Matej Žagar je na zadnjih dveh dirkah osvojil 30 točk, na prvih osmih pa skupaj 49. Foto: Borut Cvetko, mediaspeed.net
Matej Žagar je na zadnjih dveh dirkah osvojil 30 točk, na prvih osmih pa skupaj 49. Foto: Borut Cvetko, mediaspeed.net

Prejšnji teden je v finalu vozil v Stockholmu, tokrat mu je to uspelo v poljskem Torunu. Zmagal je Danec Niels Kristian Iversen, na oder za stopničke pa sta stopila še Greg Hancock in Bartosz Zmarzlik.

Žagar je ostal brez stopničk, a je zadovoljen, saj je osvojil 15 točk za svetovno prvenstvo, s čimer se je v skupnem seštevku prebil na deveto mesto. Od osmega mesta, ki še vodi v prvenstvo leta 2017, ga ločijo le še tri točke.

"V finalu sem imel sem sicer veliko hitrost, a proti takim mačkom vseeno ni šlo. Pred finalom smo malo tudi tvegali z nastavitvami, da bi bil motor hitrejši med samo vožnjo, a ker ni šlo tako hitro po zunanji strani, se žal ni izšlo. Lagal bi, če bi rekel, da mi je vseeno zaradi stopničk, moram pa priznati, da sem izjemno zadovoljen, saj na koncu sezone še nikoli nisem tako užival v dirkanju in mi še nikoli ni šlo tako dobro; 30 točk v zadnjih dveh dirkah je enostavno sanjskih in - kot sem vedno ponavljal - če motorji delujejo, kot je treba, se zame in za moje rezultate ni bati, niti v tej peklenski konkurenci, v kateri je vsaka točka resnično neverjetno prigarana," je bil zadovoljen serijski slovenski prvak.

Prvenstvo se bo končalo čez tri tedne v Avstraliji.

Izidi:
1. Niels K. Iversen (Dan) 15 točk, 2. Greg Hancock (ZDA) 16, 3. Bartosz Zmarzlik (Pol) 13, 4. Matej Žagar (Slo) 15, 5. Chris Holder (Avs) 11, 6. Michael J. Jensen (Dan), 7. Piotr Pawlicki (Pol) oba 10, 8. Fredrik Lindgren (Šve) 9 ...

SP skupno (10 od 11):
1. Hancock 134, 2. Doyle 123, 3. Woffinden 115, 4. Zmarzlik 113, 5. Holder 109, 6. Pawlicki 91, 7. Janowski 85, 8. Lindgren 82, 9.-11. Iversen, Žagar, Lindbaeck vsi po 79 ...