napake sodnik in le te ponavlja (ni važno al namerno ali nenamerno), pa bi morale biti neke sankcije.

Absolutno, z eno pripombo. Vsak sodnik dela napake. Vprašanje je, koliko jih lahko naredi.

In glede na to da je delegiran za sojenje v Ligi prvakov, ni eden tistih sodnikov, ki dela največ napak. In ne govorim le o Jugu, ampak kar o njegovi celotni ekipi, saj se tako tudi delegira sodnike.
K_ris
# 06.11.2018 ob 11:50
@lookaaa

Ce se spregleda minimalni ofsajd se nekako gre, ce se spregleda nekoga ki je 3m v ofsajdu pa mora zvoniti ze nek alarm.

Aha, če nekdo za malo zgreši gol, je še ok, če ga nekdo zgreši za 3 metre bi pa moral zvoniti alarm?
K_ris
# 06.11.2018 ob 11:49
@lookaaa

Koliko napak sme igralec narediti presodi klub. On ga placuje. Napake so sestavni del sporta in dogajajo se tako igralcem kot sodnikom. Ko igralec naredi evidentno napako (grob faul, simuliranje, grdo obnasanje...)


Ne razumem primerjave z grobim faulom, simuliranjem, grdim obnašanjem. Kaj od tega delajo sodniki? Se pogovarjamo o sodnikih, ki so nekoga poškodovali, se valjali po tleh, pljuvali igralce ali jih zmerjali s kletvicami? Ali pa govorimo o sodnikih, ki se napačno odločijo, tako kot nogometaši kdaj napačno podajo?
Ejsi/Disi
# 06.11.2018 ob 11:45
@looooka
Zalostno, da se igralce vedno kaznuje (da ne bo pomote, to je popolnoma prav), sodniki pa jo vedno odnesejo brez kazni.


Mal na pamet, knede?
K_ris
# 06.11.2018 ob 10:58
@lookaa

Igralca, ki igra slabo kaznuje klub. Ali z neigranjem, ali s kaksno drugo sankcijo.


Točno tako, nekoga ki slabo igra, se kaznuje z neigranjem. Ampak ne kaznuje se ga zato, ker dvakrat na tekmo mimo gola strelja ali trikrat slabo poda. Koliko napak sme igralec narediti na tekmo, preden se ga kaznuje z neigranjem? A po tvoje nobene?
ROBI123
# 06.11.2018 ob 10:25
Tega posla se drži Jug, domače tekme so ti v stilu nebodigatreba....
crazyone
# 08.11.2018 ob 10:33
Lewandowski, včasih si mel pri meni same plus točke, zdajle pa.... To ni bilo za penal!!!!
Mats
# 08.11.2018 ob 09:57
No, kaj bote pa rekli sedaj, po tekmi glede njegovih "kvalitet"? :-)
K_ris
# 06.11.2018 ob 21:43
@lookaaa

Bi pa lahko bile ocene sodniske organizacije javne, na katerih bi se videlo, kako je bil dolocen sodnik na kateri tekmi ocenjen (

Ali so javne ocene nogometašev? Pa ne tiste, ki jih napravi kakšen privatni portal, pač pa tiste, ki jih naredijo v klubu?
lookaaa
# 06.11.2018 ob 13:02
K_ris
06.11.2018 ob 12:21

Absolutno, z eno pripombo. Vsak sodnik dela napake. Vprašanje je, koliko jih lahko naredi.

In glede na to da je delegiran za sojenje v Ligi prvakov, ni eden tistih sodnikov, ki dela največ napak. In ne govorim le o Jugu, ampak kar o njegovi celotni ekipi, saj se tako tudi delegira sodnike.

_____

In delegira jih kdo?
Če bi bili njegovi pomocniki hipoteticno slabo ocenjeni, mislis da bi ta sodniska ekipa bila delegirana za LP?
Sicer pa, kot sem ze rekel, prevec ocitnih napak sodnikov je prisotnih in vsaka taka mece slabo luc na celotno prvenstvo. In če bi bila volja (morda tudi namerno slednje ni), bi se lahko število sodniških napak v naši ligi zmanjšalo.
Don1111
# 06.11.2018 ob 12:41
prlek
06.11.2018 ob 11:36

Nisem pristaš nekih teorij zarot. Tudi nisem poseben navijač katerega izmed klubov. Seveda pa priznam, da mi je MB ljubši kot Olimpija.
Ampak recimo razumem Domžale, da se upravičeno počutijo prizadete. Če samo primerjaš prekršek s hrbta nad Romom (če se še prav spomnim) na tekmi proti Aluminiju, kjer ni bilo 11m, in nedeljski drugi penal Olimpije, nebeden ne more trditi, da Domžale niso bile oškodovane - ali v prvem ali v drugem primeru, pa je stvar diskusije.

a sodnik je bil isti (skomina). če ni bil potem ni več enako saj kot si napisal nekdo piska drugi ne
Kazalo